Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
0 komentara

'Sedam dana straha': Elitni su komandosi izveli opaki napad

Jedan od događaja iz 70-ih, koji su užasnuli svijet, zasigurno je priča o otmičarima putničkog aviona Air Francea. Njihov grozni čin su spriječile hrabre postrojbe izraelskih specijalaca

Foto: Liam Daniel

Iako se mnogima danas čini kako živimo u nesigurnom vremenu, istina je takva da su prijašnja desetljeća bila značajno nesigurnija. Tako je tijekom 70-ih godina prošlog stoljeća terorizam raznih skupina uzeo velikog maha.

OSCAR DOLAZI Deset klasika koji nisu uspjeli dobiti ni nominaciju za Oscara

Jedan od najznačajnijih događaja tijekom te ere svakako je istinita priča iz 1976. kada su četvorica otmičara, dvojica Palestinaca i dvojica Nijemaca, oteli putnički avion Air Francea s 250 putnika i usmjerili ga na slijetanje u grad Entebbe u Ugandi. Svojom terorističkom akcijom su zahtijevali oslobađanje desetina palestinskih i propalestinskih zatvorenika.

Foto: Twitter/Screenshot

Izrael, država koja ne pregovara s teroristima, je tada odgovorio vrlo riskantnom operacijom spašavanja talaca. Krišom su u akciju poslali komandose pod vodstvom Yonatana Netanyahua. Izraelski komandosi su u toj akciji izveli iznenadni napad u kojem su ubijeni svi otmičari te je poginulo i nekoliko vojnika iz Ugande. Komandosi nisu gubili vrijeme, već su se avionom vratili u Izrael sve otete putnike i članove posade.

Na žalost, nisu se svi izraelski komandosi uspjeli vratiti svojem domu. Ovo je njihova priča.

Pogledajte foršpan

U glavnim su ulogama nalaze se engleska glumica Rosamund Pike te hvaljeni njemački glumac Daniel Brühl, dok je u sporednoj ulozi Eddie Marsan. Režije filma prihvatio se Brazilac José Padilha, koji nas je već prije oduševljavao surovim prikazima brazilske današnjice.

Film u kina dolazi 29. ožujka, u distribuciji Blitz Filma.

Tema: FILM

Message