Obavijesti

Show

Komentari 0

Selestia je novo lice glazbene scene: 'Napisala sam ju u svojoj sobi, a sad ju slušam na radiju'

Selestia je novo lice glazbene scene: 'Napisala sam ju u svojoj sobi, a sad ju slušam na radiju'
9

Gabrijela Zrilić nedavno je potpisala ugovor s Aquarius Recordsom i objavila pjesmu 'Lane Switching'

VIDEO

Novo lice na domaćoj glazbenoj sceni, mlada pjevačica Gabrijela Zrilić (22), objavila jenovi singl pod umjetničkim imenom Selestia. 'Lane switching' posljednjih dva tjedna prikuplja preglede na YouTubeu i Spotifyu, a Gabrijela nam otkriva da je iznimno ponosna na svoju novu pjesmu, kao i ugovor s Aquarius Recordsom.

Pjevačica se morala ispričati svojim fanovima jer ima dečka?! 'Izdala si nas! Nismo ti dobri?'
Pjevačica se morala ispričati svojim fanovima jer ima dečka?! 'Izdala si nas! Nismo ti dobri?'

- Sve je nekako došlo na svoje mjesto. Dugo sam htjela da me neka izdavačka kuća primijeti i prezahvalna sam što me ekipa iz Aquariusa uzela pod svoje krilo. Pjesma se super probila, lud mi je osjećaj znati da je nešto što sam ja pisala u svojoj sobi iz dosade sada na radiju - priča nam Gabrijela. 'Lane switching', objašnjava nam, spaja njezine omiljene glazbene žanrove; r'n'b, trap i dašak housea. Čini se da je Gabrijelin spoj osvojio srca publike pa su ga čitatelji portala Muzika.hr odabrali najboljim singlom prošlog tjedna.

storyeditor/2024-03-10/cover1a.jpg

- Pjesme na kojima radim su dosta različite, ali mislim da je glavna poveznica to što sam ja pisala sve tekstove i melodije pa svaka pjesma ima dio mene u sebi. Glazbeni stil je nešto što se izgrađuje kroz godine i iskustvo, tako da ja za sad dozvoljavam

sebi istraživati što mi najbolje paše - objasnila je mlada pjevačica. Gabrijela trenutno, osim što se probija u glazbenim vodama, redovno studira novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu.

- Glazba mi je na prvom mjestu pa faks nekad ispašta, ali nemojte to reći mojim roditeljima - šali se Gabrijela. A o karijeri glazbenice je sanjala od malena. Ipak, na nagovor okoline odlučila se na 'uobičajeni' put.

storyeditor/2024-03-10/Selestia_-_Lane_Switching__115_of_186_.jpg

- Od malena pišem i pjevam i uvijek sam znala da je ovo nešto čime se želim baviti bez obzira na to koliko su mi drugi govorili da se spustim na zemlju i uhvatim škole kako bi mogla imati neki normalan posao. Nisam do prije par godina imala ikakve

veze s glazbenom industrijom niti prilike da se u nju ubacim, ali malo po malo,uhvatila sam se posla i upoznala ljude koji su me doveli do ovdje. Sad sad se bavim onim čime sam oduvijek htjela, duša mi je u miru - govori nam. Gabrijeli 'Lane switching' nije prvi singl. Iza sebe već ima pjesme 'Led', 'Roza svjetla' i 'Vozimo', a

jedno je vrijeme snimala u Beogradu. Ipak, kaže nam da je Zagreb trenutno grad za nju.

storyeditor/2024-03-10/Gabi_-_Private_shoot__10_of_26_.jpg

- Prvo se želim izgraditi kao artist u Zagrebu jer je ovdje moja ekipa, ovdje je moj producent i moj label. U Beogradu bi također opet htjela raditi, ali kada dođe vrijeme za to. Beograd je jedan prekrasan grad koji drži posebno mjesto u mom srcu. U Beogradu je veća scena, raznolikija je i ima više prilika nego u Zagrebu, ali se zbog toga i teže probiti. Za sad mi se sviđa ovo što gradim u Zagrebu, ali isto tako jedva čekam opet malo snimati i tamo - kaže ona.

Kako se pjesma svidjela njezinoj obitelji i prijateljima?

- Svi su oduševljeni i ponosni. Tata me neki dan zvao da mi kaže kako je slušao pjesmu na putu s posla na repeat-u i kako mu pjesma sve bolja što ju više sluša. Imam osjećaj kao da svi moji prijatelji gledaju na Lane Switching kao naše dijete, lijepo smo ga odgojili i sad ga gledamo kako raste. Dobila sam ogromnu količinu podršku i konstantno dobivam puno ljubavi sa svih strana da više ne znam gdje ću s njom. Stvarno ne znam čime sam zaslužila ovako divan support system, ali često razmišljam o tome i osjećam se jako zahvalno i počašćeno - priča nam Gabrijela. Što se daljnjih planova tiče, Gabrijela nam kaže da je sljedeća pjesma već spremna. Otkrila nam je i da joj je želja možda se jednom prijaviti na Doru, ali za to ima vremena.

- Na Dori sam bila prošle godine kao prateći vokal Patriciji Gašparini pa znam kako to sve izgleda. Mislim da bi mi Dora mogla biti odlično iskustvo, ali mi to trenutno nije prioritet. Prijavit ću se eventualno ako će sljedeće godine opet biti u Opatiji. Ove godine moj najbolji prijatelj Luka radi nastupe za Baby Lasagnu i Lanu Mandarić tako da su oni moji favoriti, mislim da imaju odlične pjesme, a nastupe jedva čekam vidjeti - poručila je pjevačica.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Glumci i pjevači predvođeni legendarnom Tajči ove subote rasplesat će Bjelovar!
PROMO

Glumci i pjevači predvođeni legendarnom Tajči ove subote rasplesat će Bjelovar!

BOK Fest održava se u Bjelovaru se od 26. travnja do 9. svibnja. Uz desetak vrhunskih predstava domaćih i stranih kazališta, Bjelovarčani će tijekom festivala imati priliku uživati i u brojnim popratnim događanjima

Najveća imena nove techno scene dolaze na Zrće
PROMO

Najveća imena nove techno scene dolaze na Zrće

Nizozemski Verknipt na svoje premijerno izdanje Verknipt Croatia Holiday Festivala ovog ljeta dovodi zvijezde hard techno scene te najavljuje svoj najveći line-up dosad
Debitantski album grupe Donkey Hot zove se ''MAMA'' zato što je mama car
PROMO

Debitantski album grupe Donkey Hot zove se ''MAMA'' zato što je mama car

Tokom slušanja albuma jasno je o kakvom se bendu radi - pjesme su duhovite, upečatljive i neke od njih uvijek će vam izmamiti osmijeh na lice, ali daleko je to od površne duhovitosti, svirka je čvrsta i rifovi osvajaju.