Obavijesti

Show

Komentari 47

'Šest mjeseci prije dijagnoze, Dijanini nalazi bili su uredni...'

'Šest mjeseci prije dijagnoze, Dijanini nalazi bili su uredni...'
12

Mlada, hiperaktivna, puna života, planova i samopouzdanja, tim riječima srpska manekenka Dijana je opisivala sebe, a u jednom trenutku svi njezini snovi postali su daleki i nebitni...

VIDEO

Srpska manekenka Dijana Milojković preminula je 22. srpnja u 33. godini nakon duge i teške bolesti. 

'Miss Europe' i 'Miss Sporta', Dijana rođena je Ćupriji i oduvijek je bila odlikaš. Završila je čak dva fakulteta, Farmaceutski fakultet u Beogradu i Fakultet za menadžment. Još od malih nogu obožavala je sport i ples, a neko vrijeme igrala je i tenis. 

Međutim, nakon što je navršila 27. godinu dijagnosticirana joj je maligna bolest, karcinom vrata maternice. I tada počinje njezina borba za život. U intervjuu za Pink televiziju otkrila je kako je redovito išla na ginekološke preglede i kako su nalazi uvijek bili uredni. Šest mjeseci prije nego što joj je dijagnosticirana zloćudna bolest, Dijana je bila na kontroli. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Nikada nisam bila pušač. Bavila sam se sportom i pazila na prehranu. Naučila sam cijeniti život. Radujem se sitnicama poput odlaska u park. Vjerujem i znam da ću pobijediti ovu bolest. Sigurna sam - pričala je Dijana prije dvije godine.  

Misica na nagovor tadašnjeg dečka Stefana Karića, otvara blog na kojem piše o svom iskustvu i savjetima pomaže svim ženama i muškarcima koji se bore s teškom bolešću. 

Srpska misica preminula u 33. godini nakon borbe s bolešću
Srpska misica preminula u 33. godini nakon borbe s bolešću

- Ja sam Dijana. Prošle godine dijagnosticiran mi je karcinom maternice, a samo nekoliko mjeseci nakon i metastaze u limfnim žlijezdama - u abdomenu i vratu. Iako su moje prognoze bile zastrašujuće, nisam niti jednog trenutka žalila niti patila zbog svoje sudbine. Vjerovala sam u sebe i znala da ću izaći kao pobjednik. Prvi život živjela sam punih 27 godina prije nego što mi je otkriven karcinom, a drugi živim sada - mnogo jača, sebičnija i sigurnija u sebe - prva je Dijanina objava na blogu 'Dijana's life'. 

Mlada, hiperaktivna, puna života, planova i samopouzdanja, tim riječima Dijana je opisivala sebe, a u jednom trenutku svi njezini snovi postali su daleki i nebitni. 

- Nikada nisam imala zdravstvenih problema. Redovito sam išla na kontrole i to svakih šest mjeseci. Uvijek je sve bilo uredno. Nekoliko mjeseci prije rutinske kontrole primijetila sam neredoviti ciklus, ali sam smatrala da je poremećaj uslijedio zbog stresa. Osim toga nisam imala niti jedan jedini simptom koji je ukazivao na nešto alarmantno. Sada se sjećam da sam imala malo veću želju za slatkišima - pisala je Dijana prije tri godine. Tog jutra bila je na treningu, trčala je devet kilometara. U savršenoj formi, ne sluteći ništa otišla je na kontrolu. Doktor je primijetio promijene i smatrao kako je neophodno uraditi biopsiju. 

- Tjedan dana nakon intervencije stigli su rezultati i s roditeljima sam otišla po njih. Doktorica je prvo pozvala moje roditelje i inzistirala da majka prije nego što čuje dijagnozu, popije nešto za smirenje. Onda sam ušla i ja. Vijest da imam karcinom, doktorica mi je rekla bez okolišanja surovo i realno. Možete zamisliti? Otišla sam na rutinsku kontrolu i saznala da imam karcinom. Ja, koja sam se uvijek hvalila kako nikada nisam bolesna. Nakon toga doznajem da se stanje pogoršalo i da ne smijem na operaciju već na zračenje i kemoterapiju. I tada sve počinje - stoji u Dijaninom blogu. 

Osim obitelji i prijatelja, najveća podrška bio joj je dečko Stefan koji je nakon što je Dijani otpala kosa, u znak podrške obrijao svoju kosu. Nažalost, njihova ljubav nekoliko godina nakon se gasi, a lijepa misica objavila je kako je razlog njihovog prekida, Karićevo nevjerstvo. 

Iako je uvijek isticala kako je sigurna da će iz ove borbe izaći kao pobjednik i unatoč lavovskoj borbi, Dijana je 'izgubila' bitku za život. a brojni prijatelji i estrada posljednji pozdrav upućuju putem društvene mreže.  

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:45

 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 47
VIDEO

Vlatka Pokos u vezi je s unukom najpoznatijeg gradonačelnika Zagreba: 'Istina je, sretna sam!'
'ONA JE CENTRALNA FIGURA'

Vlatka Pokos u vezi je s unukom najpoznatijeg gradonačelnika Zagreba: 'Istina je, sretna sam!'

U vezi smo. Dogodilo se prije dovoljno dugo vremena, ali ne želim ići u detalje, rekla nam je pjevačica i voditeljica

Sestra Stele Rade osvojila 5000 eura, a pojavile su se i ljubavne iskre? 'Pričat ćeš s njim kasnije'
'TKO TO TAMO PJEVA'

Sestra Stele Rade osvojila 5000 eura, a pojavile su se i ljubavne iskre? 'Pričat ćeš s njim kasnije'

Natali Rade u posljednjem izazovu u showu 'Tko to tamo pjeva?' eliminirala je imitatoricu Abbe. Zatim je na kraju lutkar donio 5.000 eura
Hollywood je stigao u Zadar, a stanari odobrili: 'Samo nek' oni snimaju, dali su nam po 700  €'
ZADAR PRETVORILI U MOSUL

Hollywood je stigao u Zadar, a stanari odobrili: 'Samo nek' oni snimaju, dali su nam po 700 €'

Zadarski kvart Voštarnica danima je bio zatvoren za parkiranje, a dio centra grada preko noći pretvorio se u irački Mosul. Stanari nam otkrivaju kako je to biti u žiži zbivanja...