Obavijesti

Show

Komentari 152

Šest zemalja je varalo u finalu, ukinuli im bodove žirija pa ih organizatori sami izračunali?!

Šest zemalja je varalo u finalu, ukinuli im bodove žirija pa ih organizatori sami izračunali?!
3

Na kraju su sve, kažu iz Europske radiodifuzijske unije, izračunali na temelju rezultata drugih zemalja sa sličnim zapisnikom o glasanju. Među zemljama čiji su žiriji diskvalificirani je i Crna Gora

EBU je analizirao glasove žirija nakon druge generalne probe druge polufinalne večeri Eurosonga 2022. i utvrđene su određene nepravilnosti u glasovanju šest zemalja, oglasila se Europska radiodifuzijska unija, piše wiwibloggs.com.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Kako su izvijestili, da bi se sve uskladilo s Uputama za glasanje, EBU je surađivao s partnerom za glasanje i izračunao zamjenski rezultat za svaku zemlju oko koje su imali nedoumice i za drugo polufinale i za veliko finale. Sve je, kažu, izračunato na temelju rezultata drugih zemalja sa sličnim zapisnikom o glasanju. 

U subotu navečer, oko 20 sati, netom prije nego što je započelo glasovanje, EBU je objavio izjavu sugerirajući da se 'iza kulisa' događala drama. 

- Ovaj proces je potvrdio Nezavisni monitor za glasanje - rekli su. Zemlje koje su bile izuzete iz glasanja su Azerbajdžan, Gruzija, Crna Gora, Poljska, Rumunjska i San Marino. Kontaktirali smo HRT oko sporne situacija, ali kako su nam rekli, nisu imali više informacija o tome. 

Podsjećamo, Ukrajina je pobijedila na 66. Eurosongu, imali su ukupno 631 bod. Drugoplasirana je Velika Britanija, a na trećem je mjestu Španjolska. Srpska predstavnica Konstrakta zauzela je peto mjesto. 

Pokretanje videa ...