Show

Komentari 89

Severinin obračun: Sudi se sa sutkinjom, napala je i tužiteljicu

Severinin obračun: Sudi se sa sutkinjom, napala je i tužiteljicu

Splitska pjevačica sada zamjera nekadašnjoj državnoj odvjetnici što je radila svoj posao. Stručnjaci smatraju da Severina pretjeruje

Severina Kojić u srijedu 13. siječnja bi u zagrebačkoj Palači pravde trebala imati ročište u privatnoj parnici koju je protiv nje podignula sutkinja Županijskog suda u Splitu Lucija Lasić. Sutkinja je pjevačicu tužila u veljači prošle godine i tražila naknadu štete u iznosu od 20.000 kuna zbog izjava koje je Severina dala u listopadu 2019. na presici povodom početka regionalne turneje “Magic Tour”.

POGLEDAJTE VIDEO O SEVERINI:

- Ne znam zašto se čudim što se ovo događa i svom sustavnom psihičkom silovanju od strane oca i institucija kad u ovoj zemlji niti žene niti djevojčice nemaju sudsku zaštitu i podršku za fizičko silovanje. Slično silovanje sam i sama prošla na Županijskom sudu u Splitu, i to u sudskom postupku pokušaja oduzimanja djeteta kod sutkinje Lucije Lasić - rekla je, između ostalog, Severina.

Riječ je o sutkinji koja je bila u sudskom vijeću Županijskog suda u Splitu koji odlučuje o Severininoj žalbi na presudu da njezin sin stanuje s ocem Milanom Popovićem. Sutkinja je zbog toga tražila izuzeće, što je sud prihvatio i predmet dodijelio drugoj sutkinji. Ipak, o žalbi još nisu odlučili, iako je preporuka da se predmeti u kojima se odlučuje o dobrobiti djeteta rješavaju žurno.

Nije sutkinja jedina s kojom se Severina “obračunala” u svojim javnim nastupima. Žalila se i na postupanje socijalnih radnika koji vode njezin predmet, djelatnika škole koju dječak pohađa, a krajem prošle godine Hrvatskoj odvjetničkoj komori prijavila je Popovićevu odvjetnicu, nekadašnju županijsku državnu odvjetnicu Željku Pokupec. Ona je 2018. napustila tužiteljstvo i počela graditi karijeru kao odvjetnica. Splitska pjevačica zamjera joj što sad zastupa njezina bivšeg partnera, a 2014. je, tvrdi Severina, radila na njezinu predmetu kao županijska državna odvjetnica. Smatra da je Pokupec time prekršila Zakon o odvjetništvu i odvjetničku etiku. 

Iz HOK-a su potvrdili da su 14. prosinca 2020. zaprimili pismeno izvješće koje su proslijedili Disciplinskom tužitelju HOK-a. O detaljima ne mogu govoriti. Pitali smo uglednog zagrebačkog odvjetnika smatra li da bi se ovdje moglo raditi o sukobu interesa. 

- Situacija varira od slučaja do slučaja. Glavno je pitanje je li županijski državni odvjetnik bio involviran u predmet i koliko. S obzirom na to da županijski državni odvjetnik, po svojoj funkciji, radi na najtežim i najsloženijim oblicima kriminala, čisto sumnjam da bi sudjelovao u, da tako kažem, banalnom slučaju - rekao je i dodao da očekuje da će HOK odbaciti prijavu.

Pokupec je za Jutarnji list rekla da će se očitovati ako će komora to od nje tražiti, no i naglasila da ne postoji nikakva veza između postupanja iz 2014. i predmeta na kojemu sad radi, a vezan je za događaje iz lipnja 2020. Tvrdi i da na spornom predmetu nije ni radila.

Najčitaniji članci