Obavijesti

Show

Komentari 89

Severinin obračun: Sudi se sa sutkinjom, napala je i tužiteljicu

Severinin obračun: Sudi se sa sutkinjom, napala je i tužiteljicu

Splitska pjevačica sada zamjera nekadašnjoj državnoj odvjetnici što je radila svoj posao. Stručnjaci smatraju da Severina pretjeruje

VIDEO

Severina Kojić u srijedu 13. siječnja bi u zagrebačkoj Palači pravde trebala imati ročište u privatnoj parnici koju je protiv nje podignula sutkinja Županijskog suda u Splitu Lucija Lasić. Sutkinja je pjevačicu tužila u veljači prošle godine i tražila naknadu štete u iznosu od 20.000 kuna zbog izjava koje je Severina dala u listopadu 2019. na presici povodom početka regionalne turneje “Magic Tour”.

POGLEDAJTE VIDEO O SEVERINI:

Pokretanje videa...

Severinine ljubavi 02:13

- Ne znam zašto se čudim što se ovo događa i svom sustavnom psihičkom silovanju od strane oca i institucija kad u ovoj zemlji niti žene niti djevojčice nemaju sudsku zaštitu i podršku za fizičko silovanje. Slično silovanje sam i sama prošla na Županijskom sudu u Splitu, i to u sudskom postupku pokušaja oduzimanja djeteta kod sutkinje Lucije Lasić - rekla je, između ostalog, Severina.

Riječ je o sutkinji koja je bila u sudskom vijeću Županijskog suda u Splitu koji odlučuje o Severininoj žalbi na presudu da njezin sin stanuje s ocem Milanom Popovićem. Sutkinja je zbog toga tražila izuzeće, što je sud prihvatio i predmet dodijelio drugoj sutkinji. Ipak, o žalbi još nisu odlučili, iako je preporuka da se predmeti u kojima se odlučuje o dobrobiti djeteta rješavaju žurno.

Nije sutkinja jedina s kojom se Severina “obračunala” u svojim javnim nastupima. Žalila se i na postupanje socijalnih radnika koji vode njezin predmet, djelatnika škole koju dječak pohađa, a krajem prošle godine Hrvatskoj odvjetničkoj komori prijavila je Popovićevu odvjetnicu, nekadašnju županijsku državnu odvjetnicu Željku Pokupec. Ona je 2018. napustila tužiteljstvo i počela graditi karijeru kao odvjetnica. Splitska pjevačica zamjera joj što sad zastupa njezina bivšeg partnera, a 2014. je, tvrdi Severina, radila na njezinu predmetu kao županijska državna odvjetnica. Smatra da je Pokupec time prekršila Zakon o odvjetništvu i odvjetničku etiku. 

Seve i Igor na distanci, a svekar Keba tvrdi: 'Ne pričam s njima'
Seve i Igor na distanci, a svekar Keba tvrdi: 'Ne pričam s njima'

Iz HOK-a su potvrdili da su 14. prosinca 2020. zaprimili pismeno izvješće koje su proslijedili Disciplinskom tužitelju HOK-a. O detaljima ne mogu govoriti. Pitali smo uglednog zagrebačkog odvjetnika smatra li da bi se ovdje moglo raditi o sukobu interesa. 

- Situacija varira od slučaja do slučaja. Glavno je pitanje je li županijski državni odvjetnik bio involviran u predmet i koliko. S obzirom na to da županijski državni odvjetnik, po svojoj funkciji, radi na najtežim i najsloženijim oblicima kriminala, čisto sumnjam da bi sudjelovao u, da tako kažem, banalnom slučaju - rekao je i dodao da očekuje da će HOK odbaciti prijavu.

Pokupec je za Jutarnji list rekla da će se očitovati ako će komora to od nje tražiti, no i naglasila da ne postoji nikakva veza između postupanja iz 2014. i predmeta na kojemu sad radi, a vezan je za događaje iz lipnja 2020. Tvrdi i da na spornom predmetu nije ni radila.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 89
VIDEO

Sjećate li se zgodne vozačice tramvaja Ive? Za 24sata o mužu i planovima: 'Želimo djecu...'
IVA ĆAVAROVIĆ

Sjećate li se zgodne vozačice tramvaja Ive? Za 24sata o mužu i planovima: 'Želimo djecu...'

Iva i Bonislav Ćavarović vjenčali su se prije gotovo godinu dana, a sada smo sa simpatičnom vozačicom razgovarali o njihovim planovima za budućnost...

Pogledajte fotke i snimku druge probe Baby Lasagne! Fanove je oduševio jedan detalj: 'To je to'
ENERGIČNA IZVEDBA

Pogledajte fotke i snimku druge probe Baby Lasagne! Fanove je oduševio jedan detalj: 'To je to'

Danas 15 predstavnika na Eurosongu ima probu za polufinale. Među njima je i Baby Lasagna koji je ovoga puta promijenio jedan detalj, a njegovi fanovi mu sugeriraju da takav izađe na pozornicu u polufinalu
Karmen u 'Braku na prvu' bacila oko na Lovru? 'To je javna tajna'
RASPRAVA DRUGIH KANDIDATA

Karmen u 'Braku na prvu' bacila oko na Lovru? 'To je javna tajna'

Karmen nije javno priznala da joj se sviđa Lovre, no Lovru je stavila na prvo mjesto po fizičkoj privlačnosti