Show

Komentari 15

Severinina 'Štikla' nije pokorila Europu, a Dado Topić zaplakao je nakon debakla u polufinalu...

Severinina 'Štikla' nije pokorila Europu, a Dado Topić zaplakao je nakon debakla u polufinalu...

Hrvatski nastupi na Euroviziji sredinom 2000. godina bili su u najvećoj mjeri za zaborav. Pobjedama se nismo mogli nadati, a sve teže smo ulazili u finalne večeri...

Nezapaženi rezultat na Euroviziji 2004. godine Ivana Mikulića, njegov glazbeni kolega Boris Novković tek je malo uspio popraviti 2005. godine. Za razliku od Mikulića, Novković je odlučio pjesmu 'Vukovi umiru sami' otpjevati na hrvatskom jeziku, ali to mu je donijelo tek 11. mjesto. 

POGLEDAJTE NASTUP BORISA NOVKOVIĆA:

Hrvatska je tako još jednom propustila ući u top 10, a u godinama što slijede, rezultati će biti samo sve lošiji. Pobjedu na Euroviziji u Kijevu odnijela je grčka pjevačica Helena Paparizou s pjesmom 'My Number One'.

Atena je bila domaćin Eurovizije 2006. godine, u kojoj je hrvatske boje predstavljala Severina s pjesmom 'Moja Štikla'. I ona je poput Novkovića, pjesmu izvela na hrvatskom jeziku, a rezultat je bio vrlo sličan, 12. mjesto.

POSLUŠAJTE 'MOJU ŠTIKLU':

Imali smo 56 bodova, čak 240 bodova manje od pobjednika, finskog rock-metal benda Lordi i pjesme 'Hard Rock Hallelujah'.

Iako je Severina nastupila u predivnoj crvenoj haljini, dugoj smeđoj kovrčavoj kosi i naravno sa štiklama na nogama, nije pomoglo.

Hladni Helsinki je ugostio u svojoj toploj Hartwall Areni glazbenike iz svih dijelova Europe. Hrvatsku je predstavljao Dado Topić s bendom Dragonfly i pjesmom 'Vjerujem u ljubav' dijelom pjevanu na engleskom i hrvatskom.

POGLEDAJTE NASTUP HRVATSKE NA EUROVIZIJI 2007:

Po prvi puta od osamostaljenja, Hrvatska nije uspjela proći u finale, doživjela je debakl zauzevši tek 16. mjesto u polufinalu. Sam Dado je u intervjuu 2007. izjavio da nikada nije plakao, ali da onog trenutka kada nisu prozvali Hrvatsku, nije se mogao suzdržati.

U velikom finalu pobijedila je srpska predstavnica Marija Šerifović s pjesmom 'Molitva'  

Zahvaljujući pobjedi Marije Šerifović, Beograd je bio domaćin Eurovizije 2008. godine.  Hrvatska je bila željna za dokazivanjem, na scenu su stupili Kraljevi ulice s pjesmom 'Romanca'. I zaista, 'Kraljevi' su bili bolji od Dade Topića, iako njihov nastup nije bio za zaborav, krajnji rezultat jest.

POGLEDAJTE NASTUP 'KRALJEVA':

Šarmantni sastav završio je tek na 21. mjestu, što nas je smjestilo bliže dnu, nego čak i sredini. Uvjerljivu pobjedu odnio je ruski pjevač Dima Bilan i njegova pjesma 'Believe'. 

Najčitaniji članci