Obavijesti

Show

Komentari 10

Shrvani otac: Scijentologija mi je 'otela' djecu i sve prijatelje

Shrvani otac: Scijentologija mi je 'otela' djecu i sve prijatelje
5

Joe Reaiche otac je četvero poznatih glumaca s kojima više nije u kontaktu, kao niti s njihovom majkom, zbog toga što je izbačen iz scijentološke crkve

VIDEO

Joe Reaiche (57) otac je četvero glumaca: Dannyja (39) i Christophera (35), zvijezda serije 'Te lude sedamdesete' te Alanna (27) iz serije 'Walking Dead' i Jordana (29) koji glumi u seriji 'Last Man Standing'.

Njih i njihovu majku, Carol Masterson, Joe nije vidio niti čuo gotovo deset godina. Jako mu nedostaju, no kaže da on ništa ne može u vezi toga učiniti jer im je scijentološka crkva 'isprala umove'. 

- Naravno, kada izgubiš djecu koju si odgojio je veliki gubitak, ali za mene su mentalno mrtvi jer ne mogu pričati s njima. Nije da ne volim svoju djecu, ali ne mogu ništa učiniti - ispričao je otac glumaca za Daily Mail. 

Joe se priključio Scijentološkoj crkvi kada mu je bilo 19 godina, a 'regrutirala' ga je mlada djevojka na autobusnoj stanici. Joe se tada bio ozlijedio na ragbi utakmici, a crkva mu je obečala da će mu pomoći pri oporavku i da će od njega učinit vrhunskog 'supersportaša'. Osim toga, rekli su da će ga naučiti i telekinezi. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Od kada je postao dio crkve, postao je kapetan ragbi momčadi i postao je uspješan sportaš, a penjao se i u strogoj hijerarhiji Scijentološke crkve. Do 23. godine bio je pri samom vrhu jednog od odjeljenja crkve. 

U to vrijeme je upoznao scijentologinju Carol, koja je imala dva sina. Oženili su se 1984., a godinu dana nakon toga rodio se Jordan, a zatim Alanna. Obitelj se preselila u jedno od sjedišta scijentološke crkve.

No nakon što se nagledao kako čelnici crkve kažnjavaju druge članove, poželio je otići, stoga se s obitelji preselio u New York, a zatim u Kaliforniju.

Njegovi najstariji sinovi Danny i Christopher počeli su 'ganjati' glumačku karijeru, a on ih je vodio na audicije. 

Obitelj je plaćala crkvi razne tečajeve i seminare, a iza Joea je bio i jedan propali poslovni podvig. Zbog čestog svađanja i financijske krize, Joe i Carol su se rastali 1995. godine. On je tada, kaže, izgubio povjerenje u crkvu i više nije htio imati veze s njima, ali je zbog obitelji izbjegavao konflikte s glavešinama u crkvi. 

Carol ga je 2004. pozvala da pomogne njihovom sinu Jordanu sa učenjem, jer je bio slab u školi. 

Joe je tada iskreno pričao s Jordanom, a pomogao mu je koristeći se tehnologijom koja je bila strogo zabranjana za članove.

Carol je snimila njegovo 'nedjelo' te dokaze poslala crkvi. Ubrzo je iz nje izbačen. Dan nakon što su ga izbacili, zvao je obitelj i prijatelje, ali mu se nitko nije javljao. Od tada, kaže, prošlo je deset godina. 

Kada vidi svoju djecu na malim ekranima, ponosan je, no brine ga što su tako 'ispranih mozgova'. Pročitao je da je njegova kći Alanna u vezi sa sinom Toma Cruisea, zbog čega će, kaže, još teže izaći iz crkve ako to bude htjela. 

- Tamo potpišeš ugovor za prodaju duše - zaključio je Joe. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Svi su ludi za Renatom! Sada je i Alan želi: 'Mijenjao bih Danijelu za nju. S Filipom me provocira'
'BRAK NA PRVU'

Svi su ludi za Renatom! Sada je i Alan želi: 'Mijenjao bih Danijelu za nju. S Filipom me provocira'

Novi je tjedan i novi zanimljivi zadaci u showu 'Brak na prvu' su pred parovima, a neke od njih posjetila je i stručnjakinja Iva…

Antonia Dora Pleško pokazala svoje roditelje: Njezinu majku usporedili sa slavnom glumicom
EMOTIVNA OBJAVA

Antonia Dora Pleško pokazala svoje roditelje: Njezinu majku usporedili sa slavnom glumicom

Mlada pjevačica pokazala je fotku svojih roditelja s njihova vjenčanja, a onda i svoju. Brojne obožavatelje je raznježila objavom
Mama Aleksandre Prijović je na njen koncert povela svog dečka
NISU KRILI SREĆU

Mama Aleksandre Prijović je na njen koncert povela svog dečka

Aleksandra Prijović sinoć je uživala s nekoliko tisuća fanova u Rijeci, a tik do bine bili su njezini baka i djed te mama Borka koja je došla s dečkom