Obavijesti

Show

Komentari 1

Šibenik odaje počast velikom umjetniku: Arsen dobiva kuću

Šibenik odaje počast velikom umjetniku: Arsen dobiva kuću

Kuća umjetnosti Arsen će postati prvi zatvoreni prostor u Šibeniku koji je namijenjen raznolikim eventima vezanim za umjetnost. Ovaj prostor su odlučili nazvati po legendarnom umjetniku Arsenu Dediću

VIDEO

Dvorana nekadašnjeg kina Odeon preuređuje se u Kuću umjetnosti Arsen. Završetkom preuređenja dvorane bivšeg kina Odeon u središtu Šibenika i njegovom preobrazbom u novi gradski javni prostor namijenjen održavanju glazbeno-scenskih događanja, kino projekcija, kazališnih predstava, izložbi i konferencija diže se zasun nove pozornice – Arsenove kuće umjetnosti piše portal šibenik.hr.

POGLEDAJTE VIDEO: Koncert u čast Arsenu

Pokretanje videa...

04:11

Kuća umjetnosti Arsen će postati prvi zatvoreni prostor u Šibeniku koji je namijenjen raznolikim eventima vezanim za umjetnost. Ovaj prostor su odlučili nazvati po legendarnom umjetniku Arsenu Dediću koji je u Šibeniku rođen 28. srpnja 1938. godine. 

Arsen je poznat kao hrvatski skladatelj, književnik, prevoditelj, pjesnik i kantautor. Autor je i izvođač mnogobrojnih šansona te pobjednik raznih glazbenih festivala.

Napisao je, skladao i izveo brojne ljubavne pjesme, a svojim osebujnim stilom stekao je mnogobrojne poklonike. Smatra se jednim od utemeljitelja šansone u Hrvatskoj. Uz glazbu, objavio je više zbirki lirike. 

Zahvaljujući modularnom podu, prvom takvom napravljenom u Hrvatskoj, koji omogućava brzu i jednostavnu transformaciju dvorane, ovaj prostor će se moći prilagoditi raznim kulturnim eventima i njihovim potrebama, poput koncerata, izložbi, ali i predstava i kinoprojekcija.

- Istodobno, Kuća umjetnosti Arsen odat će počast i uzvratiti ljubav Šibenčaninu koji je za svojeg života bio, i još uvijek jest, najveći ambasador grada i njegova duha. Svojim djelovanjem kroz poeziju, glazbu, slikarstvo, film i kazalište utjelovio je kulturu i teško je pronaći prikladnije mjesto u Šibeniku koje bi nosilo njegovo ime i djelovalo pod patronatom Arsena i njegove umjetničke ličnosti - istaknula je Gorana Barišić Bačelić, ravnateljica Tvrđave kulture Šibenik.

 

Bivše kino Odeon je sad obnovljeno i podijeljeno na dvije cjeline: veliku dvoranu u kojoj ima 150 sjedećih i 300 stajaćih mjesta te predvorje u kojem se nalazi ugostiteljski objekt. 

Unutar prostora rezervirano je i mjesto za samog Arsena, kutak u kojem će biti izložena njegova bista koju je napravio Boris Leiner, zatim klavir i njegove knjige i rukopisi. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Baby Lasagnu kritizirali su zbog znakovnog pozdrava: Evo što on zapravo znači i predstavlja...
NAKON POLUFINALA EUROSONGA

Baby Lasagnu kritizirali su zbog znakovnog pozdrava: Evo što on zapravo znači i predstavlja...

Mnoge je to zaintrigiralo, pa su odgovor na to pitanje potražili kod gospođe Ružice Višnjić, predsjednice Udruge osoba oštećenog sluha iz Vinkovaca

Nizozemac Joost pod istragom EBU-a: 'Do daljnjeg neće imati probe, istražujemo incident'
AFERA NA EUROSONGU

Nizozemac Joost pod istragom EBU-a: 'Do daljnjeg neće imati probe, istražujemo incident'

Nizozemski predstavnik na Eurosongu, Joost Klein, danas je trebao peti po redu nastupiti na probi
Numerologinja o Lasagni i finalu: 'Bit će maestralan, ali to što nastupa 23. je jedna igra...'
SMIJEŠI LI NAM SE POBJEDA?

Numerologinja o Lasagni i finalu: 'Bit će maestralan, ali to što nastupa 23. je jedna igra...'

Olga Hadjić nam otkriva što bi Marku Purišiću moglo stvoriti problem u finalu Eurovizije u subotu