Show

Komentari 12

Sir Paul McCartney je plagirao Pađena? 'U oba djela postoji izrazita razina podudarnosti'

Sir Paul McCartney je plagirao Pađena? 'U oba djela postoji izrazita razina podudarnosti'

Teoretski bih ga mogao tužiti, ali svi ti postupci su skupi. Stupio sam u kontakt s nekim ljudima koji imaju poznanstva pa ću vidjeti što će od svega biti. Ja bih se zadovoljio već i time da ga upoznam, kaže Pađen.

Eto, ovo je dokaz da sam u korak sa svjetskim trendovima. I za mene veliki kompliment, rekao je Jurica Pađen (65). Pjesmu “Samo me draga ne ostavi” snimio je 1997. godine. Sir Paul McCartney (77) “Confidante” snimio je 2018. Već je slovenska nezavisna kompanija pomoću softvera ustvrdila da je podudarnost pjesama čak 97 posto.

POGLEDAJTE VIDEO O JURICI PAĐENU:

Jurica je pjesme dao i Autorskopravnom odboru Hrvatskog društva skladatelja. Od siječnja su se bavili slučajem, a prije nekoliko dana Pađen je dobio njihovo mišljenje - jednoglasno je usvojeno mišljenje da u dijelovima obaju djela postoji izrazita podudarnost.

Jučer se javio i poljski radio, koji na svojim stranicama također tvrdi da Sir Paul i gospodin Pađen imaju gotovo iste pjesme.

- Ne želim reći da je McCartney plagijator, to bi bilo preteško. Možda je stvarno slučajna podudarnost - rekao je naš glazbenik.

Još nije odlučio kako dalje, odnosno hoće li krenuti u nekakvu pravnu bitku.

- Teoretski bih ga mogao tužiti, ali svi ti postupci su skupi. Stupio sam u kontakt s nekim ljudima koji imaju poznanstva pa ću vidjeti što će od svega biti. Ja bih se zadovoljio već i time da upoznam Sira Paula, po meni je on najveći živući glazbenik. Ako ništa drugo, ovo je mišljenje dobro uokviriti pa lijepo staviti na zid - našalio se Pađen.

Najčitaniji članci