Obavijesti

Show

Komentari 8

Počele karijeru scenama seksa i zbog toga nikad nisu požalile...

Počele karijeru scenama seksa i zbog toga nikad nisu požalile...
3

Mira Furlan, Jagoda Kaloper, Ena Begović, Neda Arnerić, Zrinka Cvitešić i mnoge druge glumice skinule su se za potrebe filma. Ako uloga to nalaže, profesionalcima ne bi trebalo biti problem, a kontroverze su suvišne.

VIDEO

Glumačka profesija iziskuje od profesionalaca na setu ili kazališnim daskama ponekad i da se ogole do kraja. Golo tijelo u kontekstu umjetnosti koja se stvara za mnoge je glumce i glumice s pravom nešto sasvim normalno, čemu ne pridaju poseban značaj. Za potrebe uloge spremni su skinuti se pred svima. Velik broj poznatih holivudskih zvijezdi prošao je taj put, a isto vrijedi i za glumice našeg podneblja.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:18

Jagoda Kaloper razodjenula se kao 24-godišnjakinja u filmu 'W.R. - Misterije organizma' kultnog srpskog redatelja Dušana Makavejeva iz 1971., koji istražuje odnos komunističke politike i seksualnosti. Istu stvar učinila je i hrvatska glumica Mira Furlan u Kiklopu Antuna Vrdoljaka, a tada je imala 27 godina. u ulozi Enke snimila je nekoliko strastvenih scena s Franom Lasićem, a otada je zauvijek u očima ljubitelja sedme umjetnosti ostala upamćena kao filmska zavodnica. Postala je seks simbol nakon filmova 'Horvatov izbor' i 'Otac na službenom putu' u kojem je u klinču s Mikijem Manojlovićem.

Furlan razočarana: 'Hrvatska je ostala vulgarna i primitivna'
Furlan razočarana: 'Hrvatska je ostala vulgarna i primitivna'

Ena Begović pojavila se u mokroj prozirnoj majici u moru, u dobro poznatoj sceni filma 'Pad Italije'. Redatelj Lordan Zafranović mladu Enu instantno je katapultirao među glumačke zvijezde tadašnje države. Neda Arnerić imala je 27 godina kad je igrala u filmu 'Ko to tamo peva' legendarnu scenu sa Slavkom Štimcem, a nešto kasnije, u filmu 'Haloa, praznik kurvi' iz 1988., s Rankom Zidarićem je odglumila jednu od najeksplicitnijih scena seksa u tadašnjoj jugoslavenskoj kinematografiji.

Lucija Šerbedžija išla je stopama holivudskih zvijezda i 1997. godine skinula se za prvi broj hrvatskog Playboya, što je u Hrvatskoj izazvalo veliki skandal i natjeralo je glumicu da zbog svega požali. Domaća malograđanština isplivala je na površinu u još nekoliko navrata, a nešto modernija uloga koja je podrazumijevala skidanje veže se uz Zrinku Cvitešić, koja se razgolitila 2003. u filmu 'Konjanik', godinu dana nakon što je diplomirala na Akademiji i započela svoju karijeru.

Jedno od posljednjih glumačkih skidanja koje je podignulo nepotrebno puno prašine je i uloga diplomirane liječnice i glumice Made Peršić u predstavi Ivice Buljana 'Elementarne čestice', izvedenoj na Dubrovačkim ljetnim igrama, a režiranoj prema poznatom romanu francuskog pjesnika, esejista i romanopisaca Michela Houellebecqa.

- Neko vrijeme sam razmišljala o tome koliko je pametno skinuti se u debiju i hoće li me to obilježiti kao glumicu koja se skida gola i hoće li zbog toga redatelji u budućnosti to uvijek tražiti od mene. Shvatila sam da ne želim kalkulirati i da samo želim raditi ono što mislim da je dobro za predstavu - rekla nam je svojedobno Peršić.

Brooke Shields bikinijem sjetila fanove na prvu veliku ulogu
Brooke Shields bikinijem sjetila fanove na prvu veliku ulogu

U Hollywoodu se oko golog ženskog tijela na filmu nikad nije stvarala prevelika drama, a značajan izuzetak je tek uloga Brooke Shields u dobro poznatom filmu 'Plava laguna', u kojem je glumica još uvijek bila maloljetna. Imala je tek 14 godina, a producenti su završili na sudu. Ipak, uspjeli su se 'izvući', dokazavši da je sve škakljive scene odradila starija dublerica, a one u kojima je Shields razodjenuta iznimno se pazilo da ni u jednom trenutku ne otkriju previše. Barem za standarde suda.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin