Obavijesti

Show

Komentari 1

Slavni britanski bend obradio pjesmu domaće kantautorice

Slavni britanski bend obradio pjesmu domaće kantautorice

Pjesma 'The Moon' objavljena je na drugom studijskom albumu Irene Žilić naslova 'Haze' iz 2017. godine, a isti materijal prepoznala je i domaća publika te struka. Kantautorica je za njega bila nominirana za Porin

VIDEO

Domaći glazbenici često obrađuju i izvode uspješnice popularnih zapadnjačkih bendova, a uobičajena je to praksa već desetljećima u svijetu muzike. Puno je, doduše, rjeđi slučaj da veliki i prepoznati izvođači obrađuju one kudikamo manje poznate, a gotovo nevjerojatno da proslavljeni britanski bend Morcheeba obradi pjesmu domaće kantautorice Irene Žilić (33). 

PR fotografije

Upravo tu vijest potvrdili su Skye Edwards i Ross Godfrey iz benda Morcheeba na ovogodišnjoj Međunarodnoj autorskoj konferenciji MAKK. Radi se o Ireninoj autorskoj pjesmi 'The Moon', koja je, dakako, napisana na engleskom jeziku. Iz britanskog benda, koji često nastupa u Hrvatskoj, pojasnili su i kako je došlo do ove neobične obrade. 

Igor Kralj/Pixsell

- Irena nam je bila predizvođačica nekoliko puta kad smo svirali u Hrvatskoj i veliki smo fanovi njezine glazbe. Ross je predložio da napravimo obradu jedne od njezinih pjesama. Kad god ju je Irena izvodila zaključili smo da pomalo zvuči kao Morcheebina pjesma. Napravili smo cover pjesme koja se zove 'The Moon' i koja će se naći i na novom albumu Morcheebe. Poprilično smo uzbuđeni. Odsvirali smo joj našu verziju i Irena je vrlo zadovoljna - rekla je Skye, pjevačica benda Morcheeba. 

POGLEDAJTE VIDEO PJESME:

Pjesma 'The Moon' objavljena je na drugom studijskom albumu Irene Žilić naslova 'Haze' iz 2017. godine, a isti materijal prepoznala je i domaća publika te struka. Kantautorica je za njega bila nominirana za nagradu Porin.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Najveća imena nove techno scene dolaze na Zrće
PROMO

Najveća imena nove techno scene dolaze na Zrće

Nizozemski Verknipt na svoje premijerno izdanje Verknipt Croatia Holiday Festivala ovog ljeta dovodi zvijezde hard techno scene te najavljuje svoj najveći line-up dosad

Debitantski album grupe Donkey Hot zove se ''MAMA'' zato što je mama car
PROMO

Debitantski album grupe Donkey Hot zove se ''MAMA'' zato što je mama car

Tokom slušanja albuma jasno je o kakvom se bendu radi - pjesme su duhovite, upečatljive i neke od njih uvijek će vam izmamiti osmijeh na lice, ali daleko je to od površne duhovitosti, svirka je čvrsta i rifovi osvajaju.
Vili Gobac i Donkey Hot u financijskoj krizi „Mama Care“ daj pare
PROMO

Vili Gobac i Donkey Hot u financijskoj krizi „Mama Care“ daj pare

'Mama care' nova je rock dizalica grupe Donkey Hot kojom ova fantastična petorka najavljuje svoj album prvijenac