Obavijesti

Show

Komentari 16

Slavni Paul Newman umro u svom domu od raka pluća

Slavni Paul Newman umro u svom domu od raka pluća
31

Paul je posljednju kemoterapiju primio krajem kolovoza. Doktori su mu tad rekli da mu ostaje još nekoliko tjedana života. Umro je u svom domu

VIDEO

Slavni hollywoodski glumac Paul Newman (83) umro je u petak od raka pluća u svom domu u Connecticutu. Paul se više od godinu dana borio s opakom bolešću. Iako je njegova glasnogovornica Marni Tomljanovic u početku opovrgavala te navode Paulovo lice je odavalo da je bolest uznapredovala. U javnosti se pojavljivao blijed i vidno mršav, a lice je često skrivao iza tamnih naočala. Posljednja želja mu je bila da umre u krugu obitelji. Povodom smrti obitelj je kratko izjavila kako je Paul umro u svome domu, mirno i u krugu obitelji jer je takvim životom i živio.
- Nikad se nije smatrao "velikim", a do kraja su uz njega bili njegova obitelj i uski krug prijatelja - stoji u izjavi.
Paul je posljednju kemoterapiju primio krajem kolovoza. Doktori su mu tad rekli da mu ostaje još nekoliko tjedana života. Jedan je od rijetkih glumaca koji je 50 godina proveo u braku s jednom ženom, također glumicom Joanne Woodward. S njom je u braku dobio tri kćeri Elinor, Melissu i Claire. Paul je 1987. godine dobio i Oscara za glavnu ulogu u filmu "Boja novca".

BIOGRAFIJA:
Paul Newman rođen je 26. siječnja 1925. godine u Ohiu. Dobitnik Oscara i dva Zlatna globusa gotovo 50 godina aktivno je glumio. Tijekom drugog svjetskog rata boravio je u mornarici. Nakon rata upisuje glumu na sveučilištu Yale u New Yorku.
Prve dodire s glumom imao je na Broadwayu nakon čega odlazi u Los Angeles. Svoj prvi film "The Silver Chalice" snimio je 1954. godine. Nakon filmskog debija zaredale su se uloge koje su ga proslavile. 1958. snima film s Elizabeth Taylor "Mačka na vrućem limenom krovu" gdje je potvrdio svoj status glumca s hollywoodske A liste. Glumio je i u poznatom vesternu "Butch Cassidy and Sundance Kid". Paul je u karijeri ostvario preko stotinjak uloga. Za Oscara je bio nominiran deset puta,a dobio ga je samo jednom i to 1987. godine za glavnu ulogu u filmu "Boja novca". Od glume je odustao 2007. godine u dobi od 82 godine jer je, kako je tada rekao, već bio prestar.
- Počinjem gubiti kreativnost, pamćenje i sigurnost. Zato mislim da je snimanje filmova zauvijek iza mene - rekao je tada Paul koji je surađivao s velikanima poput Houstona, Hitchcocka, Altmana, Scorsseseja, braće Coen i drugih.
Ženio se dva puta. S prvom suprugom Jackie Witte u braku je bio od 1949 - 1958. S Jackie je dobio troje djece - sina Scotta koji je 1978. godine umro od predoziranja Valijumom i alkoholom u dobi od 28 godina i dvije kćeri Susan i Stephanie. U spomen na svog jedinog sina, Paul je otvorio centar za borbu protiv droge koji nosi ime njegovog pokojnog sina.
Joanne Woodward oženio je 1958. godine, a upoznali su se na setu filma "The long hot summer". Iz tog braka ima tri kćeri. Posljednje godine života proveo je s obitelji i suprugom kojoj je do kraja ostao vjeran. Kad su ga novinari jednom pitali kako je to moguće u takvom svijetu Paul je odgovorio: "Zašto tražiti hamburger kad kod kuće imate odrezak". 1982. godine pokrenuo je kompaniju koja je proizvodila umake i dressinge za salatu. Do 2007. u dobrotvorne svrhe od prihoda tvrtke dao je 175 milijuna dolara. 1988. godine osnovao je kamp u Connecticutu u kojem se pomaže djeci oboljeloj od raka. Newman je bio član Demokratske stranke i veliki obožavatelj auto utrka. Mediji su ga 2006. godine proglasili mrtvim. Vjerovalo se da je poginuo u padu aviona u Coloradu. O njegovoj bolesti počelo se pisati početkom godine. Godinu i pol dana okorjeli pušač Paul se borio s bolešću od koje je na kraju i umro. U svibnju ove godine morao je odustati od režiranja kazališne predstave "O miševima i ljudima" jer ga je bolest iscrpila. Zadnju kemoterapiju primio je u kolovozu. Umro je 26. rujna u svome domu u Connecticutu.



Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin