Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
26 komentara

'Snimam film o djetinjstvu legenda Miše, Arsena i Vice...'

ODRASTANJE LEGENDI Glazbenici su odrastali u ulici šibenskog kvarta. Mišo je obožavao nogomet i sanjao da će postati golman Hajduka

Foto: Goran Jakus/PIXSELL
26 komentara

‘Varoški Amarcord’ je film o zajedničkom odrastanju fantastične generacije, koja je dio hrvatske popularne kulture, rekao je redatelj Ivan Živković Žika.

Istaknuo je da su u glavnom fokusu Mišo Kovač (76), Arsen Dedić i Vice Vukov. Oni su odrastali u šibenskoj četvrti Varoš. Tu su djetinjstvo proveli i pjevač Ivo Pattiera, nogometaši Pero Nadoveza (75) i Krasondar Roro (72) te glazbenica Marija Sekso.

Vice Vukov i Arsen Dedić su zajedno služili vojni rok

- Mišo se rodio u Skopincu, kvartu pored, a poslije se preselio u Varoš. Sanjao je da postane golman Hajduka - ispričao je Živković.
Pjevač je na ulici igrao nogomet s Perom Nadovezom i Krasnodarom Rorom.

- Imao sam veću tremu kad sam prvi put išao iz Varoša u Poljanu, nego kad sam jumbo jetom letio iz Londona u New York - rekao je Mišo u filmu.

Redatelj je došao do arhivske snimke na kojoj Arsen u rodnoj kući priča o odrastanju, a koju nitko dosad nije prikazao. Vice Vukov je bio nekoliko godina stariji od Dedića i najviše se družio s njegovim bratom Milutinom.

Živković je snimio prvi dio filma i skuplja novac za nastavak

- Bili su opsjednuti idejom da naprave zlato pa su napravili u konobi laboratorij i umalo zapalili cijelu kuću - prepričao je dio filma Živković te dodao da ima ekskluzivna sjećanja ključnih likova. Milutin se u filmu prisjetio odrastanja s bratom Arsenom i pokazao da još pamti najvažnije detalje.

Redatelj je doveo Mišu u Šibenik i ondje je sreo ljude koje nije vidio desetljećima. Pjevač je ispričao sve o “malome Miši”, a objasnio je tko ima najznačajnije uloge u hrvatskoj glazbi.

- Vice Vukov je bio najbolji tenor na ovim prostorima, od Arsena nije bilo boljeg kantautora, a Mišo Kovač je zapovjednik estrade - kaže Mišo.

Naši partneri pišu
Message