Obavijesti

Show

Komentari 12

Spektakl: Lady GaGa za cijeli svijet organizirala live koncert

Spektakl: Lady GaGa za cijeli svijet organizirala live koncert
1

Pjevačica je ovim koncertom odlučila odati priznanje zdravstvenim radnicima koji riskiraju svoje zdravlje u borbi protiv korona virusa, ali i dodatno podići svijest o pandemiji

VIDEO

Pandemija korona virusa zaustavila je cijeli svijet, a uobičajenih glazbenih koncerata možemo se samo prisjećati. No, pjevačica Lady GaGa (34) se pobrinula kako bi i u udobnosti svoga doma njezina publika širom svijeta mogla slušati omiljene pjesme. Pripremila je koncert koji bi po svim predviđanjima trebao biti najgledaniji online uživo nastup u kratkoj povijesti ove discipline.

'One World: Together at home' službeno je počeo javljanjem glumice Jameele Jamil (34) u 20:00 sati, koja se zahvalila svim radnicima na prvoj liniji obrane protiv korona virusa i predstavila glazbenike koji će nastupati u prva dva sata koncerta.

Led je probila pjevačica Andra Day (35) s pjesmom 'Rise up'. Potom su uslijedili Niall Horan (26) i Vishal Mishra.

POGLEDAJTE VIDEO:

Osim toga, zvijezde su u videu uputile riječi podrške cijelom svijetu, a javila se i manekenka Heidi Klum (46) i poručila neka svi ostanu jaki i što je najvažnije - da ostanu doma. Također, glumac Jack Black (50) podijelio je s gledateljima svoje duhovite savjete za tjelovježbu. Gledateljima se svidjela i energična izvedba pjevačice Rite Ore (29).

Pjevala je i Jeesie J (32), koja je svojim obožavateljima poručila:

- Molim vas da ostanete doma i čuvate se. A ako ste borac na prvoj crti, želim vam se zahvaliti iz dubine svog srca. Otpjevat ću vam nešto i želim da pjevate glasno sa mnom! 

Annie Lenox (65) otpjevala je pjesmu 'I Saved The World' svog benda Eurythmics, koja je u ovom trenutku progodna. 

- Naša je kolektivna odgovornost da u ovom do sad neviđenom vremenu osiguramo da su naši zdravstveni sustavi dovoljno opremljeni i spremni riješiti ovu situaciju i spriječiti slične pandemije. Čuvajte se i ostanite doma - poručila je.

Sve izvedbe pratile su poruke podrške i pozivi na odgovornost. GaGa je u koncert uključila dirljive snimke ljudi u izloaciji diljem svijeta, a u live stream uključili su i zdravstvene radnike koji dijele svoja iskustva rada na prvoj crti obrane protiv korona virusa. 

Gledatelji su oduševljeni ovom zamisli pa u komentarima na YouTubeu možemo pročitati samo riječi hvale upućene njihovim omiljenim zvijezdama.

Lady GaGa prikupila oko 200 mil. kn za pomoć oko korone...
Lady GaGa prikupila oko 200 mil. kn za pomoć oko korone...

Lady GaGa je na ovaj način odlučila odati priznanje zdravstvenim radnicima koji riskiraju svoje zdravlje u borbi protiv korona virusa, ali i dodatno podići svijest o pandemiji.

U ovu humanitarnu akciju uključili su se i predstavnici mnogih vlada diljem svijeta koji su pozvali sve da udvostruče svoje napore u borbi protiv korona virusa, podrže Svjetsku zdravstvenu organizaciju i znanstvenike koji neumorno rade na dijagnostičkim testovima i pronalasku cjepiva koje će biti pristupačno svima.

- Pandemija znači da je virus posvuda, ali ne i na svakom mjestu u isto vrijeme. Svi želimo pronaći lijek, ali zdravlje našeg društva je u vašim rukama. Virus treba nas da preživi - nemojmo mu pomagati. Evo što možete napraviti sada: perite ruke kao da vam život o tome ovisi i održavajte socijalnu distancu. To je odluka koju svi moramo donijeti zajedno i sada moramo slušati što nam govore liječnici i znanstvenici. Ako u svojoj blizini imate starije ili ljude u ranjivim skupinama, dajte im do znanja da ste tu za njih. Zajedno možemo ovo pobijediti. Molim vas, ostanite doma - poručili su zajednički Matt Damon (49), Lawrence Fishburne (58), Kate Winslet (44) i Jennifer Ehle (50). 

Na samom kraju prvog dijela online spektakla gledateljima se obratila Lady GaGa, kreativni um iza cijelog događanja i poručila:

- U posljednjih nekoliko tjedana svjedočili smo neizmjernoj hrabrosti i dobroti diljem cijelog svijeta. Baš svi, od doktora i zdravstvenih radnika do volontera, psihologa i psihijatara, radnika u trgovinama, dostavljača, poštara, svi oni su pokazali neviđenu hrabrost u borbi protiv koronavirusa. U suradnji s platformom Global Citizen i Svjetskom zdravstvenom organizacijom već smo prikupili milijune dolara za SZO-ov fond Solidarity Response. Svi želimo izaći iz pandemijskog stanja - ali večerašnji događaj nije namijenjen prikupljanju novca - spremite svoje novčanike. Ovaj program koji vam donosimo je naše ljubavno pismo svijetu. Nevjerojatni umjetnici koje smo okupili ovdje su tu da vas slave, da vam iskažu zahvalnost i da vam uzvrate svu dobrotu koju ste nam pružili.

U 2 sata započeo je drugi dio online spektakla 'One World: Together at Hom'e koji je vodio poznati voditeljski trojac - Jimmy Fallon, Jimmy Kimmel i Stephen Colbert. Pjesmom 'Smile' otvorila ga je upravo Lady Gaga. 

 

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Glumci i pjevači predvođeni legendarnom Tajči ove subote rasplesat će Bjelovar!
PROMO

Glumci i pjevači predvođeni legendarnom Tajči ove subote rasplesat će Bjelovar!

BOK Fest održava se u Bjelovaru se od 26. travnja do 9. svibnja. Uz desetak vrhunskih predstava domaćih i stranih kazališta, Bjelovarčani će tijekom festivala imati priliku uživati i u brojnim popratnim događanjima

Najveća imena nove techno scene dolaze na Zrće
PROMO

Najveća imena nove techno scene dolaze na Zrće

Nizozemski Verknipt na svoje premijerno izdanje Verknipt Croatia Holiday Festivala ovog ljeta dovodi zvijezde hard techno scene te najavljuje svoj najveći line-up dosad
Debitantski album grupe Donkey Hot zove se ''MAMA'' zato što je mama car
PROMO

Debitantski album grupe Donkey Hot zove se ''MAMA'' zato što je mama car

Tokom slušanja albuma jasno je o kakvom se bendu radi - pjesme su duhovite, upečatljive i neke od njih uvijek će vam izmamiti osmijeh na lice, ali daleko je to od površne duhovitosti, svirka je čvrsta i rifovi osvajaju.