Obavijesti

Show

Komentari 2

Spektakularna riječka 'Aida' vratila je operu u velikom stilu

Spektakularna riječka 'Aida' vratila je operu u velikom stilu
10

Četrnaest sati vozila sam se iz Dubrovnika do Pule, ulaznice sam kupila još u siječnju. Za ovu „Aidu“ itekako se isplatilo, ovakav jedinstven doživljaj vrijedan je svakog truda, samo su neki od komentara posjetitelja

VIDEO

Dugi redovi ispred blagajne i pred ulazima u pulsku Arenu, nekoliko tisuća posjetitelja strpljivo je čekalo kako bi vidjeli i doživjeli Verdijevu 'Aidu' riječkog HNK Ivana pl. Zajca, u dramaturgiji i režiji Marina Blaževića, pod dirigentskim vodstvom Villea Matvejeffa i s hrvatskom opernom divom Kristinom Kolar u naslovnoj ulozi.

Tako je bilo prije početka, a nakon tri sata spektakularne izvedbe na jednoj u najljepših ljetnih pozornica na otvorenom i ovacija kojim su ispraćeni izvođači, posebice solisti Kristina Kolar, Dubravka Šeparović i Giorgio Surian.

- Četrnaest sati vozila sam se iz Dubrovnika do Pule, ulaznice sam kupila još u siječnju. Za ovu „Aidu“ itekako se isplatilo, ovakav jedinstven doživljaj vrijedan je svakog truda. Izvrsni solisti i orkestar, večer za pamćenje - samo su neki od komentara posjetitelja. 

Ulogu Radamesa pjevao je Walter Fraccaro, redovni solist najprestižnijih svjetskih opernih pozornica koji se nakon pulske vraća u veronsku Arenu. U ulozi Ramfisa nastupio je Carlo Colombara, jedan od najvećih basova današnjice, a Amonasro je bio nacionalni prvak riječke Opere s međunarodnom karijerom Giorgio Surian. U ulozi Kralja Egipta bio je Luka Ortar, Vrhovnu svećenicu tumačila je Anamarija Knego, a Glasnika Marko Fortunato. Uz orkestar i zbor Opere, u predstavi je sudjelovao i Balet HNK Ivana pl. Zajca.

„Aida“ je osvojila Arenu, impresivnom kamenom spomeniku udahnula je novi život. Pulskoj je turističkoj atrakciji vratila operu u velikom stilu.

Riječku „Aidu“ u Puli pratili su i brojni uglednici kao što su, veleposlanica Izraela Zina Kalaj Kleitman i veleposlanik Kanade Daniel Maksymiuk. A među publikom je bila još jedna svjetska operna zvijezda, dobitnica Grammyja i za Oscara nominirana sopranistica – Sumi Jo!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Glumci i pjevači predvođeni legendarnom Tajči ove subote rasplesat će Bjelovar!
PROMO

Glumci i pjevači predvođeni legendarnom Tajči ove subote rasplesat će Bjelovar!

BOK Fest održava se u Bjelovaru se od 26. travnja do 9. svibnja. Uz desetak vrhunskih predstava domaćih i stranih kazališta, Bjelovarčani će tijekom festivala imati priliku uživati i u brojnim popratnim događanjima

Najveća imena nove techno scene dolaze na Zrće
PROMO

Najveća imena nove techno scene dolaze na Zrće

Nizozemski Verknipt na svoje premijerno izdanje Verknipt Croatia Holiday Festivala ovog ljeta dovodi zvijezde hard techno scene te najavljuje svoj najveći line-up dosad
Debitantski album grupe Donkey Hot zove se ''MAMA'' zato što je mama car
PROMO

Debitantski album grupe Donkey Hot zove se ''MAMA'' zato što je mama car

Tokom slušanja albuma jasno je o kakvom se bendu radi - pjesme su duhovite, upečatljive i neke od njih uvijek će vam izmamiti osmijeh na lice, ali daleko je to od površne duhovitosti, svirka je čvrsta i rifovi osvajaju.