Show

Komentari 2

Spektakularna riječka 'Aida' vratila je operu u velikom stilu

Spektakularna riječka 'Aida' vratila je operu u velikom stilu

Četrnaest sati vozila sam se iz Dubrovnika do Pule, ulaznice sam kupila još u siječnju. Za ovu „Aidu“ itekako se isplatilo, ovakav jedinstven doživljaj vrijedan je svakog truda, samo su neki od komentara posjetitelja

Dugi redovi ispred blagajne i pred ulazima u pulsku Arenu, nekoliko tisuća posjetitelja strpljivo je čekalo kako bi vidjeli i doživjeli Verdijevu 'Aidu' riječkog HNK Ivana pl. Zajca, u dramaturgiji i režiji Marina Blaževića, pod dirigentskim vodstvom Villea Matvejeffa i s hrvatskom opernom divom Kristinom Kolar u naslovnoj ulozi.

Tako je bilo prije početka, a nakon tri sata spektakularne izvedbe na jednoj u najljepših ljetnih pozornica na otvorenom i ovacija kojim su ispraćeni izvođači, posebice solisti Kristina Kolar, Dubravka Šeparović i Giorgio Surian.

- Četrnaest sati vozila sam se iz Dubrovnika do Pule, ulaznice sam kupila još u siječnju. Za ovu „Aidu“ itekako se isplatilo, ovakav jedinstven doživljaj vrijedan je svakog truda. Izvrsni solisti i orkestar, večer za pamćenje - samo su neki od komentara posjetitelja. 

Ulogu Radamesa pjevao je Walter Fraccaro, redovni solist najprestižnijih svjetskih opernih pozornica koji se nakon pulske vraća u veronsku Arenu. U ulozi Ramfisa nastupio je Carlo Colombara, jedan od najvećih basova današnjice, a Amonasro je bio nacionalni prvak riječke Opere s međunarodnom karijerom Giorgio Surian. U ulozi Kralja Egipta bio je Luka Ortar, Vrhovnu svećenicu tumačila je Anamarija Knego, a Glasnika Marko Fortunato. Uz orkestar i zbor Opere, u predstavi je sudjelovao i Balet HNK Ivana pl. Zajca.

„Aida“ je osvojila Arenu, impresivnom kamenom spomeniku udahnula je novi život. Pulskoj je turističkoj atrakciji vratila operu u velikom stilu.

Riječku „Aidu“ u Puli pratili su i brojni uglednici kao što su, veleposlanica Izraela Zina Kalaj Kleitman i veleposlanik Kanade Daniel Maksymiuk. A među publikom je bila još jedna svjetska operna zvijezda, dobitnica Grammyja i za Oscara nominirana sopranistica – Sumi Jo!

Najčitaniji članci