Obavijesti

Show

Komentari 0

Spisateljica Marijana Perinić predstavila roman 'Raskrižje': Dinamična priča o današnjici...

Spisateljica Marijana Perinić predstavila roman 'Raskrižje': Dinamična priča o današnjici...
10

Program promocije romana vodila je Barbara Kolar razgovarajući s autoricom te predstavnikom izdavačke kuće Naklada Fragment i urednikom romana Bartulom Vlahovićem

VIDEO

U Srijedu u kavani 'Johann Franck' održana je promocija novog romana autorice Marijane Perinić 'Raskrižje'.

Što čitati preko ljeta? Bill Gates ima pet knjiga koje preporučuje
Što čitati preko ljeta? Bill Gates ima pet knjiga koje preporučuje

Spisateljica, komičarka, imitatorica, voditeljica Hrvatica Marijana Perinić još jednom je iskazala svoj spisateljski talent. Predstavila je dinamičan roman u kojem obrađuje ozbiljne teme današnjeg vremena kroz svoj prepoznatljiv stil koji odiše britkošću, optimizmom i smislom za humor.

Program promocije romana vodila je Barbara Kolar razgovarajući s autoricom te predstavnikom izdavačke kuće Naklada Fragment i urednikom romana Bartulom Vlahovićem.

Promociji je nazočilo oko stotinjak prijatelja, poznanika, novinara i osoba iz javnog života:

Franka Batelić, Robert Knjaz, Zlatan Zuhrić Zuhra, Ante Vrban, Antonija Blaće Nik Titanik, karikaturist i ilustrator.

Tekst iz romana čitala je glumica Karmen Sunčana Lovrić, a scenu s početka romana su maestralno izveli stand up komičar Peđa Bajović i glumica Lada Bonacci.

- Buridanov magarac možda umre od gladi, ali dilema lijevo ili desno u romanu Marijane Perinić zadovoljit će sve književne apetite i dotaknuti sve emocije. Prokleta mogućnost izbora uvijek postoji. Ljudi, kažu, sami biraju svoj put, a na tom putu nemojte zaobići Raskrižje - kaže Tarik Filipović.

- Čitatelj na trenutke stječe dojam kao da gleda romantični film u kojem gotovo svi likovi, bez obzira odakle dolaze i čime se bave, opsjednuto traže ljubav koju pronalaze ili gube, ovisno o tome skrene li glavna protagonistica u taksiju lijevo ili desno. Vaša intuicija ovaj će roman prepoznati kao dobru zabavu koja se na trenutke pretvara u košmar koji vam je odnekud poznat - kaže književnica Milana Vlaović.

Kratak sadržaj romana:

Glavna je junakinja Kristina (39) Zagrepčanka, uspješna prevoditeljica koja je često na putu radi poslovnih angažmana. Kad se na početku jednoga takvog putovanja, prilikom vožnje u taksiju, nađe u nedoumici kojim putom skrenuti zbog prometne gužve da bi stigla pravovremeno na let za Pariz, ona mora donijeti naoko nebitnu odluku – skrenuti lijevo ili desno? Lijevo ili desno – pitanje je na koje protagonistica treba promptno odgovoriti, a koje joj, kako se čini, definira daljnju sudbinu.

Što je odlučila, kako se njene odluke odražavaju na život i upravljaju li te odluke životom ili smo samo prepušteni sudbini koja ipak vuče sve konce? Odgovore na ova pitanja kao i na svoja vlastita pitanja koja će se neminovno pojaviti potražite u ovom zanimljivom, dinamičnom i intrigantnom romanu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin