Show

Komentari 9

Splićanin tužio HRT i Tarika htio strpati u zatvor, Krešo se igrao s ribom, a Robert dvaput opekao

Splićanin tužio HRT i Tarika htio strpati u zatvor, Krešo se igrao s ribom, a Robert dvaput opekao

Filip Primorac je u emisiji emitiranoj 7. prosinca 2004. godine došao je do milijunskog pitanja s preostalim džokerom 'pitaj publiku'. Pitanje je glasilo: 'Kako se zove psihijatar koji je skovao pojam shizofrenija?'. Primorac je odabrao netočan odgovor, a onda je počela drama

Prošlotjednu i ovotjednu epizodu 'Milijunaša' obilježio je Zagrepčanin Fabijan Čorak (25). Emisija je započela otvaranjem 13. pitanja za 250.000 kuna, na koje je Fabijan točno odgovorio. Sljedeće pitanje je bilo za pola milijuna kuna: 'Kojem je glumcu s majčine strane djed bio iz Corleonea?'

POGLEDAJTE VIDEO:

Fabijan se odlučio za Roberta De Nira, a točan odgovor je bio Al Pacino, te je Zagrepčanin pao na 32.000 kuna. No, mladi programer nije najveći gubitnik na hrvatskom 'Milijunašu', trojica natjecatelja su dosad izgubila i više novaca jer su fulali odgovor na pitanju za milijun kuna.

Splićanin Filip Primorac je u emisiji emitiranoj 7. prosinca 2004. godine došao je do milijunskog pitanja s preostalim džokerom 'pitaj publiku'. Pitanje je glasilo: 'Kako se zove psihijatar koji je skovao pojam shizofrenija?'. Primorac je kao svoj konačni odgovor odabrao Alfreda Adlera, a točan odgovor je bio Eugen Bleuler. Svoju zadovoljštinu je pokušao pronaći na sudu tvrdeći da mu je stanovita žena koja je sjedila iza Tarika, a identificirao ju je kao djelatnicu HRT-a, dobacila da je točan odgovor D. Tražio je tražio milijun kuna odštete i po pola godine zatvora za Tarika Filipovića, tadašnjeg ravnatelja HRT-a Mirka Galića te još petero zaposlenih na HTV-u. Kazneni sud u Zagrebu je odbio njegovu tužbu.

Još jedan Splićanin, Robert Lojpur je 2005. godine otvorio milijunsko pitanje koje je glasilo 'Koja je od ovih zemalja površinom ista kao i Hrvatska'. Iskoristio je džoker pola/pola i s konačnim odgovorom Togo je pao na 32 tisuće kuna. Lojpur je sudjelovao i u kvizu 'Jedan protiv 100' gdje je zaboravio uložiti dvostruki iznos te je ostao bez 100 tisuća kuna.

Krešo Lilić iz Rtine je prvi koji je izgubio čak 468 tisuća kuna na pitanju: 'Koje je latinsko ime ribe morune?'. Ponuđeni odgovori bili su 'muio muio', 'sulio sulio', 'huso huso' i 'haso haso'. Krešo je tada bio student prava, te nije želio da mu išta stane na putu do milijun kuna.  Hrabro je odgovorio 'muio muio' umjesto 'huso huso' i pogriješio.

Dobitnika nagrade od 250 tisuća kuna ima 40-ak, a milijunsko pitanje je otvoreno osam puta. Jedina milijunašica je Mira Bičanić, koja je 2003. godine znala da je voditeljica Sandra Antolić trčala pariški maraton. 

Najčitaniji članci