Show

Komentari 22

Sprdao se s turskom zastavom, Erdogan odlučio: Ideš u zatvor!

Sprdao se s turskom zastavom, Erdogan odlučio: Ideš u zatvor!

Ovo nije prvi put da je glumac u skandalima. Javnost mu je prvo zamjerila što je na društvenim mrežama objavio snimke na kojima puca iz vatrenog oružja. Zasmetalo im je i kad je o ženama govorio kao o nižim bićima

Mehmetu Akifu Alakurtu (40), kojeg pamtimo kao Boran-agu iz serije "Sila" prijeti zatvor. Glumac se, naime, na društvenim mrežama narugao turskoj zastavi i time, kako pišu turski tabloidi, ugrozio suverenitet i teritorijalni integritet Turske.

POGLEDAJTE VIDEO:

Prijavio ga je jedan od prijatelja na društvenoj mreži pa je protiv glumca, tužitelj otvorio istragu. Ubrzo se na svom profilu glumac opet oglasio. 

- Ovo je Turska. Moj savjet vam je da budete beskarakterni. Idite kud vas vode poput stada ovaca. Činite sve što možete radi vlastite koristi. I pokažite da ste uzorni građani tako što ćete šutjeti. Istraga koja se vodi protiv mene je moj problem. Kad biste vlastita razmišljanja i energiju usmjerili događanjima u svojoj okolini, vodili biste kvalitetniji život pod tom zastavom. To je moj bratski savjet - napisao je Mehmet. 

Ovo nije prvi put da je glumac u skandalima. Javnost mu je prvo zamjerila što je na društvenim mrežama objavio snimke na kojima puca iz vatrenog oružja. Većini je zasmetalo i kad je o ženama govorio kao o nižim bićima koje se moraju povinovati muškarcima.

Zbog svojih skandaloznih izjava o ulozi žene i muškarca u društvu, ovaj markantni glumac često se nalazio na naslovnim stranicama mnogih, kako turskih, tako i svjetskih tabloida. 

Alakurt je rekao da je tradicionalan muškarac koji od svoje žene očekuje da bude dobra domaćica i da ga uvijek dočeka kada dolazi kući, čak i u pola noći.

- Volim pristojne žene, nevinih lica, takve će me uvijek privući. Žena treba biti odgojena i uljudna i, na neki način, naivna - rekao je ranije za InMagazin.

POGLEDAJTE NOVU EPIZODU SERIJALA 'ZENZACIJA':

Najčitaniji članci