Obavijesti

Show

Komentari 0

Springfestival u Grazu objavio raspored, ima popust za Ex-Yu

Springfestival u Grazu objavio raspored, ima popust za Ex-Yu
1

Apparat, Sòley, Chaim, Steffano Ritteri, Luca Lozano samo su neka od imena koja će se moći poslušati na Springfestivalu u Grazu od 29. svibnja do 2. lipnja

VIDEO

Već 13. godinu zaredom Springfestival se vraća u austrijski Graz, UNESCO-ov grad svjetske baštine i UNESCO-ov grad dizajna, od 29. svibnja do 2. lipnja i predstavlja nadahnjujuć i bogat spoj glazbe, tehnologije, umjetnosti i dizajna te rasprave koje imaju veliki odjek. 

Springfestival je jedan od vodećih europskih događaja koji spaja neke od pionira u live nastupima, DJ-eve, vizionare, kreativne umove i predvodnike digitalne ere, a svi se okupljaju kako bi slavili suvremenu kulturu. 

Austrijski festival nudi popust na festivalsku ulaznicu za ex-Yu zemlje. Promotivni kod special20 omogućava popust od 20% na festivalsku ulaznicu - tako je ulaznica 70 eura. (Identitet se dokazuje predočavanjem dokumenta u festivalskom centru.)

Springfestival je objavio raspored programa, a popis možete vidjeti OVDJE.

Ex-Yu ulaznice

U srijedu, 29. svibnja, brazilski elektronski duo Mixhell preuzima jednu od najzapanjujućih lokacija Springfestivala: Dom im Berg, koja doslovno znači „rupa u pećini“, a u goste su pozvali i zanimljive DJ-eve. Luca Lozano predvodi hvaljenu etiketu Klasse Recordings, a Steffano Rittari je remiksirao Underworld ili pak Depeche Mode, a tu je i Mr. Ho. 

Apparat ilit Sascha Ring strastven je i eklektičan producent, a nedavno je izdao LP „Krieg und Frieden“. 

Apparat će pokazati svoju vještinu i viziju u Orpheumu u četvrtak, 30. svibnja. Istu večer i na istoj lokaciji će Francesco Tristano, čudo za klavirom, pokazati kako dinamična može biti glazba. Tristano i kolektiv Aufgang spajaju klasičnu glazbu, jazz i eksplozivne ritmove, a to je mješavina koja svakog digne na noge. U četvrtak se u Dom im Berg vraća Gilles Peterson inspiriran svijetom. Predstavlja svoj eklektični line up, počevši s techno legendom Carl Craigom na Springfestival gramofonima. Uz njega očekuje vas i Gramme live i austrijski najfiniji house trojac A.G.Trio. Naravno i Gilles će sam biti za gramofonima, a pratit će ga MC Earl Zinger, osiguravajući da Petersonov povratak u Graz bude spektakularan. 

U petak, 31. svibnja, na rasporedu je Tosca u dvorani Helmut-List-Halle. Ovaj elektronski projekt dijete je dvojca u sastavu Richard Dorfmeister i Rupert Huber, a poznati kao duo austrijske scene koja ne spada u kalupe. Nastupaju live i donose povremeno melankolične zvukove za početak drugog dana festivala. Isti dan u Dom im Bergu Zombie Nation je domaćin večeri. Ovaj DJ i producent ostaje jedan od pionira elektronske glazbe, a sa sobom dovodi i prijatelje u Graz.

Phra iz Crookersa je sljedeći na rasporedu, a nakon njega slijede bugarski vizionar KiNK, njemački house tvorac Boris Dlugosch i producent Zero Cash, a zbog njih će rupa u pećini pulsirati od bassa. Petak je također domaćin nezavisne UK etikete Shogun Audio, a preuzet će ppc dvoranu 31. svibnja. Vođa večeri je Friction kao jedno od najvećih imena i zvijezda bass glazbe, a potporu u drum n bass napadu na osjetila daju Rockwell, Alix Perez, Icicle, Spectrasoul, Technimatic, SP:MC MC i Linguistics MC. 

Subota, 1. lipnja, se sva vrti oko imena DJ Hell, jednog od pionira techno scene koji je utjecao na sve od electro-clasha do industrial techna. Večer će također ugostiti Planningtorock, M.A.N.D.Y,  Sluts’n’ Strings & 909, Oliver Ho i DJ Team Sören i Bella Berlin.

Zadnju večer Springfestivala po prvi puta će se održati open air zatvaranje festivala i to na lokaciji Joanneumsviertel. Chaim donosi dašak Izraela u Graz, a u cool elektronskoj house selekciji mu pomaže Rodney Hunter. U dvorani Orpheum Soley će predstaviti nježnu glazbu kao dio zatvaranja festivala, a njeni zvuci i ritmovi hipnotiziraju. Večer se nastavlja u istom intenzitetu: nastupaju synth-pop Light Asylum, a ovaj duo iz Brooklyna obilježava bogat glas pjevačice Shannon Funchess.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0

VIDEO

Sjećate li se mišićavog Ervina iz Big Brothera? Pohvalio se s par fotki, evo kako danas izgleda!
REALITY ZVIJEZDA

Sjećate li se mišićavog Ervina iz Big Brothera? Pohvalio se s par fotki, evo kako danas izgleda!

Sarajlija je jako ponosan na svoj izgled, a isklesanim torzom oduševljava brojne pratiteljice

Ova Hrvatica je nova snaha Roda Stewarta: 'Moj djed je pobjegao od komunizma 1953.'
TRI DANA DO VJENČANJA GODINE

Ova Hrvatica je nova snaha Roda Stewarta: 'Moj djed je pobjegao od komunizma 1953.'

Nicole Artukovich već godinama ljetuje u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, odakle su, otkrila je ranije, njezini baka i djed pobjegli u Ameriku
Renata iz 'Braka na prvu' za 24 sata: 'Zbog pjesme Magazina izbacili su me iz Zvezda Granda!'
PJEVAČICA IZ ZAGREBA

Renata iz 'Braka na prvu' za 24 sata: 'Zbog pjesme Magazina izbacili su me iz Zvezda Granda!'

Plus+ Istaknula se u sociološkom eksperimenti mirnoćom i strpljenjem, a nama je otkrila sve o glazbenoj karijeri