Show

Komentari 1

Stampedo na kino blagajnama pregazio vladavinu 'Deadpoola'

Stampedo na kino blagajnama pregazio vladavinu 'Deadpoola'

Suvereni vladar kino blagajni, unatrag posljednja tri tjedna, bio je 'Deadpool'. No niti njegova vladavina nije mogla zauvijek trajati, pa smo dobili novog kralja - 'Zootropolu'

Preko vikenda, 'Zootropola' je uspjela bez mnogo problema doći na vrh zarade u SAD-u, a niti na ostalim tržištima nije prošla imalo gore. Osim 73,7 milijuna dolara iz američkih kina, najbolje otvorenje za Disney 'diglo' je i 63,4 milijuna dolara na internacionalnim tržištima što je dovelo ukupnu zaradu za vikend na 159 milijuna dolara. Sveukupna zarada filma je 233 milijuna, što ga već sad čini impresivno dobrim ostvarenjem.

Usporedimo li tu zaradu s onom ostalih Disneyevih filmova iz ožujka, u zadnjih nekoliko godina, vidimo da je 'Zootropola' uistinu pogodila cilj. Prethodni Disneyjev rekord bio je Lorax kojem je zarada bila 'samo' 70,2 milijuna, a najbolje otvorenje imao je 'Frozen' sa 67,4 milijuna.

Svojim odličnim uspjehom film je napokon, nakon tri tjedna vladavine, uspio zbaciti 'Deadpoola' s top mjesta kino blagajni diljem svijeta.

Zootropola je grad kakav još niste vidjeli. U njemu žive sve životinje od najmanje do najveće i što je najvažnije mogu biti štogod požele. U Zootropoli živi moderno civilizirano društvo, životinje hodaju na dvije noge i odijevaju se za posao. Zečica Iva Hoplić, u povijesti je prva policajka koja stupa na dužnost i polako otkriva da to i nije lako ali uz pomoć lukavog prevaranta, lisca Nikole Divljana, uspijeva uspješno riješiti svoj prvi veliki slučaj.

Sve čari Zootropole i njezinih svestranih stanovnika možete već sad upoznati u kinima BlitzCinestara.

Najčitaniji članci