Obavijesti

Show

Komentari 58

Štedljive zvijezde: Imaju pravo bogatstvo, ali žive skromno

Štedljive zvijezde: Imaju pravo bogatstvo, ali žive skromno
1

Često slušamo o ekstravagantom životu zvijezda koje se 'časte' čim god uspiju. No postoje i one koje žive štedljivije i ne troše novac na dizajnersku odjeću ili sulude hirove

VIDEO

Tyra Banks

Bila je jedna od prvih Viktorijinih anđelica te jedna od najplaćenijih manekenki na svijetu, a posljednjih godina gradi uspješnu karijeru na TV-u. Vodila je slavni reality show 'America's Next Top Model', imala je vlastiti talk show koji je nagrađen s dvije Daytime Emmy nagrade, a izdala je i hit roman 2011. godine, naziva Modelland. 

Zbog svega toga, njeno se bogatstvo procjenjuje na oko 80 milijuna dolara. No Tyra je, otkrila je, odrasla sa štedljivim roditeljima, čije navike dan danas prakticira. Kad god ide u kupovinu, savjetuje se sa svojim računovođom, a iz hotela u kojima odsjeda uzima šampone i losione. Banks ne voli niti trošiti novce na skupe večeri te se jedino počasti odlaskom u slavni Cheesecake Factory. 

PA/Pixsell

Jennifer Lawrence

Glumica koja je sudjelovanjem u dvije unosne franšize, Hunger Games i X-Men, te ulogama u brojnim kino hitovima, zaradila oko 75 milijuna dolara. Unatoč pozamašnom bankovnom računu, glumica i dalje živi u stanu kojeg je kupila kada se doselila u Los Angeles. Jennifer kupuje u 'običnim' komercijalnim trgovinama i izbjegava dizajnerske komade, osim kada se pojavljuje na televizije ili na crvenim tepisima. Za raliku od drugih zvijezda, glumica sama obavlja kupovinu.

CinemaCon: Sony Pictures Presentation - Las Vegas

Sarah Jessica Parker

Iako je glumica koja je utjelovila Carrie Bradshaw u seriji 'Seks i grad' poznata po istančanom modnom ukusu i ljubavi prema dizajnerskim 'krpicama', Sarah se trudi ne trošiti 'uludo' svojih 90 milijuna dolara. Najluksuznije hotele i restorane navodno izbjegava, a svog sina Jamesa Wailkiea odjevala je samo u nošenu odjeću. Sarah je to objasnila u intervjuu prije nekoliko godina kada je rekla da James ima puno starijih nećaka, a njena majka sačuvala je i odjeću koju su nosila i Sarina braća. To je bilo, naravno, kada je bio mali. Jamesa danas ima 14 godina. 

PA/Pixsell

Zooey Deschanel

Tijekom razvoda s frontmenom benda Death Can For Cutie, Benom Gibbardom, procurio je detaljan finaincijski izvještaj zvijezde serije 'The New Girl'. Glumica je mjesečno u zajedničko kućanstvo donosila 95.000 dolara, a u prosjeku je trošila 22.000 dolara, uključujući i režije te 1.500 dolara za humanitarne svrhe. Čak je i poznato da nije bila dužna 'niti lipe' niti na jednoj kartici. Otkako se razvela, Zooey zarađuje tri puta više. Po epizodi serije dobi honorar od 125.000 dolara. 

Dave Grohl

Bivšu bubnjar Nirvane te frontmen Foo Fighersa 'teži' oko 225 milijuna dolara, no to ne uzima zdravo za gotovo. Često je znao spominjati da ne uživa u ekstravaganciji, a najveći luksuz kojeg si je priuštio, kaže, je glazbeni studio u njegovoj losanđeleskog kući. - Imam hrpu novaca, ali ga se bojim trošiti, jer nemam završenu srednju školu, pa nemam 'drugu opciju'. Jako sam oprezan s onim što imam - kazao je Grohl u intervjuu.

Pixsell

Jay Leno

Kao pasionirani ljubitelj automobila, bivši voditelj 'Tonight Showa' ima ih desetke. Upravo zbog toga, Leno je oduvijek radio dva posla. Leno, koji na računu ima oko 250 milijuna dolara, odrastao je tako da je radio jedan posao za plaćanje računa i hobije, a drugi za štednju. Tijekom svoje voditeljske karijere, Leno je zarađivao i svojim stand up nastupima. Svaku 'lipu' koju je zaradio od emisije, otkrio je, stavio je na štednju u banku. 

NBC Universal

 

Leonardo DiCaprio

Glumac koji na računu ima oko 300 milijuna dolara, kupio je otočić na Karibima za 2,5 milijuna dolara, no to je to što se tiče 'nepotrenih troškova'. - Ne trošim novac na puno toga. Novac mi je važan jer mi daje slobodu da biram u kojem smjeru želim ići kao glumac. Još važnije od toga, ne trošim ga kako bi jednog dana mogao uštedjeti dovoljno da napravim nešto veliko i važno za ljude, okoliš i djecu - kazao je DiCaprio. 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 58
VIDEO

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj
LEGENDA HRT-a

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj

Damir Matković je bio prije svega sjajan kolega, čovjek od kojeg se puno toga moglo naučiti. Istinska televizijska legenda. Ponosni smo što je 40 godina bio član HNDaa, rekao je Hrvoje Zovko, predsjednik HND-a

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'
NE ODUSTAJU

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'

Reality zvijezda Marijana Seifert nestala je u Zagrebu 27. travnja 2022. Njezina obitelj ne odustaje od potrage. Sastavili su popis zahtjeva koje žele uputiti policiji i institucijama
Ljubavna priča Nine Raspudića i Marije Selak: U tajnosti su se vjenčali, sad imaju dvoje djece
SKUPA U POLITIČKIM VODAMA

Ljubavna priča Nine Raspudića i Marije Selak: U tajnosti su se vjenčali, sad imaju dvoje djece

Marija i Nino Raspudić nikada javno nisu govorili o svojoj vezi, a nakon što se Selak pojavila u Mostovoj emisiji 2020. godine sa drugim prezimenom, potvrđeno je da se par vjenčao