Obavijesti

Show

Komentari 63

Stihovi pjesme 'Stop the War in Croatia' protresli su svijet

Stihovi pjesme 'Stop the War in Croatia' protresli su svijet
1

SNAŽNA PORUKA ODJEKNULA SVIJETOM Ova legendarna antiratna pjesma ostala je trajni spomen Tomislavu Ivčiću, čovjeku koji je prvi odaslao poruku mira koju su čuli milijuni ljudi.

VIDEO

Hrvatski glazbenik Tomislav Ivčić svojim je glazbenim spotom 12. kolovoza 1991. predstavio dramatičnu zbilju u Hrvatskoj, koja se našla na udaru velikosrpske agresije.

Riječ je o antiratnoj pjesmi na engleskom jeziku ‘Stop the War in Croatia’, koja je tjednima bila uvrštena među 100 najslušanijih pjesama na Billboardovoj top ljestvici.

Već sljedećeg dana BBC, CNN, a zatim redom 44 svjetske postaje emitirale su milijunima potresni spot o istini u ratu u Hrvatskoj. Slijedile su stotine novinskih izvješća i naslovnica. 

'Stop the war in Croatia' probio se do svih kutaka zemaljske kugle, a u Australiji je pjesma dospjela na top-ljestvicu među prvih deset najslušanijih pjesama, piše HRT.

Potresnom pozivu koji je pokrenuo Tomislav Ivčić potporu su pružile i mnoge svjetske zvijezde tražeći obustavu velikosrpske agresije. Zahvaljujući takvim akcijama međunarodna je javnost postupno spoznala da se Hrvatska brani u nastojanjima da stekne slobodu, što je dovelo i do njezina međunarodnog priznanja.

Ova pjesma ostala je trajni spomen velikom glazbeniku, čovjeku koji je prvi odaslao poruku mira koju su čuli milijuni ljudi. Učinio je to svojom potresnom i svakome jasnom, dojmljivom pjesmom.

24sata

Podsjetimo, jedan od najboljih domaćih kantautora svih vremena poginuo je 4. ožujka 1993., u 40-oj godini života 

U svojoj je bogatoj pjevačkoj i skladateljskoj karijeri napisa preko 200 pjesama i tekstova te snimio 23 albuma koji su prodani u 2,5 milijuna primjeraka. Među kolegama ostao je upamćen kao čovjek koji je spremno pomagao drugima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 63
VIDEO

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...
SKRIVA GA OD DJEVOJAKA

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...

Vatrena Claudia koja se proslavila izazovnim navijačkim kombinacijama tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru, otkrila nam je da je sretno udana. Prisjetila se i najvažnijeg dana u svom životu
Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'
'NIJE DOVOLJNO DOBRA ZA NJEGA'

Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'

Lauren Fryer i Declan Rice prošle su godine dobilli sina, a britanka je zbog maltretiranja obrisala sve objave s društvenih mreža...