Obavijesti

Show

Komentari 14

Student u 'Šifri' došao je do pitanja za pola milijuna kuna

Student u 'Šifri' došao je do pitanja za pola milijuna kuna
5

Student geografije i povijesti Tvrtko Pleić u 'Šifri' je osvojio 125.000 kuna. Tek je treći najtecatelj koji je otvorio pitanje koje vrijedi pola milijuna kuna

VIDEO

U večerašnjoj je uzbudljivoj igri u kvizu Šifra na Prvome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 1) student geografije i povijesti Tvrtko Pleić iz Donjega Miholjca otvorio pitanje za pola milijuna kuna.

Iako je kući otišao sa 125 tisuća kuna, u igri punoj preokreta postao je treći natjecatelj Šifre koji je otvorio polumilijunsko pitanje.

- Još nisam svjestan da sam osvojio 125 tisuća kuna. Poslužili su me sreća, logika, znanje i intuicija. Naime, kad sam se prijavio na natjecanje u kvizu Šifra, očekivao sam najviše 25 tisuća kuna, a na kraju sam otišao kući s pet puta većim iznosom. Moglo je biti i mnogo više, no odustao sam jer nisam imao hrabrosti odgovoriti na pitanje za pola milijuna kuna. Nije mi žao. Prezadovoljan sam i s ovim osvojenim iznosom te zahvaljujem Hrvatskoj radioteleviziji na sudjelovanju u kvizu i na sjajnome ugođaju tijekom emisije - izjavio je Tvrtko Pleić.

Mladi Slavonac koji stanuje u HRT-ovu susjedstvu, u studentskome domu u zagrebačkome Cvjetnom naselju, nije početnik u kvizovima. Iza njega je već pobjeda u kvizu Potjera.

- HRT-ove kvizove rado gledam jer su dinamični i zanimljivi, a smatram da su popularni i radi sjajnih voditelja – Tarika Filipovića i Joška Lokasa. Inače, smatram da je opća popularnost kvizova rezultat popularnosti tzv. pub-kvizova, ali i obrazovne uloge koju imaju, osobito na javnoj televiziji - zaključio je Tvrtko Pleić te otkrio kako će osvojeni iznos uložiti u nastavak obrazovanja i prekooceansko putovanje na koje je oduvijek želio poći, ali i na neke sitnice koje mladi vole. Njegovim su nastupom oduševljeni roditelji u Donjemu Miholjcu te prijatelji i studentski kolege u Zagrebu, ali i ekipa omiljenoga HRT-ova kviza. 

- U nastupu koji je rijetko koga ostavljao ravnodušnim Tvrtko Pleić otišao je kući sa 125 tisuća kuna. Na putu do pola milijuna kuna ključno je izabrati pravu strategiju i uz odgovarajuću količinu i znanja i sreće, ali i uz rizik da se izgubi osvojeni iznos – odgovoriti na tri niza od pet pitanja. U završnoj je igri potrebno poredati četiri pojma po zadanome kriteriju. Otvaranjem zadataka za pola milijuna kuna osim Tvrtka Pleića mogu se pohvaliti još samo dvojica natjecatelja iz prve sezone: Tomislav Vlaić i Josip Batur - podsjetio je voditelj HRT-ova kviza Šifra Joško Lokas.

Odlično se snašao s pitanjima iz svoje struke poput onoga o najmanjemu gradu na svijetu Humu u blizini Buzeta i o Hrvatsko-ugarskoj nagodbi, kojom je Rijeka dobila poseban status. Ništa manje uspješan nije bio ni s pitanjima iz osnovnoškolske lektire – Zabranjena vrata, filma – Dobar posao u Italiji, frazeologije, visoke politike i sporta. Sve je znao i o aktualnostima, što je pokazao u odgovoru na pitanja o hotelu Burj al-Arab u obliku jedra i naslovnici Playboya koju je krasila nacrtana Marge Simpson. Ipak, odustao je na posljednjoj prepreci – zadatku od pola milijuna kuna, u kojemu je trebalo nabrojiti članove The Beatlesa zdesna nalijevo na omotu albuma Abbey Road”, pojasnio je urednik kviza Šifra Igor Grković.

Tvrtka Pleića to neće zaustaviti u namjeri da okuša sreću u nekim novim HRT-ovim kvizovima, a dotada će se posvetiti nastavku studija geografije i povijesti te otkrivati ljepote dalekih država.  

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Ella Dvornik: 'Ono kad imaš sve dokaze da te netko prevario...'
ZBUNILA PRATITELJE

Ella Dvornik: 'Ono kad imaš sve dokaze da te netko prevario...'

Poznata hrvatska influencerica je objavila par fotografija, a zatim se raspisala o svojem omiljenom 'emojiju' te iznenadila...

Aleksandra Prijović ima i drugi posao, a nema veze s glazbom: 'Uložila u njega 200.000 eura'
MEKA ZA CELEBRITYJE

Aleksandra Prijović ima i drugi posao, a nema veze s glazbom: 'Uložila u njega 200.000 eura'

Podržali su je brojni kolege s estrade, među kojima Rade Šerbedžija, Lepa Brena, Jelena Rozga, Aco Pejović, Andrija Milošević...
Ma što to Filip iz 'Braka na prvu' radi u 4 ujutro? Ne, ne vježba...
NOĆNA PTICA

Ma što to Filip iz 'Braka na prvu' radi u 4 ujutro? Ne, ne vježba...

Filipa Belića su eksperti 'Braka na prvu' spojili s Tamarom Razum. Kad ju je prvi put vidio, tvrdio je da ju nikad ne bi mogao odvesti baki, koja je važna figura u njegovu životu. Ipak, nedavno je promijenio mišljenje