Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
3 komentara

Sud je odbacio tužbu glumice Ashley Judd protiv Weinsteina

Optužbom iz travnja 2018. pod nazivom 'Dvostruka opasnost', glumica je teretila Weinsteina za blaćenje njezina ugleda jer je redatelja Petera Jacksona nagovarao da je ne angažira za ulogu u 'Gospodaru prstenova'

Foto: Pixsell
3 komentara

Sud u Los Angelesu odbacio je u srijedu tužbu glumice Ashley Judd (50) protiv filmskog producenta Harveya Weinsteina (66) za seksualno uznemiravanje, no kazao je da se postupak tužbe za klevetu može nastaviti. Judd je optužila Weinsteina za klevetu 1998. nakon što je godinu prije odbila seksualne usluge koje joj je producent nudio.

[video: 1197530 / ]

Optužbom iz travnja 2018. pod nazivom 'Dvostruka opasnost', glumica je teretila Weinsteina za blaćenje njezina ugleda jer je redatelja Petera Jacksona nagovarao da je ne angažira za ulogu u svom blockbusteru 'Gospodar prstenova'. Judd je jedna od prvih žena koja je u listopadu 2017. javno optužila Weinsteina za seksualno uznemiravanje.

Foto: Pixsell

Sudac Philip Gutierrez objasnio je da se veza glumice Judd s filmskim producentom ne može uključiti pod tužbu prema zakonu države Kalifornije niti prema 2019. amandmanu.

Film producer Harvey Weinstein arrives at the 1st Precinct in Manhattan in New York | Autor: MIKE SEGAR/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL Foto: MIKE SEGAR/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

- Rekli smo još od početka da je ova tužba neopravdana i drago nam je da to tako i vidio sud. Vjerujemo da ćemo pobijediti i da će Judd odbaciti optužbe - rekla je Phyllis Kupferstein, Weinsteinova braniteljica. Odvjetnik glumice Ashley, Theodore J. Boutrous, rekao je da ova odluka neće srušiti njezinu tužbu.

Actress Ashley Judd speaks at the Milken Institute's 21st Global Conference in Beverly Hills | Autor: LUCY NICHOLSON/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL Foto: LUCY NICHOLSON/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

Weinstein je pozvan na sud u svibnju u New Yorku zbog pet optužbi, među kojima je i silovanje. Osramoćenog holivudskog producenta optužilo je više od 70 žena za seksualne prijestupe. On je odbacio optužbe tvrdeći da je svaki seksualni odnos bio ostvaren uz pristanak. 

STRUČNJACI NAPOKON OBJASNILI: 'Kad vas netko drugi sanja, to može značiti dvije stvari'

Naši partneri pišu
Message