Obavijesti

Show

Komentari 35

Šulić živi miran obiteljski život, a Hauser voli žene i avanture: U 10 godina zaradili su milijune

Šulić živi miran obiteljski život, a Hauser voli žene i avanture: U 10 godina zaradili su milijune
24

Duo svaki puta za publiku pripremi spektakl, no jednako zanimljivo kao njihovi nastupi su i suprotnosti dvojice prijatelja. U 10 godina karijere zaradili su milijune, a jedan gubitak nikada neće moći prežaliti

VIDEO

Stjepan Hauser (35) i Luka Šulić (34) od 26. ožujka 2022. do 4.12. 2022. posljednji će put nastupati na turneji kao 2Cellos. Pod izdavačkom kućom Sony Masterworks su od 2011. godine, a u svibnju te godine objavili su svoj prvi album.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Stjepan Hauser kao James Bond 00:15

U rujnu ove godine objavili su dugoiščekivani, šesti studijski album 'Dedicated' i spot za pjesmu 'Sweet Child O' Mine', obradu hita Guns 'N' Roses. Spot je kao i neki prethodni snimljen u bivšem vojnom hangaru u Puli.  Albumom 'Dedicated' slave desetu obljetnicu karijere, a naziv albuma je prikladan jer govori o tome koliko su posvećeni bendu, violončelu i obožavateljima, kao i stilu sviranja.

Bend će iduće godine izvesti svoje posljednje nastupe nakon 10 godina zajedničkog rada, sviranja i nevjerojatnog zabavljanja publike. U tom su desetljeću 'izašli iz okvira' klasične glazbe i oduševili, ne samo Hrvatsku, već i cijeli svijet.

'Vrijedni milijune'

Naime, njihova procijenjena vrijednost sada seže i do 25 milijuna dolara. Prvi su puta svijet oduševili 2011. godine kada je dvojac izbacio video vlastite adaptacije pjesme Michael Jacksona, 'Smooth Criminal'. Taj ih je video lansirao u zvijezde.

2Cellos najavili oproštaj! Svirat će u SAD-u, Australiji, Sloveniji i Srbiji, ali ne i u Hrvatskoj?
2Cellos najavili oproštaj! Svirat će u SAD-u, Australiji, Sloveniji i Srbiji, ali ne i u Hrvatskoj?

Obojica obožavaju glazbu od malih nogu i uvijek su znali da će od svoje ljubavi prema glazbi i sviranju jednog dana napraviti karijeru. Šulić je tako pohađao 'Royal Academy of Music' u Londonu, a Hauser 'Royal Northern College of Music' u Manchesteru.

Njihov YouTube kanal trenutno ima gotovo šest milijuna pratitelja i čak preko 1.5 milijardu pregleda ukupno. Osim samih nastupa, na svojim su društvenim mrežama odlučili pokazati svoju umjetnost, a od toga i dobro zaraditi. Tako se može procijeniti da pomoću svog YouTube kanala violončelisti zarade čak 4.800 dolara po danu, to jest 1.7 milijuna dolara godišnje pomoću reklama koje se prikazuju u njihovim videozapisima, izračunao je Naibuzz.

Naravno, društvene mreže nisu jedini izvor zarade ovih zvijezda jer su tijekom karijere nastupali u više od 40 zemalja. Isti izvor tako navodi da po koncertu tako ovaj duo zaradi od 60.000 do 200.000 dolara, ovisno o veličini događanja. Oni u prosjeku godišnje izvedu od 40 do 60 koncerata što bi im donijelo zaradu od četiri do 12 milijuna dolara godišnje. 

Hauser i Šulić ponovo na okupu: Svirali su u Toskani, a pridružio im se i velikan Andrea Bocelli
Hauser i Šulić ponovo na okupu: Svirali su u Toskani, a pridružio im se i velikan Andrea Bocelli

'Pametna ulaganja'

Hauser se prije tri godine utaborio kraj Pule u mjestu Pomeru, i to u ultramodernoj vili od stakla i betona. Violončelist u dvorištu ima teren za odbojku na pijesku i bazen.

- I ova kuća je investicija za budućnost, a ne liječenje nekih kompleksa. Nisam išao za novcem, jer mogao bih živjeti i u baraci, već je to došlo kao "nusproizvod" onoga što volim. A tu su glazba, čelo i publika. Moja je poruka da cilj ne smije biti novac, nego posao prema kojem osjećate strast i koji volite cijelim svojim biće. Ostalo će već doći samo - izjavio je nedavno Hauser za Gloriju. 

Raskošnu vilu u Istri glazbenik je uredio po svom ukusu. Nakon brojnih turneja zaželio se svog doma u kojem mu često kuha majka Marija. Fotografije doma podijelio je s pratiteljima na društvenim mrežama, a obožavatelji su bili oduševljeni njegovom 'malom' oazom. Osim odbojkaškog terena, Hauser ima i privatni bazen u kojem se rado 'brčka', pogotovo u ljetnim mjesecima.

- Ovo je čista inspiracija. Pogled, ujutro kad se probudiš, izlazak pa zalazak, zamisli gledaš zalazak sunca i sviraš ovdje, mir i tišina. Božanstveno! To se ne može usporediti ni sa čim - dodao je violončelist. Još mu nedostaje samo 'ženska ruka'... - rekao je tada za InMagazin.

Za razliku od Hausera, čini se kako Šulić svoju privatnost i dom voli skrivati, a najviše objavljuje uz svoju suprugu i djecu.

'Obiteljski čovjek i samouvjereni magnet za žene'

Ipak, čini se kako ih suprotnosti privlače.

- Super nam ide i samostalno. Imam turneju, koncerte, Stjepan također ima turneju. Najveća je snaga dvojca 2Cellos u tome što smo kao individualci toliko snažni da možemo svirati sami i imati odličnu karijeru, a kada se spojimo, onda jedan plus jedan nisu dva nego tri. Stvarno možemo puniti arene po cijelom svijetu. Zato 2Cellos i jest svjetski glazbeni fenomen, jer smo i kao individualci kvalitetni. Možda se u budućnosti opet dogodi ovakva pauza, možda opet poželimo nešto snimiti sami jer smo drukčiji', ispričao je Šulić prošle godine za Story.

rotary_zf

Naime, Šulić i supruga Tamara u braku su od 2017. godine, a zajedno imaju troje djece. Najstarijeg sina Valu, kćer Hanu, a ove godine su dobili i treće dijete. U veljači im se rodio sin Leo.

Za njihovu se vezu doznalo početkom listopada 2015. godine, kada su zajedno bili na koncertu Massima Savića u mariborskom klubu Rožmarin, a Šulić je svoju lijepu Mariborku zaprosio tijekom turneje 2Cellosa po Novom Zelandu, gdje ga je Tamara pratila.

Oženili su se 2017. godine, a Tamara je tada bila trudna s njihovim prvim djetetom, sinom Valom. Godinu i pol kasnije stigla je kćer Hana, a u veljači ove godine, Tamara je rodila sina Lea.

S druge strane, Hauser je daleko od tipičnog prikaza obiteljskog čovjeka. On o svom privatnom životu inače ne otkriva puno, no najpoznatija veza u koju je ušao neupitno je ona s pjevačicom Jelenom Rozgom (44). Njihova je veza trajala dvije i pol godine, a prekinuli su 2017. Bili su i zaručeni. Djelovali su sretno i skladno, pjevačica je isticala da je pronašla osobu koja je drži kao kap vode na dlanu, a violončelist da je našao ljubav svog života. Iznenadili su sve kada su raskinuli dugogodišnju vezu.

Dvije godine nakon prekida zaruka, Hauser je viđen s misterioznom djevojkom nevjerojatnih vokalnih sposobnosti. No nije joj objavljivao lice već ju je snimao do vrata. Upravo su njegovi obožavatelji na kraju i otkrili da je atraktivna dama u Hauserovu društvu talijanska pjevačica Benedetta Caretta (25). Hauser i Benedetta su tih dana boravili u Veneciji i Rovinju, a obožavatelje je posebno zbunila fotografija na kojoj Hauser pozira s čašom vina u ruci. Pored fotografije napisao je 'najsretniji muškarac na svijetu'. Iz istog restorana fotografiju je objavila i talijanska pjevačica, ali uz opis 'Iz Hrvatske s ljubavlju'.

Iste godine šuškalo se i o vezi s finalisticom izbora za Miss Universe Hrvatske 2016., Stelom Opančar (27), koja se tada pohvalila fotografijom iz sunčane Istre, a fanovima nije dugo trebalo da prepoznaju dvorište u kojem je 'hvatala' boju. Bujna Slavonka iz Petrijevaca se i u prosincu 2018. pohvalila fotografijama na Instagramu na kojima je grli član dueta.

Družili su se u kafiću luksuznog zagrebačkog hotela, a mnogi su primijetili kako su u vrlo prisnom odnosu. Stela je sjedila Stjepanu u krilu, a on nije skrivao osmijeh na licu.

Dugo se šuškalo i o njegovoj vezi s Lolom Astanovom (36). Ona je hrvatskoj javnosti najpoznatija po duetima s violončelistom Hauserom. Zbog posebne energije koju su imali na nastupima, šuškalo se kako između njih dvoje postoji nešto više od poslovne suradnje. Ona je pak prošle godine negirala ljubavnu vezu.

I ove je godine 'zagolicao' interes svojih obožavatelja. Naime, ljetovao je na Maldivima i tijekom snimanja videa za Instagram, u pozadini je prošetala atraktivna crnka u bijelim hlačama ispod kojih su se prozirale crne tangice. Glazbenik se nije službeno oglašavao o svom odnosu s crnokosom ljepoticom, a nekoliko dana kasnije se premjestio na novu lokaciju i to s novom djevojkom. 

- Mnogi od vas nagađaju i pitaju me tko je je moja princeza, tko je ta djevojka, pa sam napokon odlučio pokazati svoju ljupku princezu - rekao je glazbenik i snimio djevojku koja je lice sakrila šeširom. 

Jedno je pak neupitno, njegova ljubav prema Mariji. Iako svoj ljubavni život lukavo skriva, ljubav prema svojoj majci često pokazuje na društvenim mrežama.

- Ovo je jedina žena koja me bezuvjetno voli - napisao je Hauser u opisu jedne fotografije na kojoj grli svoju majku.

'Gubitak producenta i prijatelja'

Hausera i Šulića je prošle godine u rujnu šokirala smrt Mire Vidovića, jednog od najistaknutijih hrvatskih producenata, koji je preminuo nakon duge i teške bolesti. Vidović je ujedno i producent za kojega se kaže da je 'otkrio' 2Cellose, a bio im je i blizak prijatelj.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 2CELLOS (@2cellosofficial)

- S velikom tugom javljamo da je naš dragi prijatelj i kolega Miro Vidović jučer preminuo. Miro je bio s nama od samih početaka. Njegova strast, predanost, gracioznost i humor bili su u samom srcu 2Cellosa. Naše misli su s njegovom obitelji u ovo najteže vrijeme. Počivaj u miru, brate - napisali su violončelisti uz fotografiju s glazbenim producentom.

POGLEDAJTE PRVU EPIZODU BOŽIĆNOG KEREKESH SHOWA:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 35
VIDEO

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj
LEGENDA HRT-a

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj

Damir Matković je bio prije svega sjajan kolega, čovjek od kojeg se puno toga moglo naučiti. Istinska televizijska legenda. Ponosni smo što je 40 godina bio član HNDaa, rekao je Hrvoje Zovko, predsjednik HND-a

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'
NE ODUSTAJU

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'

Reality zvijezda Marijana Seifert nestala je u Zagrebu 27. travnja 2022. Njezina obitelj ne odustaje od potrage. Sastavili su popis zahtjeva koje žele uputiti policiji i institucijama
Ljubavna priča Nine Raspudića i Marije Selak: U tajnosti su se vjenčali, sad imaju dvoje djece
SKUPA U POLITIČKIM VODAMA

Ljubavna priča Nine Raspudića i Marije Selak: U tajnosti su se vjenčali, sad imaju dvoje djece

Marija i Nino Raspudić nikada javno nisu govorili o svojoj vezi, a nakon što se Selak pojavila u Mostovoj emisiji 2020. godine sa drugim prezimenom, potvrđeno je da se par vjenčao