Obavijesti

Show

Komentari 0

Šumski prvo domaće ime na jubilarnom festivalu INmusic

Šumski prvo domaće ime na jubilarnom festivalu INmusic

Eklektični Šumski pridružuju se impresivnom glazbenom programu INmusic festivala #15 u lipnju 2022. godine!

VIDEO

Šumski su jedan od najdugovječnijih bendova hrvatske alternativne scene. Osnovani 1991. godine u Zagrebu i od svojih početaka njeguju jedinstven zvuk nastao pod utjecajem cijelog niza glazbenih stilova - od afra, krauta, new wavea, avant-popa, prog-rocka pa sve do glazbe iz crtanih filmova. Osim u Hrvatskoj, nastupali su u Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Srbiji, Mađarskoj, Nizozemskoj, Češkoj, Belgiji, Makedoniji, Bugarskoj, Švicarskoj, Danskoj, Njemačkoj i Velikoj Britaniji. Šumski su objavili pet albuma – 'Lov na vile', 'Safari', 'Baba spava', 'Ronioci' te 'Ostrvo ledenog kita' iz 2018. godine koji su obilježile odlične recenzije u medijima te prisustvo na skoro svim listama najboljih albuma 2018. godine. Tim albumom započinje i novi uzlet benda koji kulminira svirkama po važnijim festivalima u regiji – INmusic, SuperUho, kao i kultnim klupskim prostorima. Neumorni Šumski bili su koncertno aktivni i za vrijeme pandemije odsviravši koncerte u Osijeku, Sisku, Varaždinu, Virovitici, Rabu i Zagrebu. Prošle godine su obilježili čak 30 godina djelovanja, a snimili su i muziku za dječji animirani film 'Pisma na kraju šume'. Trenutno su pri kraju sa snimanjem novog albuma, a publika ovogodišnjeg izdanja INmusica imati će priliku premijerno čuti kako zvuče novi Šumski.

Šumski se pridružuju već potvrđenim nastupima The Killers, Nick Cave & The Bad Seeds, Deftones, Kasabian, Royal Blood, IDLES, Róisín Murphy, White Lies, Fontaines D.C., Gogol Bordello, Amadou & Mariam, Sleaford Mods, The Comet Is Coming, Hinds, Dry Cleaning, Tamikrest, Snapped Ankles i dr. u sklopu odgođenog jubilarnog izdanja INmusic festivala #15 koje će se održati na dobro poznatoj lokaciji jarunskih otoka u Zagrebu po prvi put u trajanju od četiri festivalska dana, od 20. do 23. lipnja 2022. godine. Četverodnevne festivalske ulaznice za INmusic festival #15 po cijeni od 599kn dostupne su putem službenog festivalskog webshopa, a već kupljene trodnevne ulaznice za INmusic festival #15 ostaju važeće i za puna četiri festivalska dana u novim datumima održavanja jubilarnog izdanja INmusic festivala. Višestruki posjetitelji INmusic festivala registrirani kao članovi INmusic cluba imaju mogućnost ostvariti popuste na ulaznice za sebe i svoje prijatelje u iznosu do 100 kuna.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Najveća imena nove techno scene dolaze na Zrće
PROMO

Najveća imena nove techno scene dolaze na Zrće

Nizozemski Verknipt na svoje premijerno izdanje Verknipt Croatia Holiday Festivala ovog ljeta dovodi zvijezde hard techno scene te najavljuje svoj najveći line-up dosad

Debitantski album grupe Donkey Hot zove se ''MAMA'' zato što je mama car
PROMO

Debitantski album grupe Donkey Hot zove se ''MAMA'' zato što je mama car

Tokom slušanja albuma jasno je o kakvom se bendu radi - pjesme su duhovite, upečatljive i neke od njih uvijek će vam izmamiti osmijeh na lice, ali daleko je to od površne duhovitosti, svirka je čvrsta i rifovi osvajaju.
Vili Gobac i Donkey Hot u financijskoj krizi „Mama Care“ daj pare
PROMO

Vili Gobac i Donkey Hot u financijskoj krizi „Mama Care“ daj pare

'Mama care' nova je rock dizalica grupe Donkey Hot kojom ova fantastična petorka najavljuje svoj album prvijenac