Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
48 komentara

'Svaki moj potez povezan je s tragedijom koja me okovala...'

Vjerujem u ljubav. Ljubav prema mojoj kćeri, ljubav prema prošlosti i budućnosti, prema umjetnosti i ljubav prema sebi. Temelji života bez ljubavi čvrsti su kao pijesak na vjetrometini, rekla je Petra

Foto: Privatni album
48 komentara

Splićanka Petra Roško (25) oduševila je žiri u audicijskoj emisiji glazbenog showa “The Voice”. Po zanimanju je kuharica, slastičarka i komercijalistica u turizmu, ali trenutačno studira na trećoj godini kroatistike. Vrlo rano ostala je udovica, a najviše pažnje i slobodnog vremena pridaje kćeri Karmen (5).

Zašto si se prijavila u show? Jesi imala tremu?

Netko od mojih prijatelja označio me u komentaru objave ‘The Voicea’. Tad me prostrijelila rečenica ‘Petra, ili sad ili nikad’. Tremu nisam imala jer i nisam tremaš po prirodi kad je o pjevanju riječ. Nekako sam jedva čekala uzeti taj mikrofon i krenuti u sve to.

Jesi li se već prije natjecala u showovima?

Ovo mi je prvi natjecateljski show. Kao mala sudjelovala sam na festivalu kao i tadašnja solinska djeca, ali nikad nisam iskusila ozbiljna natjecanja.

Foto: HRT

Što očekuješ od “The Voicea”?

Na ‘Voice’ gledam kao na vrata u nove mogućnosti, priliku da postavim čvrste temelje samostalnoga glazbenog puta. Zahvalna sam na ovakvom projektu koji mijenja živote, ostvaruje snove i rađa prilike.

Foto: HRT

Tko ti je u životu najveća potpora?

Moja potpora su mi kći, obitelj, sestre, brat moga pokojnog supruga i ljudi koji prate i cijene ono što radim. 

RASTURILA U 'THE VOICEU' Petra (25) oduševila žiri: Imam dijete, udovica sam i studiram

Tko ti je najdraži u žiriju “The Voicea”?

Zadivljena sam profesionalnošću Massima te je užitak pjevati ispred njega i iščekivati svaki njegov komentar jer znam da takvom uhu ništa ne promiče. Istaknula bih veličinu Gopca u nastojanjima da pred nama kandidatima bude ‘malen’ i time nam olakša i uljepša ovo putovanje. Svi su mentori s razlogom ondje gdje jesu i zahvalna sam što imam priliku biti u krugu tako velikih glazbenika.

Foto: Privatni album Budući da si rekla da radiš, samohrana si majka i udovica, kako uspiješ balansirati privatni život, odnosno odgoj djevojčice, posao i studiranje? 

U prirodi mi je to ‘žongliranje’ raznim obvezama i volim živjeti kroz prizmu svojih multitaskinga. Odmalena su me roditelji, na čemu sam im beskrajno zahvalna, upisali na balet, glumu, u glazbenu školu te me hrabrili da se dodatno unosim u ono što me zanima. Tako da sam time izgradila sebe. Volim biti zaokupljena stvarima jer ću tako biti produktivnija te tako ostati fokusirana na odgoj moje Karmen.

Foto: Privatni album Zapostavljaš li fakultet? 

Da ste me to pitali prije početka projekta, rekla bih žustro i ponosno: ‘Ne, ušla sam u treću godinu teškog fakulteta i ostat ću dosljedna u guranju istoga’. Međutim, sada ću malo posramljeno reći i sakriti se iza cijele ove priče ‘The Voicea’ i tiho reći: ‘Pa da, malo zapostavljam’.

Foto: HRT

Pomaže li ti tko u odgoju djevojčice?

Zahvalna sam svojim i roditeljima svoga pokojnog supruga. Bake i dide servisi nekad su znali raditi i noćne i jutarnje smjene, sve kako bih ja bezuvjetno stala na vlastite noge i uspjela sagraditi život za Karmen.

Foto: HRT

Koliko ti je tragedija sa suprugom utjecala na život? 

Svaki moj potez povezan je i vječno će biti povezan tragedijom koja je okovala moju obitelj. Svaki moj potez bit će povezan tom sudbinom i time priča s mojim suprugom nikad neće prestati živjeti. Gorčinu sam pretočila u snagu i tako idem dalje.

Foto: Ana Lukicek

Iako si mlada ostala bez supruga, misliš li da ćeš ponovno pronaći nekoga i vjeruješ li i dalje u ljubavi?

Vjerujem u ljubav. Ljubav prema mojoj kćeri, ljubav prema prošlosti i budućnosti, prema umjetnosti i ljubav prema sebi. Temelji života bez ljubavi čvrsti su kao pijesak na vjetrometini. Život bez ljubavi nije život.

Foto: HRT

Tvoja sestra rekla je u emisiji da si uvijek nasmijana unatoč svemu što ti se dogodilo u životu. Kako uspijevaš imati stalno osmijeh na licu? 

Ne volim baš pričati o sebi, više volim da moja djela pričaju o meni. Pozitivan stav vuče pozitivna djela, a pozitivna djela vuku sretan život. Moja pozitiva nije forsirana, ona je prirodan dio moga bića, nadam se da se to osjeti.

POGLEDAJTE VIDEO:

Naši partneri pišu
Message