Obavijesti

Show

Komentari 71

Svećenik: 'Albina je stup našeg benda. Na pet misa sam Bogu zahvalio za njezin uspjeh!'

Svećenik: 'Albina je stup našeg benda. Na pet misa sam Bogu zahvalio za njezin uspjeh!'
8

Mi smo nju morali uvjeravati da ona ima ono nešto kad se prijavila na ‘Voice’. A itekako ima. Sve je ovo ona zaslužila i drago mi je što je javnost podržava u ovome, kaže nam Mariana, Albinina kolegica iz benda

VIDEO

Puno mladih je prošlo kroz ovu crkvu, pjevali bi pa otišli jer tu su razne obveze, ali Albina je tu od 1. ili 2. razreda srednje škole. Slobodno mogu reći da je stup našeg benda, rekao nam je svećenik Radojko Vidović iz crkve svetog Petra u Splitu.

POGLEDAJTE VIDEO: Albina nas predstavlja na Eurosongu 

Pokretanje videa...

Splićani ponosni na Albinu 01:36

Ponosan je što će njegovu sumještanku sad imati prilike upoznati Europa, a i šire. Nada se da će se Eurosong u Nizozemskoj održati ove godine unatoč koroni i da će biti dopuštena publika u dvorani jer bi volio podržati Albinu Grčić u Rotterdamu, baš kao što je to činio u Zagrebu na “Voiceu”. U Opatiju nije mogao jer zbog pandemije nije bilo publike.

- Albini smo na pobjedi čestitali na svim svetim misama u konkatedrali, bilo ih je ukupno pet. Baš nam je drago zbog nje - rekao je svećenik.

U “Voiceu”, gdje ju je pratio i fra Radojko, došla je do finala i bila treća, a da će ostvariti dobar plasman i na Eurosongu smatra i Mariana Borozan, Albinina prijateljica i kolegica iz crkvenog benda VIS Konkatedrala. 

- Kad je bila u ‘Voiceu’, rekla sam joj: ‘Vidjet ćeš ti, za 10 godina ćeš uspjeti, neće ti biti kraja’. Nakon Dore smo se čule i rekla mi je kroz smijeh: ‘Sjećaš se onoga što si rekla? Evo mene, napravila sam to u godinu dana’. A sad sam joj rekla da će u svibnju sigurno ostvariti vrhunski rezultat - prisjetila se Mariana anegdote s Albinom.

Istaknula je i kako su zbog korone epidemiološke mjere stroge pa u crkvi nastupaju samo njih dvije, a inače ih bude više. Kao i svi sugovornici dosad, i ona nam je govorila o tome koliko je mlada Splićanka skromna djevojka, što zapravo potvrđuje da je to jedna od njezinih karakteristika.

- Mi smo nju trebali uvjeravati da ona ima ono nešto kad se prijavila na ‘Voice’. A itekako ima. Sve je ovo zaslužila i drago mi je što, koliko vidim po društvenim mrežama i portalima, svi prate njezin rad jer je mukotrpno radila na sebi. Ona je, uz fakultetske obveze, ‘Voice’ i sve ostale životne stvari, i dalje uvijek dolazila nedjeljom u podne pjevati na misi. Baš je posebna - govori.

Albinin tata: Zvala nas je Doris Dragović i rekla 'mala je sjajna'
Albinin tata: Zvala nas je Doris Dragović i rekla 'mala je sjajna'

Cijela zajednica joj je velika podrška, što Albina i zna, i svi vjeruju da će daleko dogurati.

- Savršeno pjeva, uči mlade cure pjevanju, ali im je na neki način i uzor - nastavlja nam Mariana pojašnjavati Albininu važnu ulogu u crkvenom bendu. U tom trenutku prisjetila se jedne anegdote koju nam je, kaže, jednostavno morala ispričati jer će na najbolji način dokazati koliko je Albina posebna.

- Ne mogu ne spomenuti jedan trenutak koji mi se u deset godina sviranja nikad nije dogodio. Dakle, ja sviram gitaru. Mislim da je godina 2018., svira pjesma ‘Dubine’, u crkvi je totalna tišina. Albina završava stih, ja odsviram zadnju notu i doslovno mi suza navire na oči. A onda se odjedanput gromoglasni pljesak zaorio crkvom. Nešto neopisivo. I sad se naježim kad se toga sjetim - govori nam Mariana.

Europljani pratili Doru: 'Albina je uživo bila bolja od Nine, ali najbolji mi je Houdek iz 2017.'
Europljani pratili Doru: 'Albina je uživo bila bolja od Nine, ali najbolji mi je  Houdek iz 2017.'

Pred Doru je nije htjela zvati da je ne dekoncentrira, ali kaže: “Zna Albina da sam bila mislima uz nju”. Eurosong prati godinama i misli da je pjesma “Tick-Tock” moderna i suvremena te da nam može donijeti sjajno mjesto, a u Albinine sposobnosti ne sumnja. A kako bi i sumnjala, kaže, kad ju je pohvalila velika Doris Dragović, koja sigurno ne bi nahvalila mladu Splićanku bez razloga. Kad smo se u nedjelju čuli s Albininim ocem Božinkom, on nam je ispričao da ga je nazvala Doris i “očitala mu bukvicu”.

- Nemojte se brinuti. Ne dajte da vam ove tri minute njezina nastupa odlučuju o tome koliko dobro ona pjeva. Ona vlada scenom samo tako. Ja sam 50 godina na sceni, znam kad kažem da je ona odlična na pozornici. Odlična je, pobijedila ili ne pobijedila, čeka je uspjeh - rekla je Dragović Božinku, koji je u Splitu poznatiji kao Kićo.

Albina je na kraju pobijedila, ali bilo je napeto do samoga kraja. Voditeljice Dore bile su Doris Pinčić, Jelena Lešić, Daniela Trbović i Barbara Kolar. Najprije su se doznali rezultati stručnih žirija, koji su unijeli nervozu u kandidate jer razlike nisu bile velike među njima, što je značilo da o svemu odlučuje publika. Albina je vodila na tablici sa samo jednim bodom prednosti nad tad drugoplasiranom Bernardom Brunović, koja je izvela pjesmu “Colors”.

Publika je imala 10 minuta da SMS-ovima i telefonskim pozivima odluči koga želi kao novog hrvatskog predstavnika ili predstavnicu. Albina je od publike dobila 120 bodova i zasluženo zasjela na 1. mjesto. Kako nam je ispričala svega nekoliko minuta nakon što je dobila kipić Dore u ruke, za Eurosong će sve mijenjati - od scenskog nastupa do stajlinga. Vjeruje u sebe, zna koliko je truda i ljubavi uložila u pjesmu i sad se samo nada da korona virus neće još jednom zeznuti Eurosong i kandidate.

Prijavi se na Videostar, postani TikTok zvijezda i osvoji nagrade vrijedne 130.000 kuna! 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 71
VIDEO

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin