Obavijesti

Show

Komentari 25

Svećenik Ladislav natječe se u showu: 'Iznenadit ću sve goste'

Svećenik Ladislav natječe se u showu: 'Iznenadit ću sve goste'
3

Kada nema obveza u župi, voli proučavati slavonske starine, slikati uljem na platnu i družiti se s prijateljima, što uvijek uključuje njegov najdraži hobi - kuhanje, priznaje Ladislav

U 13. sezoni kulinarskog showa Večera za 5 na selu prvi put kuha svećenik, a kako se odlučio na taj potez i zašto misli da će neki imati prigovore, otkrio je za Rtl.hr.

POGLEDAJTE VIDEO 

Pokretanje videa ...

Velečasni Ladislav Dort rođen je Srijemskoj Mitrovici, odrastao u vojvođanskom selu Hrtkovci, no čini se kako mu je Slavonija nekako predodređena. Ili kako samo kaže:

- Slavonija u srcu i krvi!

Naime, Ladislav se zaredio za svećenika 2008., godinu je dana bio kapelan o Osijeku u Retfali, potom ga je služba odvela na dvije godine u Ivankovo, pa Berak, gdje je bio župnik i župni upravitelj u Tompojevcima i Čakovcima, a od 2016. župnik je u Vinkovcima u župi Presvetog Srca Isusova.

Kada nema obveza u župi, voli proučavati slavonske starine, slikati uljem na platnu i družiti se s prijateljima, što uvijek uključuje njegov najdraži hobi - kuhanje. Najčešće im priprema mesna tradicionalna jela, kao manu u kuhanju navodi brzinu, a kao svoju najveću prednost - začinjavanje i tehniku.

Prijatelje životinja užasnuo je prizor u RTL-ovoj emisiji: 'Ovo je okrutno i sramotno ubijanje'
Prijatelje životinja užasnuo je prizor u RTL-ovoj emisiji: 'Ovo je okrutno i sramotno ubijanje'

U kulinarski show Večera za 5 na selu prijavio se isključivo zbog druženja i novog iskustva, a pobjeda i nagrada nisu mu važni. Kaže da će na večeri kod ostalih natjecatelja ocjenjivati hranu i davati iskrene komentare, a na pitanje kako se nosi s kritikama, iskreno kaže da ga ne diraju previše jer se naučio živjeti s tim.

- Bitno je tko govori, a ne što se govori - kaže 38-godišnji Ladislav.

Njegovi prijatelji i župljani za njega kažu da je vrlo strog, ali srčan i emotivan, a Ladislav se nada kako će biti zadovoljni njegovim nastupom u emisiji Večera za 5 na selu.

- Većina će biti oduševljena, a neki će imati i na to prigovor, kao i na sve u životu - kaže Ladislav i dodaje kako su njegovi bližnji presretni.

Klemenčić: 'Nije mi bio omiljeni dan, osim što treba pohvaliti one koji su pripremali hlapa'
Klemenčić: 'Nije mi bio omiljeni dan, osim što treba pohvaliti one koji su pripremali hlapa'

Prilično smo uvjereni da će tako razmišljati i kuhari vinkovačkog tjedna jer na pitanje čime će iznenaditi svoje goste, Ladislav kaže:

- Prvotno onime što jesam.

A zašto se odlučio za svećenički poziv te što je pripremio svojim gostima, gledatelji će doznati uskoro na RTL-u - u novim zabavnim epizodama kulinarskog showa Večera za 5 na selu!