Obavijesti

Show

Komentari 7

Sven je pogađao ime fizičara pa kviz napustio s 1000 kuna

Sven je pogađao ime fizičara pa kviz napustio s 1000 kuna
7

Rekao je Erwin Schrödinger, a među ponuđenim odgovorima bili su još i Albert Einstein, Paul Dirac te Werner Heisenberg. Navedeno načelo uveo je Heisenberg

VIDEO

Večerašnje izdanje kviza "Tko želi biti milijunaš?" otvorio je prošlotjedni posljednji "najbrži prst" Mislav Miličević (28). Nakon njegova nastupa još su dva natjecatelja sjela u stolac nasuprot Tarikovu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

03:59



Radijski novinar kviz je otvorio 7. pitanjem za 4.000 kuna, a u igru je ušao i s dva neiskorištena džokera. Jedan od njih, onaj "pola-pola", upotrijebio je na pitanju za 16.000 kuna. Tražilo se ime veličanstva u čijoj je službi Nostradamus bio dvorski astrolog. Je li riječ o Katarini Velikoj, Mariji Antoaneti, Katarini Medici ili Mariji Tereziji?

Nakon džokerom sužena izbora na Mariju Antoanetu i Katarinu Medici, Mislavov konačni odgovor s kojim je i osvojio spomenuti iznos bio je Katarina Medici. Za prelazak drugoga praga tražilo se pak ime onoga tko se trebao odazivati na "Ivane Nepomuče Eduarde". August Šenoa, Miroslav Krleža, Tin Ujević ili  Ranko Marinković? Vuklo ga je Šenoino ime, a nakon poziva džokeru koji je također izjavio kako misli da je riječ o Šenoi, nije dugo dvojio oko odluke.

Na 11. pitanju vezanu za slogan Olimpijskih i Paraolimpijskih igara u Tokiju 2020. zatražio je pomoć publike. Najviše glasova, 51 posto, publika je dala sloganu Ujedinjeni odvažnošću. Prihvativši njezino mišljenje krivo je odgovorio jer slogan, kojemu je džoker dao svega 21 posto, glasi - Ujedinjeni osjećajem. Među ponuđenim odgovorima bili su i slogani Ujedinjeni odricanjem te Ujedinjeni osobnošću.

Nakon što je Mislav kviz napustio s 32.000 kuna igrom "najbrži prst" priliku za pohod na milijun dobio je Sven Šijak (29) iz Zagreba. Taj je fizioterapeut prvoga džokera, "pola-pola", iskoristio na pitanju o nogometnom igralištu Batariji smještenu između kaštela i kule. Nalazi li se ono u Trogiru, Kaštelima, Imotskom ili Ninu? Nakon što su ostali Trogir i Nin odgovorio je Trogir i zaradio 8.000 kuna.

Na idućem je pitanju za dvostruko viši iznos "ispucao" sve preostale džokere, prvo upitavši publiku koja je od opjevanih dama zelenooka, crvenokosa i bjeloputa. Publike je 55 posto glasova dala Roxanne, 25 posto Jolene, Layli tri posto, a Angie 17 posto glasova.

Sven je potom zatražio i pomoć džokera "zovi" koji je rekao Jolene, ali usto napomenuvši i kako nije posve siguran. Ipak ga je poslušao, a Jolene mu je donijela 16.000 kuna.

Pitanje o računanju udaljenosti galaksija stajalo ga 32.000 kn
Pitanje o računanju udaljenosti galaksija stajalo ga 32.000 kn



Pitanje za prelazak drugoga praga bilo je ono na kojemu je odlučio "gađati" odgovor te unatoč hrabrosti "Milijunaša" je napustio s 1000 kuna. Naime, nije pogodio tko je 1927. uveo načelo prema kojem je nemoguće istodobno savršeno precizno znati položaj i impuls čestice. Rekao je Erwin Schrödinger, a među ponuđenim odgovorima bili su još i Albert Einstein, Paul Dirac te Werner Heisenberg. Navedeno načelo uveo je Heisenberg.

Posljednji ovotjedni natjecatelj, Ivica Glavan iz Zadra, zapeo je na pjesničkom pitanju za 8.000 kuna. Nije bio siguran koliko je cigli na putu u "Baladi iz predgrađa" Dobriše Cesarića.

Neonatolog je stoga upotrijebio džoker "pola-pola" kojim su ostali ponuđeni odgovori dvije, tri te pet, šest cigli, a otpali odgovori tri, četiri i šest, sedam cigli. Odgovor s najmanjim brojem cigli Ivici je osigurao nastup sljedećega četvrtka kada emisiju otvara pitanjem za 16.000 kuna.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:35

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj
LEGENDA HRT-a

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj

Damir Matković je bio prije svega sjajan kolega, čovjek od kojeg se puno toga moglo naučiti. Istinska televizijska legenda. Ponosni smo što je 40 godina bio član HNDaa, rekao je Hrvoje Zovko, predsjednik HND-a

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'
NE ODUSTAJU

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'

Reality zvijezda Marijana Seifert nestala je u Zagrebu 27. travnja 2022. Njezina obitelj ne odustaje od potrage. Sastavili su popis zahtjeva koje žele uputiti policiji i institucijama
Ljubavna priča Nine Raspudića i Marije Selak: U tajnosti su se vjenčali, sad imaju dvoje djece
SKUPA U POLITIČKIM VODAMA

Ljubavna priča Nine Raspudića i Marije Selak: U tajnosti su se vjenčali, sad imaju dvoje djece

Marija i Nino Raspudić nikada javno nisu govorili o svojoj vezi, a nakon što se Selak pojavila u Mostovoj emisiji 2020. godine sa drugim prezimenom, potvrđeno je da se par vjenčao