Obavijesti

Show

Komentari 142

Svi je znaju kao Lepu Brenu, a znate li koje joj je pravo ime?

Svi je znaju kao Lepu Brenu, a znate li koje joj je pravo ime?
11

Lepa Brena i dalje žari i pali scenom, a osim glazbe posvetila se i modi pa tako zadnjih dana predstavlja čarape. Osim zbog promocije čarapa u Zagreb će doći i u prosincu iduće godine kada će održati koncert u Areni

VIDEO

Folk zvijezda Lepa Brena (63) u Hrvatskoj puni dvorane od osamdesetih, a posljednji put je nastupila 2019. u Areni Zagreb. Najavila je sada koncert u prosincu iduće godine.

VIDEO Pogledajte što su Lepa Brena i Prija zajedno pjevale u Areni: 'Uvijek ste mi kao mama'
VIDEO Pogledajte što su Lepa Brena i Prija zajedno pjevale u Areni: 'Uvijek ste mi kao mama'

Lepoj Breni trener dao nadimak

Pravo ime joj je Fahreta Jahić Živojinović, a poznatija je kao Lepa Brena. Brojni se pitaju od kuda je taj nadimak, a iza njega stoji priča. Kao mlada djevojka igrala je i košarku, trenirala u brčanskom klubu Interplet, a trener, inače profesor tjelesnog odgoja, dao joj je nadimak Brena. Valjda mu je bilo nespretno vikati po dvorani Fahreta. Pojavio se i Minimaks, dodao ono Lepa, a sve ostalo je povijest.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
storyeditor/2023-10-19/12215616.jpg

Bran je simbol  nekadašnje bivše države Jugoslavije. Njezini hitovi se i danas pjevaju, poput 'Čik pogodi', 'Udri Mujo', 'Ti si moj greh', 'Luda za tobom'...Na glazbenoj sceni pojavila se 1982. s pjesmom 'Čačak, Čačak', a godinu kasnije svoju popularnost u Hrvatskoj objasnila je Večernjem listu.

- Donijela sam prirodnost, mladost i jednostavnost, a to je ono što ljudi danas traže. Po reagiranju publike osjećam da joj baš to treba, i ja joj to dajem. I nije riječ o meni: publika prihvaća sve one koji su vedri i nose nešto osvježavajuće u sebi - rekla je za tad za Večernji list.

storyeditor/2023-01-04/prvi_auto_buba.jpg

Bila je popularna u Jugoslaviji

Brena je u to vrijeme u Jugoslaviji godišnje imala 150 koncerata.

- Koncert nije samo za slušanje nego i za gledanje. Dobar glas nije jedini uvjet, treba biti kompletan umjetnik. Svaki pjevač mora biti i glumac, mora imati i dobru scenu, garderobu, koreografiju, ukratko scenski nastup mora biti cjelovit - dodala je.

ARHIVA - Zagreb: Alka Vuica ugostila Lepu Brenu u emisiji 'Jedan na jedan'

Te godine Brena i Slatki greh su nastupili s narodnjakom 'Sitnije, cile sitnije' na Jugoviziji, no pobjedu i odlazak na Euroviziju je odnio Daniel Popović s 'Džuli'.

- Mislim da jugoslavenska pjesma mora to sadržavati, jer kakva je to naša pjesma koja će nas negdje predstavljati ako u njoj nema elementa folklora? Folklor je naša osnovna karakteristika i s takvom smo pjesmom morali otići - rekla je.

Koncert Lepe Brene na Tvr?avi Kastel u Banja Luci

'Zabavna muzika ne napreduje kao narodna'

Brena tad kao da predvidjela budućnost hrvatske glazbene scene.

- Očito je da zabavna muzika ne napreduje kao narodna. Ona ne nudi nikakve novosti, a festivali kao što su Opatijski i Splitski izgubili su značenje koje su imali u vrijeme npr. Ive Robića ili Lole Novaković. Danas na cjelokupnoj estradi prevladava narodna muzika, što se lako može dokazati. Narodnjaci donose i dohodak, što nije nevažno u ovo vrijeme ekonomske nestabilnosti - rekla je.

storyeditor/2023-10-19/Snapinsta_app_41454575_1937481109662705_6684288390614098134_n_1080.jpg

Brana i dalje žari i pali scenom, a osim glazbe posvetila se i modi pa tako zadnjih dana predstavlja čarape u Hrvatskoj. Brend joj se zove 'Lady B'.

Zagreb: Leba Brena predstavila svoju modnu liniju Lady B

Osim toga pojavila se u ponedjeljak u zagrebačkoj Areni i sa snajkom, Aleksandrom Prijović (28), zapjevala na četvrtom koncertu mlade glazbenice.

Zagreb:  Lepa Brena zapjevala s Aleksandrom Prijović
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 142
VIDEO

Ella Dvornik: 'Ono kad imaš sve dokaze da te netko prevario...'
ZBUNILA PRATITELJE

Ella Dvornik: 'Ono kad imaš sve dokaze da te netko prevario...'

Poznata hrvatska influencerica je objavila par fotografija, a zatim se raspisala o svojem omiljenom 'emojiju' te iznenadila...

Aleksandra Prijović ima i drugi posao, a nema veze s glazbom: 'Uložila u njega 200.000 eura'
MEKA ZA CELEBRITYJE

Aleksandra Prijović ima i drugi posao, a nema veze s glazbom: 'Uložila u njega 200.000 eura'

Podržali su je brojni kolege s estrade, među kojima Rade Šerbedžija, Lepa Brena, Jelena Rozga, Aco Pejović, Andrija Milošević...
Ma što to Filip iz 'Braka na prvu' radi u 4 ujutro? Ne, ne vježba...
NOĆNA PTICA

Ma što to Filip iz 'Braka na prvu' radi u 4 ujutro? Ne, ne vježba...

Filipa Belića su eksperti 'Braka na prvu' spojili s Tamarom Razum. Kad ju je prvi put vidio, tvrdio je da ju nikad ne bi mogao odvesti baki, koja je važna figura u njegovu životu. Ipak, nedavno je promijenio mišljenje