Show

Komentari 2

Tarik se oprostio od Ćire: 'Svaki pljesak bit će pljesak tebi, a zastor ne zatvaramo nikada...'

Tarik se oprostio od Ćire: 'Svaki pljesak bit će pljesak tebi, a zastor ne zatvaramo nikada...'

Kada si rezimirao svoj život, uvijek si naglašavao da je bio težak, prepun muke, tragedija, suza, gubitaka, ali svijet te doživljavao kao čisti, gorski potok, napisao je Filipović

Ćiro Blažević preminuo je u srijedu ujutro u 88. godini, dan prije 88. rođendana. Od njega su se oprostile brojne zvijezde s hrvatske scene, a među njima i Tarik Filipović (50), koju mu je posvetio dirljive riječi.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Lave moj. Znali smo da igraš sudačku nadoknadu, ali sam se nekako nadao, poznavajuće te dobro, da 'Veliki sudac' neće svirati kraj još dugo, dugo... 25 godina smo bili dio života jedan drugome i bio si uvijek radost, optimizam, energija i osmijeh. 'Nismo mi samo prijatelji, mi smo rod! Ja sam ti bolan amidža, zvijezdo moja', tako si govorio, a baš i bijasmo kao strikan i nećak - započeo je Tarik.

POGLEDAJTE VIDEO: ĆIRO O TRENERSKOM POSLU

- Čudesna su ta mala mjesta kao Dolac kraj Travnika, koji podari svijetu i nobelovca i 'trenera svih trenera' - dodao je.

Tarik je u poruci ispričao i kako je Ćiro pričao o svojem životu, za koji je rekao da je bio težak.

POGLEDAJTE UŽIVO: 'ZADNJI PUT JE OVDJE JEO BAKLAVE'

- Kada si rezimirao svoj život, uvijek si naglašavao da je bio težak, prepun muke, tragedija, suza, gubitaka, ali svijet te doživljavao kao čisti, gorski potok… A koliko sam tvojih iskrenih suza vidio… Poklonio sam ti predstavu o tom istom životu, tvom,jedinstvenom i teško ponovljivom… Spomenik za života… I još mi odzvanja tvoj šapat 'hvala ti sine što si me za života učinio besmrtnim'. Kada se bude snimao film o tebi to će biti najduži naslov u povijesti kinematografije. 'Gospodin, mangup, šarmer' ili samo 'Ćiro', jer takva dvojica ne postoje - ispričao je voditelj te nastavio:

POGLEDAJTE VIDEO: Otišao je trener svih trenera

- Trudim se izbjeći patetiku na ovim poligonima za opraštanja od društvenih mreža jer ja se ne opraštam, tu si, bit ćeš tu, uz kavu kod 'Charlija' i dalje ću čekati da naiđeš pa da smijeh odzvanja Gajevom i da pričamo o svemu što volimo, o nogometu, Bosni, Hrvatskoj, Travniku, Zenici, Zagrebu.

- Mogli su te voljeti ili ne voljeti, ali nitko nije mogao biti ravnodušan prema tebi, a ja sam te baš volio. I igrat ću našu predstavu 'Ćiro' dok trajem. Svaki pljesak bit će pljesak tebi, a zastor ne zatvaramo nikada - poručio je Tarik svojem dragom prijatelju.

Najčitaniji članci