Obavijesti

Show

Komentari 388

Thompson u Sinju pjeva za 5000 ljudi, stožer kaže: 'Nema ulaska bez COVID putovnice'

Thompson u Sinju pjeva za 5000 ljudi, stožer kaže: 'Nema ulaska bez COVID putovnice'
10

Na večerašnjem koncertu Marka Perkovića Thompsona očekuje se više od pet tisuća ljudi, a organizatori tvrde - stadion je večeras korona-free zona

Ni kiša ni obala u COVID narančastoj zoni nisu spriječili održavanje koncerta Marka Perkovića Thompsona u Sinju, prenosi Dnevnik.hr, a ovo prvi koncert u Hrvatskoj u pandemijsko vrijeme, na kojemu se očekuje čak 5 tisuća ljudi.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa ...

Prije Thompsonovog koncerta VIDEO

 

Denis Bobeta, načelnik stožera Civilne zaštite Sinja izjavio je kako će koncert biti pod jakim mjerama.

- Nitko neće moći ući bez COVID putovnice, na četiri punkta će biti brzi antigenski testovi- objasnio je.

Kako Dnevnik.hr javlja, organizatori ovoga koncerta nisu htjeli pred njihove kamere, ali su poručili da sve rade po COVID pravilima.

Posjetitelji stižu iz cijele Hrvatske, ali i šire. Neki s COVID potvrdama, a neki se testiraju na ulazu u sinjski stadion.

- Došao sam bez COVID potvrde. Sad sam se testirao i hvala Bogu negativan sam- kaže Ivan. Anto iz Stockholma također je napravio brzi test.

Bivšima je s jednom objavom pokazala što su izgubili, a oni se potom vrijeđali u komentarima
Bivšima je s jednom objavom pokazala što su izgubili, a oni se potom vrijeđali u komentarima

I Thompsonov menadžer Denis Pletikosa tvrdi kako se koncert održava po COVID pravilima.

-  Nikome od nas nije namjera da se ljudi zaraze i zato se organizatori trude. Tjedan dana nakon koncerta u Slavonskom Brodu, u toj županiji bio je jedan zaraženi. Nadamo se da će tako biti i nakon ovoga koncerta- rekao je i dodao kao su iduće subote u Našicama.

Na pitanje je li ga strah da postanu žarište te time ugroze Alku gradonačelnik, Miro Bulj odgovorio je kako mu je cilj da to kažu stručnjaci, epidemiolozi i da stožer donese odluku.

- U medijskom prostoru pojavljuju se nagađanja da će koncert Marka Perkovića Thompsona u Sinju biti žarište korone, iako je jasno da će za sudjelovanje na koncertu trebati imati negativan PCR test koji će koštati 10 kuna ili Covid digitalne EU putovnice. Grad Sinj nije organizator koncerta, za njega nije dao ni kune, ali podržava organizaciju uz poštivanje važećih epidemioloških mjera - stoji u priopćenju Mire Bulja, sinjskog gradonačelnika i Mostovog saborskog zastupnika.

Bulj se pita i zašto je Thompsonov koncert problem, a drugi koncerti, druženja i okupljanja nisu? 

Thompson časti: Na koncert uz antigenski test od 10 kuna
Thompson časti: Na koncert uz antigenski test od 10 kuna

- Zašto se ne piše da će se u mnogim gradovima na obali održati brojni koncerti, da su plaže pune turista?! Zašto se od Sinja i jednog koncerta nastoji napraviti Grad slučaj? - pita se Bulj

Zašto je problem Thompsonov koncert kad to nije jedini koncert koji će se održati sljedećih dana i tjedana u Sinju? Uskoro će biti i koncert Mile Kekina i Hladnog piva, najavio je sinjski gradonačelnik. 

Vikendice poznatih: Badrić je u Jelsi, Gibonni je kod Vela Luke, Jasmin Stavros ih ima nekoliko
Vikendice poznatih: Badrić je u Jelsi, Gibonni je kod Vela Luke, Jasmin Stavros ih ima nekoliko

Bulj ocjenjuje da su puno bitniji problemi Sinja ugrožavanje zdravlja djece, jer im tik uz vrtić ide otvorena kanalizacija.

- I dok se Sinjani kupaju u fekalijama i guše se u smradu, Stožer šuti o potrebi zaštite pitke vode u rijeci Cetini zbog čijeg onečišćenja možemo imati puno goru zarazu od corona virusa, jer se pola Dalmacije pitkom vodom opskrbljuje iz Cetine - stoji u priopćenju Mire Bulja. 

'Dok sam ja gradonačelnik bit će pjesme, veselja i druženja' 

- Stožer zato dnevno donosi politički obojane mjere za covid, istovremeno pilatovski perući ruke od odgovornosti koju su sami nametnuli građanima. Svima je više jasno da ovaj politizirani Stožer fokusira Sinj kao žarište kako bi prikrio svoju nesposobnost, jer lutaju kao guske u magli - ocjenjuje sinjski gradonačelnik.  

Zagreb: Na konferenciji za medije zastupnik Miro Bulj kometirao je rad Sabora

On poziva sve da posjete Sinj i poprate niz manifestacija koje su pripremili za Dane Alke i Velike Gospe," jer Sinjani neće biti taoci loše vođenih politika Stožera civilne zaštite."

- Dok sam ja gradonačelnik bit će pjesme, veselja i druženja u skladu s propisanim mjerama, a Sinj, gospodo, nećete više koristiti kao poligon za pravdanje svoje nesposobnosti - poručio je Bulj.

POGLEDAJTE I NOVU EPIZODU EKSPERIMENTA: