Obavijesti

Show

Tko je bio Vidoje Ristović? Za vjenčanje izdvojio tri milijuna kuna, a posao naslijedio od oca

Tko je bio Vidoje Ristović? Za vjenčanje izdvojio tri milijuna kuna, a posao naslijedio od oca
4

Vidoje dolazi iz imućne obitelji, a svoju ljubav prema umjetnosti naslijedio je od oca Viktora koji u vlasništvu ima impresivnu kolekciju umjetničkih djela. Neka od njih navodno vrijede i po 100 tisuća eura

VIDEO

Cijelu regiju šokirala je vijest o iznenadnoj smrti supruga Nikoline Ristović ex Pišek (46), Vidoja Ristovića. Preminuo je u 44. godini, a njegovu smrt su, u noći sa subote na nedjelju, potvrdili djelatnici hitne pomoći, pišu srpski mediji. Bio je povjesničar umjetnosti te veliki hedonist, a njegov život naveliko je zanimao javnost. Živio je poprilično rastrošno, samo je za vjenčanje na Azurnoj obali izdvojio preko tri milijuna kuna, a uzvanike je počastio i avionskim kartama. Stoga nije ni čudno što su se mnogi pitali odakle mu toliki novac.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Cijela regija u šoku: Bivši suprug Nikoline Pišek, Vidoje Ristović (44) nekoliko sati prije smrti objavio je fotke kćeri 00:51

Vidoje dolazi iz imućne obitelji. Njegov otac Viktor Ristović, kojeg su zvali Miša Grof bio je trgovac umjetninama i antikvitetima. Odlično je poslovao devedesetih godina te je tako uspio osigurati obitelj.

Vidoje je interes prema umjetnosti naslijedio od oca, koji u vlasništvu ima impresivnu kolekciju umjetničkih djela, a od kojih neka, navodno, vrijede i po 100 tisuća eura, piše Nova.rs. Viktor se zbog svoje velike ljubavi jednom prilikom našao i u nezgodnoj situaciji. 

Pišek snimljena ispred zgrade u Beogradu u kojoj je živjela sa pokojnim suprugom Vidojem
Pišek snimljena ispred zgrade u Beogradu u kojoj je živjela sa pokojnim suprugom Vidojem

Naime, uhićen je u Beogradu 1990. godine zajedno sa svojim kumom Antonom Tkalecom Tonijem jer su pokušali, navodno, iznijeti iz zemlje čuvene srebrne kolekcije posuđa poznatijeg pod nazivom Seusovo blago, piše Telegraf.

Nakon nekoliko sati provedenih u policiji obojica su puštena, s tim što je, prema pisanju Telegrafa, Ristović za sve teretio Tkaleca, koji je u Švicarskoj imao i aukcijsku kuću.

Pišek se oglasila po prvi put nakon smrti supruga: 'Jako mi je teško, stigla sam u Beograd'
Pišek se oglasila po prvi put nakon smrti supruga: 'Jako mi je teško, stigla sam u Beograd'

Viktor Ristović bio je i glavni svjedok i oštećeni u bizarnoj aferi iz 2001. Tada je, piše TportalŽeljko Simić nekadašnji potpredsjednik vlade SR Jugoslavije za međunarodne odnose te bivši ministar kulture u vladi Republike Srbije, snimljen kako iz Ristovićeve kuće krade devize i razne dragocjenosti. Dvadesetak godina kasnije opljačkani su i Vidoje i Nikolina.  

U 44. godini iznenada preminuo Vidoje Ristovi?, suprug Nikoline Ristovi? - arhiva

U ljeto 2020. odsjeli su u luksuznoj vili u Kaštel Starom, a idiličan odmor ubrzo se pretvorio u kaos ispunjen uvredama, intervencijom policije, obostranim prijavama zbog prijetnji te prijavom krađe nakita i novca u vrijednosti od oko dva milijuna kuna. O cijelom ovom slučaju progovorila je Nikolina jednom prilikom.

- Ja sam osam sati davala vrlo iscrpnu izjavu i rekla da sumnjam na organizirani kriminal, na razbojstvo, pljačku koja je bila smišljena, na povredu osnovnih ljudskih prava, na povredu prava nas kao klijenata, turista, da nam nisu pružene usluge-servisi, dapače da smo izigrani na grozan način. I voljela bih vidjeti i to naše demoliranje kuće, neprimjereno ponašanje, odnosno tog strašnog ježa koji je demolirao kuću, koji nije izlazio iz kaveza koji je bio lociranu podrumu - ispričala je voditeljica.

Podsjetimo, Nikolina i Vidoje vjenčali su se 2013. godine u Monte Carlu, a 2. prosinca 2014. dobili su kćer Unu Sofiju. On iz prethodnog braka ima kćer Mateu (12), a Nikolina iz prvog braka s voditeljem i novinarom Markom Cigojem ima kćer Hanu

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...
SKRIVA GA OD DJEVOJAKA

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...

Vatrena Claudia koja se proslavila izazovnim navijačkim kombinacijama tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru, otkrila nam je da je sretno udana. Prisjetila se i najvažnijeg dana u svom životu
Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'
'NIJE DOVOLJNO DOBRA ZA NJEGA'

Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'

Lauren Fryer i Declan Rice prošle su godine dobilli sina, a britanka je zbog maltretiranja obrisala sve objave s društvenih mreža...