Obavijesti

Show

Komentari 30

Tko je brunejska princeza naših korijena? Otac joj iz Zagreba, a podrijetlo vuče iz Dalmacije

Tko je brunejska princeza naših korijena? Otac joj iz Zagreba, a podrijetlo vuče iz Dalmacije
9

Princeza Anisha Isa Kalebić svog princa upoznala je preko djeda, mamina oca, koji je godinama bio ministar u vladi brunejskog sultana...

VIDEO

Tko je Anisha Isa Kalebić, supruga princa od Bruneja, Abdula Mateena, i kakva je njezina veza s Hrvatskom? Upitali su se to mnogi koji su pročitali da je ova lijepa Hrvatica ušla u jednu od najbogatijih obitelji na svijetu, u obitelj sultana od Bruneja, Hassanala Bolkiaha.

Princezin tata rođen u Zagrebu, a korijeni iz Dalmacije

Anisha je kći Ivice Adama Kalebića, hrvatskog poduzetnika rođenog u Zagrebu, koji podrijetlo vuče iz Dalmacije. Njegova majka je sa Šolte, a otac iz Slatina na Čiovu, gdje ima kuću u koju često navraća i odakle dolazi u Split na druženje s prijateljima. Među ostalima i s nogometnim trenerom Vjeranom Simunićem, kojega je upoznao na Brunejima, odakle je njegova prva supruga Siti Mariam Isa.

Mama princeze je iz ugledne brunejske obitelji

Ona pak dolazi iz ugledne obitelji, njezin djed Pehin Datuk Haji bio je godinama savjetnik i ministar u vladi brunejskog sultana te osnivač Royal Brunei Airlinesa. Ivica i Mariam upoznali su se u Londonu, gdje su oboje studirali, dobili su četvero djece, no nakon nekog vremena su se razišli.

EKSKLUZIVNE FOTKE Simunić o svadbi princa Bruneja: 'Hrana u 18 sljedova, pribor je od zlata!'
EKSKLUZIVNE FOTKE Simunić o svadbi princa Bruneja: 'Hrana u 18 sljedova, pribor je od zlata!'

Par više ne živi skupa, ali su i dalje u dobrim odnosima, tako da su skupa bili i na nedavnom kćerinu vjenčanju. Ivica Kalebić je vlasnik lanca restorana Fratini, a za njega će prijatelj Vjeran Simunić reći da je pošten čovjek velikog srca.

Potvrđuje to i što je na kćerino vjenčanje, održano u palači sultana od Bruneja, među 4000 uzvanika, doveo i dadilju Emu, Filipinku koja je odgajala njegovu djecu. Eme se sjećaju Slatinjani jer je dolazila ljeti na Čiovo s Kalebićima, a obiteljski prijatelji su nam potvrdili kako je simpatična Filipinka brzo naučila kuhati šalšu, pašticadu i ostale dalmatinske specijalitete.

Princa je upoznala preko brata Daniala

Simpatična Anisha studirala je na prestižnom britanskom sveučilištu Bath, nakon diplome otvorila je turističku agenciju i osnovala modni brend Silk Collective, a budućeg supruga upoznala je preko brata Daniala, koji je prijateljevao s njim tijekom studija na King's Collegeu u Londonu.

Princ Abdul Mateen je deseto dijete i četvrti sin brunejskog sultana, kojega je dobio u braku sa svojom drugom suprugom. Princ ima čin bojnika i pilot je helikoptera u Royal Brunei Airlinesu, bavi se sportom, prije svega golfom i polom, a u ovom jedinstvenom sportu predstavljao je svoju zemlju na Igrama jugoistočne Azije.

Vjeran Simunić po svemu je jedinstvena pojava u svijetu hrvatskih nogometnih trenera. Bio je na svadbi godine među 4000 uzvanika. Ekskluzivno je snimio fotografije s vjenčanja i ispričao detalje sa svadbe. Iako nikad nije dobio priliku raditi u najvećim klubovima niti je najbolji ili najtrofejniji hrvatski trener, po mnogo čemu je jedinstven, a vjerojatno i svjetski raritet.

POGLEDAJTE VIDEO: Simunić o svadbi 

Pokretanje videa...

vjenčanje brunejskog princa 03:34

Vjeran Simunić je na Brunejima radio četiri godine

Na Brunejima je radio četiri godine i jako je dobro upoznat sa životom u ovoj državici u jugoistočnoj Aziji. Bogatstvo sultana od Bruneja mjeri se u desecima milijardi eura i počiva na nafti koju crpe iz bogatih nalazišta u Kineskome moru, ali i iz brojnih ulaganja koje zarađeni novac na naftnom biznisu oplođuju.

Bruneji su mala država, veličine otoka Brača, s oko 450.000 stanovnika, kojima je sultan osigurao lagodan život.

835954359

- U najboljim sam odnosima s najstarijim sinom Al-Muhtadeejem Billahom, koji je igrao nogomet i bio predsjednik u klubu u kojemu sam radio. Studirao je u Engleskoj, kao i sva sultanova djeca, branio je čak za fakultet i razumije se u nogomet, a klub je nazvao DPMM, po prvim slovima imena. Obožava Liverpool, a njegov bliski rođak Faik Bolkiah igrao je u omladinskim kategorijama Southamptona, Chelseaja i Leicestera. Možda mladi Faik nema zapaženu nogometnu karijeru, ali bogatstvo njegove obitelji procjenjuje se na 20 milijardi eura i po svemu je najbogatiji nogometaš na svijetu, višestruko bogatiji od Ronalda i Messija zajedno - smije se Simunić.

Bruneji su dosta zatvorena zemlja.

- Vjera ima jako puno utjecaja na društvo u cijelosti, zabranjen je alkohol, nema ni diskoteka, noćnih klubova... - govori Simunić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 30
VIDEO

Filip iz 'Braka' raznježio fanove: 'I kad nismo skupa, skupa smo'
REALITY SUPRUŽNICI

Filip iz 'Braka' raznježio fanove: 'I kad nismo skupa, skupa smo'

Iako se Tamara i Filip u početku nisu slagali, brzo su postali prijatelji i jedan od omiljenih parova ove sezone showa 'Brak na prvu'

Pogledajte fotke i snimku druge probe Baby Lasagne! Fanove je oduševio jedan detalj: 'To je to'
ENERGIČNA IZVEDBA

Pogledajte fotke i snimku druge probe Baby Lasagne! Fanove je oduševio jedan detalj: 'To je to'

Danas 15 predstavnika na Eurosongu ima probu za polufinale. Među njima je i Baby Lasagna koji je ovoga puta promijenio jedan detalj, a njegovi fanovi mu sugeriraju da takav izađe na pozornicu u polufinalu
Karmen u 'Braku na prvu' bacila oko na Lovru? 'To je javna tajna'
RASPRAVA DRUGIH KANDIDATA

Karmen u 'Braku na prvu' bacila oko na Lovru? 'To je javna tajna'

Karmen nije javno priznala da joj se sviđa Lovre, no Lovru je stavila na prvo mjesto po fizičkoj privlačnosti