Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
76 komentara

Traži srodnu dušu: Kanarinac Duško više ne želi biti samac

Kanarinac Duško zbog neobične frizure, neopisivo nalikuje na legendarnog pjevača po kojem je i dobio ime. Duško je usamljen i njegovi vlasnici mu traže srodnu dušu

Željko Hladika/24sata
Foto: Željko Hladika/24sata
76 komentara

On je vesela ptica. Voli puno pjevati, a pogotovo kad ga iznesemo na balkon na sunce, rekla nam je Marina Mirković (25), vlasnica kanarinca Duška, kojeg iz milja zove i Dule.

On cijeloj obitelji, zbog neobične frizure, neopisivo nalikuje na legendarnog pjevača Duška Lokina, po kojem je i dobio ime.

- Dule je sad star oko tri godine. I dalje je živahan, samo mu je kosa malo posvijetlila - kazala nam je Marina.

Već dugo ona i ostatak obitelji pokušavaju mu pronaći srodnu dušu, kanarinku. Obišli su sve trgovine životinjama u Rijeci, no do danas mu nisu uspjeli pronaći partnericu. Žao im je što je njihov Dule usamljen, iako se rado druži s obiteljskim psom i zamorcem.

Zavodi papigice u kvartu

- Trenutačno zavodi ostale papigice u kvartu. Čim ga čuju kako veselo pjeva, one odmah uzvraćaju - kažu nam u obitelji.

No Dule je spreman odreći se svog zavodničkog položaja vječnog neženje. Spreman je skrasiti se s jednom žutom djevojkom. Jedan od razloga zbog kojih mu traže družicu je i taj da to pozitivno utječe na duljinu života.

Kanarinci su društvene ptice

- Kanarinci su jako društvene ptice i vole život u paru. Zajednički život dvije ptice najčešće protiče harmonično. Moguće su povremene svađe tijekom njihovog hranjenja, no svakako su kanarinci, koji žive u paru, zdraviji, veseliji, pa i dulje žive - pojasnili su nam veterinari.

Njegovi vlasnici novoj izabranici nude topao stan, svježu hranu, osobno ogledalo, psa čuvara i poseban “vjenčani” prsten, koji bi nosila oko noge.

- Nadamo se kako će je Duško rado prihvatiti. On je maleni narcis. Obožava stalno se pogledavati u ogledalce u krletci. Vjerujemo kako će ga odabranica shvatiti jer se tu ipak radi o ptičjoj zvijezdi. Želimo mu dug život uz nju i nas - kaže Marina.

Kao njegove osobine ističe njegov neodoljiv zavodnički pjev te uvijek postojanu frizuru, kao i kod njegova idola Lokina. Najviše voli jesti jabuku i radič. Ne leti od kafića do kafića i voli svoje vrijeme provoditi u toploj obiteljskoj atmosferi.

- Jedino što tražimo od druge polovice jest da je ista vrsta kanarinca kao Duško, gloster - kažu Mirkovićevi. 
Duško živi sam u krletci od 2011., kad je prvi put došao u obitelj. Njegovu sličnost s Lokinom prva je primijetila Marina, a potvrdili su je i gosti i prijatelji Mirkovićevih. Drago im je da je Duško postao medijska zvijezda kad je prije tri godine prvi put izašao u našim novinama.

Pas je ponekad ljubomoran na Duleta

U obitelji nam kažu kako se uvijek svi žele fotografirati s njim. To im je dokaz kojim se hvale kako poznaju ovog posebnog žutog kućnog ljubimca.

- Pas je ponekad ljubomoran na Duleta jer on mora biti naša glavna maza. No brzo ga pusti - kaže Marina.

Njezin otac je zaljubljenik u klape i voli pjevati uz Duška. Kupio je dvije gitare i mandolinu te ih podijelio ukućanima. Oni će svirati, a glavna pjevačka zvijezda bit će, naravno, lijepi žuti Duško.

Duška Lokina (70) nasmijala je naša naslovnica iz 2011. godine

U devet godina nisam propustio niti jedan primjerak 24sata. To mi je svakodnevna lektira, rekao je Duško Lokin za naše deveto rođendansko izdanje novina. I sam se prisjetio prve objave o kanarincu Dušku. Rekao nam je kako ga je ta naslovnica lijepo nasmijala, makar mu na prvu nije bilo šaljivo. Lokin je u svojoj karijeri ostvario mnoge uspjehe pa je tako 1976. dobio Jugotonovu nagradu Zlatna ptica za 100.000 prodanih ploča.     

Naši partneri pišu
Message