Obavijesti

Show

Komentari 21

Trbušna plesačica Azra: Dečki se baš boje ostvarene i jake žene

Trbušna plesačica Azra: Dečki se baš boje ostvarene i jake žene
5

Trbušna plesačica dobila je ulaznicu za finale. Kostim je radila dva tjedna i ne slaže se da je na bini bila ‘previše otvorena’

VIDEO

Odrasla sam uz televiziju i plesne filmove te sam oduvijek željela probati taj ples na kiši tako da mislim da je ovo bila dobra prilika za to, rekla nam je Azra Grljević (27) iz Bosne i Hercegovine.

Trbušna plesačica očarala je žiri “Supertalenta”, a i ovoga je puta sama šivala kostim, baš kao i u audicijskim emisijama, i bilo joj je jako teško.

- Mnoge dijelove sam ušivala ručno, što mi je oduzimalo vremena jer sam radila s umjetnim cvijećem. Najteže mi je bilo ukrasiti štap koji sam jako kratko koristila. On na sebi ima 20 metara cirkona koje sam morala lijepiti i učvrstiti. Zadovoljna sam kako je na kraju sve ispalo, a pripremala sam kostim više od dva tjedna - otkriva nam Azra.

PRVI PUT U SHOWU

Prolazak u finale nije očekivala, ali ne zbog toga što nije vjerovala u sebe i svoj talent, nego zato što su svi kandidati bili posebni na svoj način i nije se htjela uzalud nadati. Žiri je imao vrlo težak zadatak - odabrati finaliste. Drago joj je što je upravo ona dobila ulaznicu za finale. Ispričala nam je da nikad nije bila u nekoj emisiji gdje je trebala pokazati svoj talent, tako da je zadovoljna dosadašnjim nastupima i prolaskom. Diplomirana komunikologinja trenutačno nema stalan posao, ali je u radila u struci, i to kao novinar, a spremala se i za voditeljski posao. Ipak, od toga je odustala.

- Nisam osoba koja pronalazi zadovoljstvo u poslu od 9 do 17 sati. Moj stil život zahtijeva puno putovanja i kretanja, tako da nisam navikla da me ured ograničava. Svoje obrazovanje koristim svaki dan u poslu instruktora plesa, plesačice i natjecatelja - kaže. Upravo zbog toga što joj se takav način posla nije sviđao, brzo je shvatila što želi.

Gledatelji Supertalenta u šoku: 'Legendarni nastup nije prošao, čini mi se da je sve namješteno'
Gledatelji Supertalenta u šoku: 'Legendarni nastup nije prošao, čini mi se da je sve namješteno'

- Spojila sam svoje obrazovanje, hobije i vještine u jedan posao koji uvijek volim raditi, a to je orijentalni ples. Samo netko tko ima hrabrosti pratiti svoje želje, bez obzira na to što drugi govore, može ih i ostvariti. Svako se jutro budim sretna i zadovoljna jer znam da ću taj dan raditi samo stvari koje želim i volim - govori. Azra drži satove plesa i ističe da se kroz stalnu vježbu i ponavljanje ples može savladati za nekoliko mjeseci, ali su potrebne godine kako biste ga plesali opušteno i bez napora.

- Ne postoji vremenski okvir u kojem osoba može naučiti orijentalni ples. Orijentalni ples je dosta širok i zahtijeva znanje i o ritmovima, stilovima, rekvizitima, povijesti, kostimima, a ne samo o pokretima. Za ples je potrebno imati osjećaj za muziku i ritam, pa i kretanje u prostoru, neki savladaju najteže pokrete za jedan dan, neki odustanu na običnom kretanju naprijed i nazad. Za ples treba imati talent, nije u pitanju samo vještina koja se uči vremenom, nego osjećaj i povezanost tijela i duše - napominje.

Nije dosad imala neugodnih situacija zbog orijentalnog plesa. Izgradila je oko sebe tim ljudi i partnera s kojima godinama surađuje, a za sve nove poslovne ponude dobro provjeri jesu li profesionalne i sigurne.

NEGATIVNE REAKCIJE IGNORIRA

Sad nema partnera, ali ne zbog plesa, nego zato što se malo koji muškarac zna nositi s jakom i ostvarenom ženom, smatra.

- Najčešće su izbjegavali vezu sa mnom jer sam imala više životne ciljeve i planove od njih pa im je smetalo to što sam uspješnija. Ne tražim partnera koji ne može podnijeti moje plesanje, jer ja privlačim pažnju energijom i izgledom i u privatnom životu, a ne samo na sceni - kaže. S obzirom na to da je bilo komentara da su plesačice orijentalnih plesova na bini “previše otvorene”, upitali smo je za komentar.

- Neka pogledaju nastupe latinoameričkih plesačica, balerina, pole dancera, hip-hopera ili bilo kojeg drugog plesa pa da prokomentiraju i njihove kostime. A osvrnula bih se i na druge sportove kao što su plivanje, atletika, odbojka, gimnastika. Mislim da nam se svima vide i ruke i noge, trbuh, leđa, vrat i dekolte, pa čak i donji veš, s tim da u orijentalnom plesu manje zbog dugih suknji ili hlača - zaključuje.

Maja Šuput raskošnom suknjom pomela scenu 'Supertalenta'
Maja Šuput raskošnom suknjom pomela scenu 'Supertalenta'
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

Rade Šerbedžija nam otkrio sve o novoj ulozi: 'Lijepo je glumiti na svom zagrebačkom jeziku...'
24SATA NA SETU 'VELIKOG PERICE'

Rade Šerbedžija nam otkrio sve o novoj ulozi: 'Lijepo je glumiti na svom zagrebačkom jeziku...'

Šerbedžija u 'Dnevniku velikog Perice' glumi glazbenog menadžera. 'To je na neki način 'nasljednik' Ernesta Fulira iz filma, kojeg je igrao veliki Relja Bašić', rekao je glumac za 24sata

Zvijezde za 24sata o nagradi za Lasagnu: '50.000€ je bijedno i malo! Što danas možete s time?'
DONIRAO SVE BOLNICAMA

Zvijezde za 24sata o nagradi za Lasagnu: '50.000€ je bijedno i malo! Što danas možete s time?'

Grupa Riva je dobila ručne i zidne satove, Tonči Huljić za 24sata kaže da nije iznenađen Markovom donacijom, a Mrle iz Leta 3 smatra da najviše naje*u sportaši
Svećenik opleo po Severini, ona mu odgovorila: 'Ja sam samo imala dobar seks. Želim ti isto'
REAGIRALA NA NEGATIVAN KOMENTAR

Svećenik opleo po Severini, ona mu odgovorila: 'Ja sam samo imala dobar seks. Želim ti isto'

Nakon što je Severina pozvala pratitelje da potpišu peticiju za pravo na pobačaj, našla se na meti negativnih komentara