Show

Komentari 5

'Tretirajte životinje onako kako želite da drugi tretiraju vas...'

'Tretirajte životinje onako kako želite da drugi tretiraju vas...'

Često podsjećam ljude da moramo paziti i na krokodile, zmije i morske pse, a ne samo na slatke i umiljate životinje. Svi smo mi povezani, napisala je kći pokojnog 'lovca na krokodile'

Stevea Irwina, poznatijeg kao 'lovca na krokodile', ubila je raža dok je snimao dokumentarac o podvodnom životu u luci Douglas. Istraživač australske divljine pokopan je u svom zoološkom vrtu u Australiji.

Njegova kći Bindi (19) obilježila je 15. studeni koji mnogi slave kao Dan Stevea Irwina.

- Danas se prisjećamo svega što je tata napravio za divljinu. Učio me da moramo tretirati životinje onako kako mi želimo da nas drugi tretiraju. Njegov savjet tiče se ljudi, ali i životinja - stoji između ostalog u objavi.

Irwin je smatrao da ako želimo sačuvati naš planet, moramo biti dobri prema drugima.

- Ako možemo pokazivati dobrotu prema drugima, to moramo činiti prema prirodi, divljini i naposljetku prema našoj planeti. Često podsjećam ljude da moramo paziti i na krokodile, zmije i morske pse, a ne samo na slatke i umiljate životinje. Svi smo mi povezani - zaključila je Bindi.

Obitelj Irwin i dalje radi u zoološkom vrtu pokojnog Stevea te podržava projekte za spašavanje ugroženih životinja, a postoje šanse da će 'oživjeti' Steveov show u kojem će oni biti glavni akteri. 'Lovac na krokodile' prikazivao se od 1996. do 2007. godine.

Najčitaniji članci