Show

Komentari 4

Tri pjesme legendarnog Đorđa Balaševića bit će u udžbenicima za osnovnoškolce diljem Srbije

Tri pjesme legendarnog Đorđa Balaševića bit će u udžbenicima za osnovnoškolce diljem Srbije

Nije ih baš lako razumjeti i nisu jednostavni, pa je na nastavnicima predivan zadatak da zajedno s učenicima analiziraju pjesme, pronalaze stilske figure, skriveni smisao i ta prenesena značenja, kaže učiteljica

Tri pjesme legendarnog kantautora Đorđa Balaševića ući će u udžbenike srpskog jezika za osnovne škole u Srbiji, piše Kurir

POGLEDAJTE VIDEO:

Naime, u udžbenike za osmi razred uvrstit će se 'Drevna pesma', a niži razredi će na satovima moći analizirati pjesme 'Djevojka sa čardaš nogama' i 'D-moll'.

- Važan je zato što je raznolik, a to je ono što odlikuje našeg dragog Đoleta Balaševića. Tako imamo Djevojku sa čardaš nogama, veselu, poletnu pjesmu. Zatim D mol, tužnu ljubavnu pjesmu, i za osmaše Drvenu pjesmu koja govori o snivanju jednog dječaka - rekla je učiteljica Ivana Lučić iz novosadske osnovne škole.

- Nije ih baš lako razumjeti i nisu jednostavni, pa je na nastavnicima predivan zadatak da zajedno s učenicima analiziraju pjesme, pronalaze stilske figure, skriveni smisao i ta prenesena značenja - dodala je. 

Najčitaniji članci