Obavijesti

Show

Komentari 4

Tuga za partijanere: Korona je zaustavila festivale i koncerte

Tuga za partijanere: Korona je zaustavila festivale i koncerte
10

Popularni Exit u Novom Sadu nije otkazan nego je odgođen do sredine kolovoza jer je srpska premijerka Ana Brnabić kontaktirala organizatore i molila ih da ne odustaju od priredbe

VIDEO

Ovo ljeto svima koji posjećuju glazbene festivale i koncerte bit će tužno. Gotovo sve manifestacije zbog pandemije korone su odgođene ili otkazane, a iduća tri mjeseca doista su bila obećavajuća i nudili su se sadržaji za sve glazbene ukuse. Još u rujnu prošle godine Alen Ključe, čelni čovjek Stars Produkcije, rekao je da se osjeća kao dobitnik Oscara.

- Nakon deset godina truda uspio sam dogovoriti Celine Dion u Zagrebu i neizmjerno sam se radovao tom koncertu - rekao je.

Čovjek koji je u posljednjih nekoliko godina doveo u Hrvatsku i susjedne zemlje neke od najvećih, poput Andrea Bocellija, Andréa Rieua, oborio je i rekord u prodaji ulaznica za kanadsku divu. U nekoliko sati prodano je za Celine Dion 5000 ulaznica, iako su karte bile 1000 kuna pa sve do gotovo 5000 kuna za one u VIP-u. Sve do potkraj travnja Ključe je vjerovao da će koncerata biti, ali je morao odustati:

- Uvažavajući trenutačnu epidemiološku situaciju u svijetu te upute nadležnih tijela, kao organizator koncerta Celine Dion u Zagrebu, smatramo da i sami snosimo društvenu odgovornost za sprečavanje zaraze. Zbog toga smo odlučili odgoditi koncert kad okolnosti za to budu povoljnije. Uskoro ćemo objaviti novi datum koncerta - poručio je direktor Star produkcije Alen Ključe.

Celine Dion Kicks Off Tour - Quebec

Također, u Opatiji na Ljetnoj pozornici 11. srpnja trebao je nastupati Tom Jones. Fenomenalna lokacija i posebni ugođaj ove open-space pozornice idealno su mjesto za velike glazbene zvijezde i manji broj publike pred kojom su dosad nastupali od Seala do Diane Krall, ali ovog ljeta prostor će ipak ostati prazan.

The Voice

Istu sudbinu doživio je i najmasovniji festival Ultra u Splitu. Trebao je biti od 10. do 12. srpnja, ali su nedavno organizatori objavili:

- Teška srca zbog pandemije najavljujemo da se otkazuje Ultra Europe. Trenutačna zdravstvena kriza je situacija bez presedana i za nas nema većeg prioriteta od zdravlja, sigurnosti i dobrobiti svih naših obožavatelja, kao i svih koji su uključeni u produkciju događaja. Ulaznice će ostati važeće i moći ćete ih koristiti u novom terminu. Ako nećete moći prisustvovati, ostaje vam mogućnost da tražite povrat novca. Svi kupci bit će kontaktirani putem e-pošte s više informacija o tome kako realizirate svoj izbor - napisali su organizatori.

Dapače, kupljene ulaznice za ovogodišnje izdanje vrijedit će i za ULTRA Europe 2021. ili ULTRA Europe 2022., ovisno o izboru. Organizatori su osigurali i iznos od 20 eura koji će biti dodan na festivalske ulaznice za odabrano izdanje. Uz to, omogućena je i promjena imena, za one koji ulaznice žele prepustiti drugom. Za one koji ne žele ili ne mogu posjetiti ULTRU 2021. ili 2022., novac će vratiti.

INmusic, najveći festival koji nije licencija nego autohtoni hrvatski proizvod, također se morao predati. Goran Marić, organizator velikoga zagrebačkog festivala na Jarunu, objavio je početkom svibnja da se festival odgađa, ali povrata novca nema. Kako je rekao, takav uvjet jasno piše na poleđini karte, i to samo ako je riječ o višoj sili, a to je svakako korona.

- Povrat novca za kupljene ulaznice zatražilo je dosad tek nekoliko desetaka posjetitelja, ali karte vrijede za novi termin - rekao je nedavno Marić.

EXIT nije otkazan! Partijaneri će ludovati sredinom kolovoza
EXIT nije otkazan! Partijaneri  će ludovati sredinom kolovoza

Popularni Exit u Novom Sadu nije otkazan nego je odgođen do sredine kolovoza jer je srpska premijerka Ana Brnabić kontaktirala organizatore i molila ih da ne odustaju od priredbe. Kako je rekla, uvjerena je da će se do kolovoza situacija s pandemijom smiriti. Novi datum ovogodišnjeg izdanja je od 13. do 16. kolovoza. The Garden Resort festivala u Tisnom također neće biti ove godine, ali su već određeni datumi u 2021.

Događaji koji se otkazuju su: Hospitality On The Beach, Love International, SuncéBeat, Outlook Origins, Defected Croatia, Dimensions i Dekmantel Selectors. Novi datumi su: 8-12. srpnja 2021. za Hospitality On the Beach, pa 14-20. srpnja za Love International, zatim 22-28. srpnja za SuncéBeat, dok će Outlook Origins biti od 29. srpnja do 2. kolovoza 2021. Od 5 do 10. kolovoza iduće godine bit će Defected Croatia, pa Dimensions od 12-16. kolovoza i zatim Dekmantel Selections na kraju ljeta, od 26. do 31. kolovoza.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

VIDEO Marija Šerifović s bine u Slavonskom Brodu poručila: 'Ja vam želim Eurosong u Zagrebu'
ODUŠEVILA PUBLIKU

VIDEO Marija Šerifović s bine u Slavonskom Brodu poručila: 'Ja vam želim Eurosong u Zagrebu'

SLAVONSKI BROD: Srpska pjevačica Marija Šerifović oduševila je obožavatelje u Slavonskom Brodu, a posebnu je poruku uputila našem ovogodišnjem predstavniku na Eurosongu Baby Lasagni i svim njegovim obožavateljima. 'Želim vam, mojim susjedima, da iduće godine Eurosong bude u Zagrebu', rekla je pjevačica. Prisjetimo se, Marija je i sama pobijedila na ovom natjecanju 2007. godine s pjesmom 'Molitva'.

VIDEO Zagrepčanin o Euroviziji nekad i danas: 'Džuli je prava pjesma, ovo je sve namješteno!'
'GLUPOST NAD GLUPOSTIMA'

VIDEO Zagrepčanin o Euroviziji nekad i danas: 'Džuli je prava pjesma, ovo je sve namješteno!'

ZAGREB: Iako će obožavatelji iz svih krajeva Lijepe Naše sutra navijati za Baby Lasagnu i 'Rim Tim Tagi Dim', Eurosong ipak nije za svakoga. Zagrepčanin je podijelio svoje dojmove o najvećem pjevačkom natjecanju na svijetu. 'To je danas glupost nad glupostima', rekao je i prisjetio se svoje omiljene izvedbe na Eurosongu - pjesme Džuli s kojom je Daniel Popović predstavljao Jugoslaviju 1983.
Sviđa li vam se? Voditelj Luka Bulić posvetio pjesmu Lasagni
'ROKAJ BABY'

Sviđa li vam se? Voditelj Luka Bulić posvetio pjesmu Lasagni

U pjesmi je nekoliko puta 'mijauknuo' te otplesao prepoznatljivi 'Rim Tim Tagi Dim' ples