Obavijesti

Show

Komentari 0

EXIT nije otkazan! Partijaneri će ludovati sredinom kolovoza

EXIT nije otkazan! Partijaneri  će ludovati sredinom kolovoza
6

Ponovno pokretanje prodaje ulaznica kreće 1. lipnja, dok više detalja o festivalu, mogućnostima refundacije i programu stiže u nadolazećim danima

VIDEO

Nakon što je pandemija korona virusa završila u većini balkanskih zemalja, srpska premijerka Ana Brnabić (44) zamolila je EXIT Festival da se ne otkaže već pomakne na kasniji ljetni termin. Nakon dodatnih konzultacija, novi datumi 20. rođendanskog slavlja kultnog festivala postavljeni su od 13. do 16. kolovoza ove godine.

Exit tim najavljuje i da će se cijeli događaj organizirati u bliskoj suradnji s Nacionalnim kriznim stožerom Republike Srbije, a kao jedna od mjera će biti smanjen kapacitet festivala na pola od uobičajenih 55.000 posjetitelja po danu. Također, bit će zatvoreni pojedini rovovi i opkopi u kojima je inače smješteno oko 40 pozornica i zona. Ipak, najimpresivnija mjesta Petrovaradinske tvrđave, kao što su kolosalna Dance Arena, Main Stage i ikonska No Sleep pozornica, sjajit će i ovog ljeta punim sjajem.

Ponovno pokretanje prodaje ulaznica kreće 1. lipnja, dok više detalja o festivalu, mogućnostima refundacije i programu stiže u nadolazećim danima. Festivalski tim je potvrdio da je veliki broj izvođača izuzetno željan nastupiti ovog ljeta. Mnogi su bili u izolaciji mjesecima, odvojeni od fanova, pa EXIT vide kao mogućnost da se svi skupa ponovo ujedine.

Festivali u Hrvatskoj naplaćuju karte iako koncerata neće biti?
Festivali u Hrvatskoj naplaćuju karte iako koncerata neće biti?

Iz EXIT-a dodaju kako su dobili mnogo poruka i mailova podrške od umjetnika, agenata i drugih festivala, koji održavanje Exita vide kao šansu za oživljavanje kompletne svjetske event industrije.

- Još važnije od oživljavanja muzičke industrije je signal nade i optimizma koji šaljemo cijelom društvu, a to je da je najgore iza nas. Između širenja panike, koje u prošlom razdoblju nije manjkalo i optimizma, mi uvijek biramo ovo drugo - rekao je EXIT-ov osnivač Dušan Kovačević i dodao zanimljivu referencu na festivalsku revolucionarnu povijest: 'Prije točno 20 godina, nakon desetljeća izolacije i rata u 90-ima, našli smo izlaz i prihvatili ga kao svoje ime. Sada je vrijeme da pronađemo globalni izlaz iz pandemijske krize'.

Regionalnih turistički eksperti na nedavno održanoj tribini 'Od otkazivanja do otkaza' u sklopu međunarodne konferencije EXIT Strategy, iznijeli su procjenu kako je Srbija napravila jako pametan potez što je prva objavila ovakvu vijest, jer će upravo mladi biti prvi koji će putovati, te kako će se u državama koje to prepoznaju brže oporaviti turizam od drugih. O preporuci srpske premijerke da se EXIT odgodi za kolovoz izvijestili su i brojni globalni mediji.

Britanski Guardian naveo je da je Srbija uspela pobijediti zdravstvenu krizu bez težih posljedica, dok britanski Telegraf ističe procjenu kako će do kolovoza epidemiološka situacija biti pod potpunom kontrolom u čitavoj Europi. I američki Pollstar piše o drastičnom poboljšanju zdravstvene situacije i prenosi kako primjer EXIT-a može pomoći ubrzanju oporavka cjelokupne svjetske glazbene industrije.

Srbija, kao i mnoge europske države, ponovo će otvoriti svoje granice bez ikakvih limita ili PCR testova. Organizatori napominju da ukoliko slučajno dođe do novog vala epidemije u pojedinim državama, posjetitelji iz tih zemalja će morati proći PCR test koji će biti besplatan ili izuzetno jeftin. Ipak, srpska premijerka Ana Brnabić izjavila je kako epidemiolozi vjeruju da će situacija u cijeloj Europi do kolovoza biti u potpunosti pod kontrolom.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Najveća imena nove techno scene dolaze na Zrće
PROMO

Najveća imena nove techno scene dolaze na Zrće

Nizozemski Verknipt na svoje premijerno izdanje Verknipt Croatia Holiday Festivala ovog ljeta dovodi zvijezde hard techno scene te najavljuje svoj najveći line-up dosad

Debitantski album grupe Donkey Hot zove se ''MAMA'' zato što je mama car
PROMO

Debitantski album grupe Donkey Hot zove se ''MAMA'' zato što je mama car

Tokom slušanja albuma jasno je o kakvom se bendu radi - pjesme su duhovite, upečatljive i neke od njih uvijek će vam izmamiti osmijeh na lice, ali daleko je to od površne duhovitosti, svirka je čvrsta i rifovi osvajaju.
Vili Gobac i Donkey Hot u financijskoj krizi „Mama Care“ daj pare
PROMO

Vili Gobac i Donkey Hot u financijskoj krizi „Mama Care“ daj pare

'Mama care' nova je rock dizalica grupe Donkey Hot kojom ova fantastična petorka najavljuje svoj album prvijenac