Show

Komentari 3

Turisti neće biti u hotelima: Tel Aviv podiže šatore za Eurosong

Turisti neće biti u hotelima: Tel Aviv podiže šatore za Eurosong

Dvije tisuće turista koji u svibnju namjeravaju doći na Eurosong u Tel Aviv moći će, umjesto dosadašnjeg smještaja u skupim hotelima, izabrati takozvano urbano kampiranje

Gradske vlasti objavile su da će turistima Eurosonga ponuditi bazično kampiranje, ali i luksuzniju varijantu. Takozvani 'Grad šatora' bit će podignut u parku Yarkon, nedaleko od dvorane u kojoj će Eurosong biti održan, a imat će sve potrebne sadržaje kakvi obično prate kampiranje. 

Očekuje se da će europsko pjevačko televizijsko natjecanje privući najmanje 10.000 inozemnih turista u Tel Aviv, grad s nešto više od 400 tisuća stanovnika. Gradonačelnik Ron Huldai (74) objavio je da će cijene kampiranja biti pristupačne, ali konkretne brojke nije iznio. 

To će svakako biti dobra opcija za dio turista jer su ionako visoke cijene hotelskog smještaja u Tel Avivu odletjele u nebo za vrijeme održavanja Eurosonga. Izraelska pjevačica Netta Barzilai (26) pobijedila je lani na Eurosongu u Lisabonu i tako Izraelu omogućila ovogodišnje domaćinstvo.  

Mnogo međunarodnih kulturnih djelatnika kritiziralo je odluku da se Izraelu dopusti organizacija Eurosonga i pozivaju na bojkot događaja, optužujući izraelsku vladu za sustavno kršenje ljudskih prava Palestincima. 

TUŽNA PRIČA PRERANO PREMINULOG GLUMCA: 'Bio je ovisan o kokainu i tabletama za spavanje, a razvod ga je uništio'

Najčitaniji članci