Obavijesti

Show

Komentari 4

Tužbe za pedofiliju nadvile se nad godišnjicu smrti Jacksona

Tužbe za pedofiliju nadvile se nad godišnjicu smrti Jacksona
6

Jackson je preminuo u 50. godini nakon slučajnog predoziranja lijekovima. Za života je negirao sve optužbe za pedofiliju, a njegova je ostavština tužila HBO za difamaciju i traži 100 milijuna dolara odštete

VIDEO

Brojni fanovi danas će obilježiti desetu godišnjicu smrti Michaela Jacksona jer njihovu opčinjenost Kraljem popa ne mogu zasjeniti niti optužbe o seksualnom zlostavljanju djece. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:26

Na holivudskom Šetalištu slavnih pjevačeva zvijezda i dalje privlači gomile turista željnih selfieja, dok obližnje suvernirnice, saloni za tetovaže i ulični imitatori i dalje dobro unovčuju sve povezano s Jacksonom. 

FILE PHOTO: Flowers are placed on the star of Michael Jackson on the Hollywood Walk of Fame in Hollywood

Preko puta, u Ripleyjevu 'Vjerovali ili ne' muzeju Jacksonova statuta strateški je postavljena iznad blagajne kako bi privukla turiste. U Muzeju madame Tussauds njegova je voštana figura uvijek među najposjećenijima. 

Ali u samo nekoliko sati vožnje udaljenom bajkovitom ranču Neverlandu, Jackson je iskorištavao svoju slavu i sjaj kako bi zlostavljao dječake, tvrdi se u novom dokumentarcu HBO-a 'Leaving Neverland'. 

Neverland-Ranch

Iako su mnogi fanovi s kojima su razgovarali novinari AFP-a svjesni postojanja tih optužbi, njihova zaluđenost Jacksonom nadmašuje sve ostalo. 

'Došao sam samo zbog njega. Ne fotogafiram se s nijednom drugom zvijezdom', rekao je nizozemski turist Hooman Nazemi na Šetalištu slavnih. 

Redatelj kontroverznog filma o Jacksonu: 'Stojim iza svega...'
Redatelj kontroverznog filma o Jacksonu: 'Stojim iza svega...'

'Optužbe koje iznose u dokumentarcu su teške, ali ne možete biti sigurni da su sto posto istinite. Ja ga jednostavno volim', kazao je. 

Antoine Baynes, 31-godišnji Jacksonov imitator koji izvodi moonwalk duž Hollywood Boulevarda za turiste, tvrdi da mu prihod nije nimalo pao, baš naprotiv. 

FILE PHOTO:  Michael Jackson performs at Jerudong Park in Bandar Seri Begawan

'Nakon emitiranja dokumentarca HBO-a, prilaze mi sve više. Kao da sam dobio publicitet', tvrdi. 

U spomenutom dokumentarcu dvojica muškaraca tvrde da ih je Jackson kao dječake godinama zlostavljao. Nisu to prve optužbe na Jacksonov račun, ali su se ponovno vratile u prvi plan. 

Jackson je preminuo u 50. godini nakon slučajnog predoziranja lijekovima. Za života je negirao sve optužbe za pedofiliju, a njegova je ostavština tužila HBO za difamaciju i traži 100 milijuna dolara odštete. 

Prince Jackson objavio je fotku brata koji se skriva od javnosti
Prince Jackson objavio je fotku brata koji se skriva od javnosti

U utorak, na desetu godišnjicu smrti, okorjeli fanovi sa svih strana svijeta planiraju šetnju Hollywoodom i okupljanje kraj njegove zvijezde na Šetalištu slavnih. Oni koji tome ne mogu nazočiti pozvani su da doniraju novac za cvijeće koje će se položiti na Jacksonovo posljednje počivalište na obližnjem groblju Forest Lawn. Organizatori tvrde da su već kupili 18.000 ruža, ali nisu to htjeli komentirati AFP-u. 

Neverland-Ranch

Što se tiče 'mainstream' entuzijazma za godišnjicu smrti, on je vidljivo nizak. Časopis Variety objavio je kako su mnoge televizijske mreže zbog obnovljenih optužbi za pedofiliju odustale od dugo planiranih posebnih programa za godišnjicu smrti. 

To, međutim, ne utječe na Jacksonovu komercijalnu privlačnost. Majice, privjesci za ključeve, šalice i ostali predmeti s njegovim likom i dalje su na istaknutim mjestima holivudskih prodavaonica. Više je jedino onih s likovima Elvisa Presleyja i Marilyn Monroe.

(mć)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin