Obavijesti

Show

U 63. godini preminuo operni pjevač HNK-a Zagreb Ante Topić

U 63. godini preminuo operni pjevač HNK-a Zagreb Ante Topić
1

Bio je čovjek iskonski inspiriran životom i tu inspiraciju je nezaustavljivo širio oplemenjujući svoj i naš svijet. Tugujemo i čuvamo nebrojene zajedničke uspomene, stoji u priopćenju HNK-a Zagreb

U 63. godini nakon duge i teške bolesti preminuo je operni pjevač zagrebačkog HNK-a Ante Topić, javili su iz kazališta. 

Iz HNK-a su se priopćenjem oprostili od dragog i voljenog kolege.

- S tugom Vas obavještavamo da nas je nakon teške bolesti prerano napustio Ante Topić, dugogodišnji član našeg Zbora, divan kolega, pasionirani umjetnik i kroničar naše operne i ne samo operne scene. Svojim snažnim duhom koji ni u kakvoj situaciji nije dozvoljavao da ga uhvati pesimizam, Ante nam je i u teškim trenucima uvijek poklanjao svoju posebnu duhovitost i blagonakloni osmijeh. 

- Strast koju je gajio za opernu scenu i umjetnost bila je unikatna; prepoznavao je bez greške ljepotu koja nas okružuje i nesebično je stalno dijelio s nama, posebno u obliku trenutaka koje je za vječnost majstorski zapisivao svojom kamerom. Bio je čovjek iskonski inspiriran životom i tu inspiraciju je nezaustavljivo širio oplemenjujući svoj i naš svijet. Tugujemo i čuvamo nebrojene zajedničke uspomene. Antina draga i plemenita prisutnost će nam uvijek nedostajati - stoji u priopćenju.

U znak pijeteta prema kolegi HNK je otkazao današnji Adventski koncert te se svima zahvalio na razumijevanju.