Show

Komentari 0

U braku ste? Odlično, ali u kazalištu sjedite odvojeno...

U braku ste? Odlično, ali u kazalištu sjedite odvojeno...

Osim što je broj gledatelja drastično smanjen, eto više ni partneri ne mogu sjediti jedan do drugog. Tako će na današnjoj premijeri predstave u zagrebačkom kazalištu Kerempuh biti samo 37 sretnika. Odvojena...

Priča o dvoje ljudi u kazalištu u nastavku je izmišljena. Ali samo njih dvoje, jer neke su činjenice, žalosno i nevjerojatno, istinite. Svaka sličnost sa stvarnim osobama, ako je prepoznate, je posve slučajna.

POGLEDAJTE VIDEO:

Oni su bračni par, za ovu priliku neka budu Davorka i Alem, koji slave 30. godišnjicu braka. Pažljiv kakav već je, suprugu je odlučio izvesti u kazalište, izbora puno niti nemaju. Restorani su zatvoreni pa je večera otpala, ali potrudila se Alemka i napravila im ukusan ručak. Cijeli su dan proveli zajedno, i šetnje su zbog hladnoće otpale. Navečer su sretni držeći se za ruke krenuli u kazalište. Maske, mjerenje temperature, dezinfekcija, sve su odradili po pravilima. Kad, taman kad su došli do sjedalica, ljubazni mladić pitao ih je kamo su pošli. Logično, sjesti na svoja mjesta, odgovorili složno Davorka i Alem. No mladić ne dopušta.

- Ali mi smo muž i žena, živimo zajedno, dijelimo krevet, kako mislite da ne možemo sjediti u kazalištu zajedno ako smijemo živjeti zajedno? - logično je pitanje postavila preneražena Davorka.

No mladić se nije dao, samo je rekao kako im je stožer u romansi na put stao...

To je dakle izmišljena priča, s većinom izmišljenih stvari osim one najvažnije - nove mjere u kazalište ne predviđaju da bračni drugovi smiju sjediti zajedno u kazalištu.

Osim što je broj gledatelja drastično smanjen, eto više ni partneri ne mogu sjediti jedan do drugog. Tako će na današnjoj premijeri predstave u zagrebačkom kazalištu Kerempuh biti samo 37 sretnika. Odvojena.

- Nije lako tako dobiti reakciju publike kakvu želimo, pogotovo kad je riječ o komediji - rekao nam je Josip Brakus.

Harpagona glumi Hrvoje Kečkeš, a Brakus igra njegova sina Cleantea.

- Otac je zaljubljen u djevojku u koju sam i ja, ona u mene, ali tu nastaje sukob, koji se temelji na škrtosti, pa dolazi i do komedije zabune - opisao nam je Brakus.

To je prvi put da je ovaj Molièreov klasik u Kerempuhu, a u režiji je Dore Ruždjak Podolski i adaptaciji Tomislava Zajeca.

- Bio je to zabavan proces, iako smo imali i dva prekida od po desetak dana. Neki su bili bolesni pa smo zbog prevencije prekinuli s probama. Nasreću, nitko nije bio zaražen. Imali smo i pretpremijeru i reakcije publike bila je dobra. Samo se nadam da će ih uskoro biti više - kaže Brakus.

Najčitaniji članci