Show

Komentari 0

Bila mu je razrednica, a sad igra u njenoj predstavi u Kerempuhu

Bila mu je razrednica, a sad igra u njenoj predstavi u Kerempuhu

Kazalište Kerempuh donosi predstavu o ljubavnim problemima triju sestara, a jedna od njih bila je toliko očajna da je muškarca i ljubav - izmislila

'Umri ženski' nova je predstava Satiričkoga kazališta Kerempuh koja će svoju praizvedbu imati u subotu, 10. listopada. Djelo je to književnice Marine Vujčić, za kazalište je adaptirala Dora Delbianco, a u režiji Rajka Minkovića.

U ovoj priči tri sestre utiru svoj ljubavni put kroz bol, razočaranja i vječnu sjenku svoje majke. Jedna od njih u vezi je s oženjenim muškarcem, druga je udana za pisca koji nikako da nešto napiše, a najstarija je toliko očajna da je muškarca izmislila...

- Kad su me iz Kerempuha zvali, odmah smo se složili kako tekst treba prilagoditi, ja sam ipak romanopisac, u drami sam na neki način uljez. No vjerujem kako će biti dobro - rekla je autorica Marina Vujčić.

U predstavi glume Nina Erak-Svrtan, Mirela Videk Hranjec, Mia Anočić-Valentić, Ines Bojanić, Anita Matić Delić, Nikša Butijer, Damir Poljičak i Luka Petrušić. Susret je to autorice i Butijera na poslovnom planu nakon gotovo 30 godina. Naime, Vujčić mu je bila razrednica 1992. i 1993. godine u OŠ Alojzija Stepinca na zagrebačkom Jarunu.

- Da, u sedmom razredu, a bilo je to moje prvo ‘razredništvo’. On je došao kao izbjeglica iz Cavtata, a moram priznati kako se nije puno promijenio. I onda je znao razveseliti i uveseljavati sve oko sebe - prisjetila se Vujčić.

Ovo je već njezin treći komad koji je došao na kazališne daske. U Teatru EXIT postavljen je “Susjed”, a drama “Čekaonica” u albanskom Teattru Migjeni, u Skadru.

- Nije loše jer je sam prije svega romanopisac - dodala je Vujčić.

 

Najčitaniji članci