Obavijesti

Show

Komentari 12

U humanitarnom 'Milijunašu' su skupili 250.000 kn za Petrovu

U humanitarnom 'Milijunašu' su skupili 250.000 kn za Petrovu
5

Prvi su znanje u kvizu pokazali Arija Rizvić i Ivan Šarić te im prikupili 125.000 kuna, a tako je bilo i s glumačkim dvojcem Borisom Svrtanom i Ornelom Višticom

VIDEO

U kvizu 'Tko želi biti milijunaš' na Silvestrovo znanje su pokazali Arija Rizvić i Ivan Šarić, finalisti showa 'Zvijezde pjevaju', te Ornela Vištica i Boris Svrtan, glumci koji igraju u novoj uspješnici Kerempuha 'Predsjednici&ca'. Ova epizoda kviza bila je humanitarna. Skupljao se novac za rađaonicu Klinike za ženske bolesti i porode KBC-a Zagreb. U studiju bili su i dr. Velena Radošević i dr. Gordan Zlopaša iz Klinike u Petrovoj.

POGLEDAJTE VIDEO: Tarik napustio 'Potjeru' i vratio se 'Milijunašu'

Pokretanje videa...

01:01

Prvi su znanje pokazali Arija Rizvić i Ivan Šarić. Oni su pomoć znalaca (ove večeri izostao je Bruno Robert Kirinić) zatražili na sportskom pitanju za 32.000 kuna. 'Federer i Nadal su na 20, a Đoković na 17. Tko je na 14 i više ih ne može stići?', glasilo je pitanje na koje su bili ponuđeni odgovori Laver, Sampras, Borg i Connors. Oba znalca, Ivan Jurić i Josip Buklijaš, podigli su ruke, a odgovor odabranog Ivana bio je Sampras. Par je potom otvorio pitanje za dvostruko viši iznos. No kako nisu znali u kojoj Shakespeareovoj drami Jacques progovara: 'Cijeli svijet je pozornica, a svi su muškarci i žene puki glumci', iskoristili su džoker zovi, na čijem su se popisu večeras našli lovci iz Potjere.

Na Tarikovu sugestiju pozvan je Dean Kotiga, koji je rekao da je točan odgovor drama Kako vam drago (a ne Kralj Lear, Hamlet niti Romeo i Julija). Nakon osvojenih 64.000 kuna, Ivan Šarić s lakoćom je odgovorio na sljedeće pitanje. Znao je da je prema pravilu koje je popularizirao Malcolm Gladwell, potrebno utrošiti 10 000 sati kako bi se u nekoj vještini postigla stručnost.  

Je li Crans-Montane, Davos, Zermatt ili St. Moritz alpsko naselje čiji je zaštitni znak motiv sunca i slogan 'Top of the world', trebalo je znati ili pogoditi za osvajanje 250.000 kuna. Nakon odustajanja Arija i Ivan su istaknuli da bi se odlučili za St. Moritz, što je ujedno i točan odgovor.

Sljedeći natjecateljski par, glumci koji igraju u novoj uspješnici Kerempuha 'Predsjednici&ca', Ornela i Boris, poziv lovcu iz Potjere, Krešimiru Sučeviću Međeralu, uputili su na pitanju za prelazak drugoga praga. 'Je li Wilhelm Tell u špilu mađarica 1 od 4 dečka, 1 od 4 babe, 1 od 4 kralja ili 1 od 4 asa?'

Krešo je rekao kako misli da je 1 od 4 dečka. Napomenuo je pritom i da nije siguran više od 60 posto predloživši im džoker 'pola-pola'. Par ga je poslušao. Upotrijebio je spomenuta džokera čijim su suženim izborom ostali ponuđeni odgovori 1 od 4 babe te 1 od 4 asa. Potom se odlučio za 1 od 4 babe, a odgovor je paru donio 32.000 kuna.

Iduće pitanje bilo je: 'Tko u 'Djelovanju potresa na zgrade' upozorava na nužnost pridržavanja posebnih propisa pri gradnji u potresnom području', s ponuđenim odgovorima Ruđer Bošković, Franjo Hanaman, Nikola Tesla i Andrija Mohorovičić. Paru je trebala pomoć znalaca, a Andrija Mohorovičić bio je odgovor odabranog Josipa.

Na filmskom pitanju za 125.000 kuna Ornela i Boris su riskirali no naposljetku njihov rizik se isplatio jer su dali točan odgovor - posljednje pitanje u 'Milijunašu s ulice' bilo je vrijedno 20 milijuna rupija (a ne 5 milijuna, 10 milijuna niti 100 milijuna). Ipak, riziku nisu bili skloni na pitanju za četvrt milijuna kuna pa su, čuvši ga, odustali.

Tražio se naime glazbenik koji je posjetio Zagreb u sklopu male europske turneje 1846., a krio se među imenima - Franz Liszt, Frédéric Chopin, Niccolò Paganini  te Pablo de Sarasate. Nakon odustajanja Ornela je ustvrdila kako bi njezin odgovor bio Paganini, dok bi Borisov bio Liszt. I Boris bi bio u pravu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...
SKRIVA GA OD DJEVOJAKA

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...

Vatrena Claudia koja se proslavila izazovnim navijačkim kombinacijama tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru, otkrila nam je da je sretno udana. Prisjetila se i najvažnijeg dana u svom životu