Show

Komentari 13

U strahu za živote bježali pred mecima na snimanju sapunice

U strahu za živote bježali pred mecima  na snimanju sapunice

Članovi ekipe meksičke telenovele “La Gata” (Mačka), koja se trenutačno snima, sredinom tjedna našli su se usred pucnjave. Bande su se međusobno obračunavale

Nagovarali smo producenticu da sagradimo smetlište u studiju. Odbila je. Htjela je autentičnost pa smo već mjesec dana svaki dan u opasnosti na najvećem odlagalištu otpada Bordo de Xochiaca u Ciudad de Méxicu. Ni nakon obračuna bandi, zbog kojeg smo jedva izvukli živu glavu, producenti ne odustaju.

Rekli su to ljutiti članovi ekipe meksičke telenovele “La Gata” (Mačka) koja se trenutačno snima. Sredinom tjedna televizijska ekipa našla se usred pucnjave. Meksičke bande međusobno su se obračunavale, a na setu su u tom trenutku bile glumice Erika Buenfil (49), poznatija kao Marisol, i Maite Perroni (32). U novoj seriji igraju majku i kćer, beskućnice, koje žive na smetištu.

- Snimala se važna scena i sve se odvijalo prema planu kad su se začuli pucnjevi. U prvi tren smo pomislili da je riječ o zaigranoj djeci koja ondje žive. No nisu to bile petarde. Nakon nekoliko minuta shvatili smo da se nalazimo usred rata dviju bandi - rekao je izvor sa seta meksičkim medijima.

Produkcija je kontaktirala policiju, no u tom dijelu Ciudad de Méxica, koji lokalci nazivaju Izgubljenim gradom, rijetko zalaze čuvari reda. Prema procjenama, ondje živi više milijuna neregistriranih građana.

- Glumice su se uspaničile i počela je vriska. Ne mogu reći sa sigurnošću, ali kladila bih se da su meci frcali iznad glava. Nastao je metež. Prekinuli smo snimanje i u samo nekoliko minuta smo se razbježali - dodaje izvor sa seta sapunice.

Incident su prijavili policiji, a glumcima i svima na setu tog dana produkcija je zabranila govoriti o tome.

Erika Buenfil, koju gledatelji pamte po ulozi u seriji “Marisol”, tog je dana na Twitteru objavila da se osjeća sigurno i sretno što je napokon stigla kući te se može grliti sa svojom obitelj. Sutradan je dodala: “Moram pod hitno na masažu. Nužno mi je potrebna, pod jakim sam stresom”.

U intervjuu za Café24, tjedni prilog 24sata, meksička glumica se osvrnula na pisanja da ne podnosi smrad na lokaciji: “Bezočna laž. Uživam u snimanju na smetlištu”.

Matt Damon je na istom smetlištu snimao “Elysium”

U kino hitu “Elysium” Zemlja je 2159. godine uništena zbog prenapučenosti, a bogataši su se preselili u svemirsku postaju Elysium. Siromasi su ostali na razorenoj Zemlji, a velik dio filma snimili su na meksičkom smetlištu Bordo de Xochiaca.

Majka i kći koje žive na smetlištu

Erika i Maite Perroni bile su na setu kad je počeo obračun bandi. Uplašene su pobjegle u produkcijski automobil.

Cvjećarica s ožiljkom na licu

Uloga u “Marisol” Eriki Buenfil donijela je svjetsku slavu. Pisma obožavatelja dobiva i 18 godina nakon snimanja serije.