Svaki drugi utorak natjecatelji showa 'Tri, dva, jedan – kuhaj!' strahuju zbog 'najgoreg' kulinarskog zadatka koji, osim što unosi nemir među parove, tjera kandidate na 'kemijanje' s namirnicama
'U ugostiteljstvu nitko nikad nije filetirao T-bone steak!'
Natjecatelji imaju 60 minuta za kuhanje onog što im narede kuverte s ploče. I dok 'slagalica strave' pojedinim članovima stvara užitak, a ne probleme, drugima pada mrak na oči nakon pogleda u zloglasne omotnice.
- Katastrofa! Ma, živi užas od zadatka! Pa što ćemo skuhati na temu 'tradicionalno jelo', i da je još s čačkalicama - šokirani su Robert i Miroslav nakon što su vidjeli što im piše u nasumično izabranim kuvertama.
- Naše slagalice kandidatima dosta otežavaju kuhanje jer ponekad kombiniraju nespojive namirnice. Za neke je to možda dobro, ali većina se dosta teško snalazi u spajanju različitih okusa - komentira Tomislav Špiček ovaj 'zadatak iz pakla' koji kandidatima određuje što će i na koji način kuhati. Natjecatelje nikako ne smije iznenaditi ako dobiju zadatak blanširati borovnice i filetirati inćun ili T-bone odrezak.
- Jedan od zadataka je - filetirati. Plan nam je ispeći T-bone odrezak pa ga otkostiti i lijepo prezentirati na tanjuru. Možemo li tako napraviti? Najradije ne bismo, ali moramo ispoštovati zadatak - u panici su Josip i Miroslav, koji su za pomoć oko ovog problema pozvali dežurnog kuhara, Špičeka.
- Ne bih se igrao takvim stvarima. Pripazite! Ne znam kaj budu kolege rekle o tome. To je diskutabilno. U ugostiteljstvu nitko nikad nije rekao da je filetirao T-bone steak - kaže Špiček u šoku, savjetujući momke da radije isfiletiraju papriku nego skupi odrezak.
Hoće li ga Josip i Miroslav poslušati? I što će na filetirano povrće reći ostatak žirija koji dijeli ocjene? Odgovore donosi večeras novi nastavak kulinarskog showa.