Obavijesti

Show

Komentari 11

U kafićima odjekuju Oliverove pjesme, svi radosno očekuju večerašnji koncert u Veloj Luci

U kafićima odjekuju Oliverove pjesme, svi radosno očekuju večerašnji koncert u Veloj Luci

Oliver je od oca najprije dobio usnu harmoniku, pa je naučio svirati gitaru, zatim klarinet i bubnjeve, ali klavir mu je bio najdraži. Od oca je najprije dobio usnu harmoniku, pa je naučio svirati gitaru, zatim klarinet i bubnjeve, ali klavir mu je bio najdraži

VIDEO

Prvi jutarnji trajekt za Velu Luku u četvrtak je kasnio s isplovljavanjem pola sata, no to nije umanjilo dobru atmosferu među putnicima za otok Korčulu. Spontano su se okupili oko mladića s gitarom koji je poveo pjesmu. Tako su se mogli čuti Oliverovi hitovi kao što su “Galeb i ja”, “Cesarica”, “Vela Luka”, “Kad mi dođeš ti” i mnoge druge.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Putnici na trajektu pjevali u čast Oliveru VIDEO

Bila je to uvertira u događanja kojima će se obilježiti treća godišnjica smrti Olivera Dragojevića. Našeg omiljenog pjevača tad su na posljednje putovanje u Velu Luku ispratili deseci tisuća obožavatelja uz zapaljene baklje i stotine brodica koje su plovile uz katamaran s njegovim lijesom. - I danas mi je silno teško otići na Oliverov grob. Uvijek imam osjećaj da ću se onesvijestiti. Još se ne mogu pomiriti da ga nema - rekla je njegova supruga Vesna Dragojević, s kojom je u braku bio 44 godine.

Vesna Dragojević: 'Još i danas kad zazvoni telefon mislim da me Oliver zove. Teško je i dalje'
Vesna Dragojević: 'Još i danas kad zazvoni telefon mislim da me Oliver zove. Teško je i dalje'

Drugog dana manifestacije “Trag u beskraju”, niza događanja posvećenih našem Oliveru Dragojeviću, glazbeniku čije su pjesme spajale svijet i brisale granice, sinoć je u atriju Centra za kulturu u intimnoj atmosferi i službeno otvorena izložba fotografija naziva “Oliver u objektivu Livija Andrijića“, koji je bio Oliverov prijatelj i 30-ak godina ga snimao i na koncertima i privatno, a osim prijateljstva, vezala ih je ljubav prema Veloj Luci te strast za ribolovom i plovidbom. U četvrtak ujutro, tradicionalno, uz klapsku pjesmu položeni su i vijenci Turističke zajednice i Općine Vela Luka na grob Olivera Dragojevića na groblju sv. Roka u Veloj Luci.

Nakon polaganja vijenaca u crkvi sv. Josipa nastupili su Marko Tolja uz pranju Ante Gela na gitari i briljantni kvartet Sequentia. Pjevali su Oliverove pjesme i bili savršena uvertira za koncert. - Neopisivo dirljiva i emotivna, a opet moćna i snažna bila je glazba kojom su ispunili župnu crkvu i uveli nas u ovaj, za nas Velolučane, ali i sve ljude koje je obilježilo glazbeno nasljeđe Olivera Dragojevića, veliki i tužan dan - rekli su Oliverovi velolučki prijatelji.

I ove godine održat će se Last minute Jazz Festival koji je za Oliverova života bio nezamisliv bez njega. Poznato je da je Oliver bio veliki ljubitelj ovoga žanra, a i sam je bio multiinstrumentalist. Od oca je najprije dobio usnu harmoniku, pa je naučio svirati gitaru, zatim klarinet i bubnjeve, ali klavir mu je bio najdraži.

- Na festival će ove godine doći i španjolski glazbenik Antonio Serrano, kojeg je Oliver obožavao. I on je, kao i Oliver, dobio od oca usnu harmoniku i naučio je svirati, da bi danas bio jazzist svjetskoga glasa. Oliver je za njega govorio - uvik je u istoj majici i gaćama - to je pravi čovik - prisjetila se Vesna svog supruga, koji je bio isti i nije volio razmetljivce.     

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin